تاریخ: ۲۵ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸:۳۹
بازدید: ۸۳
کد خبر: ۳۶۲۱۲۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
تحلیل‌گر بازار فولاد:

۵ عاملی که رکود در زنجیره فولاد را تشدید کرد

۵ عاملی که رکود در زنجیره فولاد را تشدید کرد
‌می‌متالز - یک تحلیل‌گر بازار فولاد، دلایل تشدید رکود در معاملات زنجیره فولاد را تشریح کرد.

به گزارش می‌متالز، «محمد اعتباری» فعال و تحلیل‌گر بازار فولاد، اعلام کرد: در شرایط فعلی به رغم افزایش قیمت دلار به عنوان یک عامل موثر بیرونی در تعیین بهای محصولات فولادی، شاهد کاهش قیمت‌ها در معاملات زنجیره فولاد هستیم.

وی با بیان اینکه در مقاطع زمانی قبلی، افزایش قیمت دلار به افزایش بهای محصولات فولادی منجر می‌شد، گفت: در مقطع زمانی فعلی رکود در بازار فولاد به قدری شدید است که حتی نوسانات محسوس ارزی نیز بر بهای این زنجیره مهم صنعتی و محصولات آن اثرگذار نبوده است؛ بنابراین شاهد هستیم حتی در روز‌های رکوردشکنی قیمتی در بازار‌های موازی و اثرگذار مانند بازار دلار، باز هم قیمت‌ها در بازار صنعتی بورس کالای ایران در بخش فولاد، کاهشی است.

اعتباری دست‌کم ۵ عامل را در ایجاد شرایط رکودی و تشدید آن در بازار فولاد موثر دانسته و افزود: یک عامل مهم در تشدید رکود بازار معاملات فولاد، «بحران نقدینگی» در این بخش است. نقدینگی در این بخش کاملا بلوکه شده و عملا می‌توان گفت در بازار فولاد عملا نقدینگی وجود ندارد.

وی «وضعیت بازار‌های جهانی» از جمله کاهش شدید قیمت فولاد در بازار جهانی تحت تاثیر سیاست‌های چین را به عنوان دیگر عامل تشدید رکود و افت قیمت فولاد در معاملات بورس کالا اعلام کرد.

فعال و تحلیل‌گر بازار فولاد در این باره گفت: در بازار جهانی نیز حجم خرید فولاد به میزان محسوسی کاهش یافته است و صادرات محصولات فولادی با افت محسوس مواجه شده است. در واقع «نبود خریدار» و «عدم هماهنگی بین عرضه وتقاضا» را می‌توان به عنوان یک عامل مهم در بروز شرایط رکودی فعلی اعلام کرد. ضمن آنکه در بازار داخلی نیز به دلیل «رکود شدید در بازار مصرف فولاد»، یعنی بخش ساختمان و مسکن، حجم خرید محصولات فولادی کاهش یافته است.

وی همچنین از وجود اختلاف بین قیمت فولاد بورسی و محصولات فولادی در بازار خبر داد و گفت: در مورد برخی از محصولات فولادی این اختلاف محسوس‌تر است و بعضا مشاهده می‌شود که بهای میلگرد و برخی دیگر از محصولات در بازار آزاد عملا کم‌تر از قیمت این محصولات در بورس کالاست. این موضوع نیز بر سطح قیمت‌ها و همچنین میزان تقاضا و معاملات رینگ صنعتی بورس کالا اثر کاهنده ایفا می‌کند.

این تحلیل‌گر بازار فولاد، همچنین قرار گرفتن در روز‌های پایانی سال میلادی و همچنین ماه‌های آخر سال ۱۴۰۳ را از دیگر عوامل رکود در این بازار، در شرایط افت تقاضا در بازار مصرف عنوان کرد و گفت: بخشی از رکود و کاهش تقاضا در بازار نیز نتیجه در پیش بودن تعطیلات سال نو است و معمولا همه ساله در مقطع زمانی پایان سال، این شرایط رخ می‌دهد. ضمن آنکه چشم‌انداز خروج از رکود در بازار مصرف محصولات فولادی نیز برای سال آینده متصور نیست. مجموعه این عوامل باعث شده است حتی در روز‌های اوج‌گیری قیمت دلار و رشد محسوس شاخص کل بورس، باز هم شاهد کاهش قیمت محصولات زنجیره فولاد بر خلاف رویه‌های گذشته باشیم.

منبع: صدای بورس

عناوین برگزیده