تاریخ: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۴۷
بازدید: ۱۲۷
کد خبر: ۳۶۲۱۸۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه در همایش سالانه نیروگاه‌های کلاس F:

فولاد مبارکه با سیاست خودتأمینی در تامین انرژی فعالیت می‌کند

فولاد مبارکه با سیاست خودتأمینی در تامین انرژی فعالیت می‌کند
‌می‌متالز - معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه تصمیم گرفته است که در تامین منابع انرژی، سیاست خودتامینی را در پیش گیرد و در واقع امسال فولاد مبارکه با برق تولیدی خود، تابستان را سپری کرد و اگر این اقدامات انجام نمی‌شد فولاد مبارکه نیز مانند سایر صنایع متوقف می‌شد.

به گزارش می‌متالز، غلامرضا سلیمی معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه در همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» اظهار کرد: تعهد به زمان یک محور اصلی در صنعت به شمار می‌رود و تعهد به مسوولیت و زمان می‌تواند ما را در مسیر پیشرفت و به عنوان یک محرک در صنعت پیش ببرد.

وی افزود: در حال حاضر ناترازی گاز به شدت احساس می‌شود و می‌توان اذعان داشت که تمام ۱۲ کارخانه تولید آهن اسفنجی موجود در فولاد مبارکه به همین دلیل متوقف شده است.

سلیمی یادآور شد: در اواخر سال ۹۹ محدودیت گاز و برق را همزمان در فولاد مبارکه تجربه کردیم و در این چند سال اخیر به شدت زمان اعمال محدودیت‌های منابع انرژی و شدت آن به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه تقاضای مردم و صنایع از نهاد‌های حکومتی یک فکر عملیاتی و چابک برای رفع ناترازی انرژی است، تصریح کرد: در این زمینه صنایع خود می‌توانند با هم‌افزایی و تصمیم‌سازی برای نهاد‌های حاکمیتی ورود کنند و این گامی است که صنایع می‌توانند در رفع این مشکل بردارند.

وی ادامه داد: فولاد مبارکه تصمیم گرفته است که در تأمین منابع انرژی، سیاست خودتأمینی را در پیش گیرد و چه بسا بسیاری از شرکت‌های بزرگ مانند فورد و سامسونگ نیز همین رویه را در پیش گرفته‌اند؛ در واقع زمانی که به مرحله توسعه یافتگی رسیدند و توان تولید دارند، اما زیر ساخت ندارند، خود به فراهم‌سازی زیرساخت اقدام کردند.

سلیمی تفکر تولید و توسعه را مهم دانست و افزود: یک نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F در فولاد مبارکه وجود دارد و نیروگاه خورشیدی نیز امروز ۴۰ مگاوات انرژی را به شبکه تزریق می‌کند و در واقع امسال فولاد مبارکه با برق تولیدی خود، تابستان را سپری کرد و اگر این اقدامات انجام نمی‌شد فولاد مبارکه نیز مانند سایر صنایع متوقف می‌شد.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه خاطر نشان کرد: حدود ۱۴ ماه از زمان انعقاد قرارداد نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F تا رسیدن به تولید، زمان صرف شد که رکورد آن در کشور زده شد؛ بنابراین می‌شود در این کشور و با وجود تحریم‌های ظالمانه کارکرد و نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F تأسیس کرد و تنها به یک اراده مدیریتی نیاز داریم و باید بخواهیم تا کار‌ها انجام شود.

وی ادامه داد: با توجه به حضور چنین جمعیتی در این همایش احساس می‌شود که چنین توانایی و مطالبه‌ای وجود داشته باشد و در مباحث انرژی خورشیدی نیز با همین سبک و سیاق و چابکی باید پیش برویم.

سلیمی در خصوص ظرفیت‌های تولید انرژی در بخش‌های مختلف گفت: ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور حدود ۹۴ هزار مگاوات است که اکنون حدود ۸۳ هزار مگاوات تولید می‌شود و امسال ناترازی حدود ۱۸ هزار مگاوات بوده است؛ بنابراین ۲۶ درصد انرژی تولید شده را واحد‌های گازی بر عهده دارند و واحد‌های بخار حدود ۱۷ درصد، سیکل ترکیبی حدود ۳۸ و برق آبی حدود ۱۳ درصد و تجدید پذیر ۱.۱۴ و اتمی یک درصد سهم تولید برق در کشور است.

وی در خصوص وضعیت ترکیب انرژی در سال ۲۰۳۵، گفت: اکنون ۳۷ درصد سهم تولید انرژی از زغال سنگ است و سال بعد کمتر از نصف و حدود ۱۷.۵ درصد می‌شود و سهم گاز طبیعی ۲۳ درصد بوده که ۱۶ درصد می‌شود، برق آبی‌ها حدود ۱۵ درصد پیش‌بینی می‌شود که ۱۲ درصد شود، اتمی با همین میزان ۹.۷ درصد می‌ماند و انرژی خورشیدی از ۶.۷ به ۲۶.۷ درصد برسد و انرژی بادی از ۸.۷ به ۱۸.۱ درصد برسد.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه افزود: این عدد و رقم‌ها به ما می‌گوید که مسیر آینده به کدام سمت پیش می‌رود و از سویی دیگر در علم مدیریت وضع اقتصاد چرخشی و محصول سبز بسیار پررنگ است و تمام پروتکل‌های دنیا به این سمت می‌رود که شرکت‌ها برای حضور در بازار باید به این سمت سوق پیدا کنند؛ بنابراین مسیر پیش رو ما را به تمرکز بر انرژی‌های تجدید پذیر با راندمان بالا هدایت می‌کند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده