به گزارش می متالز، معاون فروش و بازاریابی فولاد خوزستان با بیان اینکه علاوه بر تحریمهای خارجی برخی دست اندازیها عامل کاهش صادرات بوده گفت: اگر این رویه ادامه داشته باشد صادرات سال جاری همچنان کاهشی خواهد بود. به گفته بهمن تجلیزاده به جرات میتوان گفت بیش از ۸۰ درصد از عوامل کاهش صادرات این شرکت در سال گذشته مربوط به تصمیمها و شرایط داخلی بوده و ۲۰ درصد مربوط به عوامل خارجی نظیر تحریمها و ریسک مشتری، نبود کشتی و حملونقل.
وی به مصوبه اخیر وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرده و گفت: این مصوبه که در روزهای پایانی اسفند تصویب شد بر سهمیه بندی عرضههای فولادسازان در بورس کالا تاکید داشته و طبق آن باید از ابتدای فروردین ماه ۲۸۰ هزار تن شمش فولاد و ۲۹۵ هزار تن میلگرد در بورس عرضه شوند. از میزان ۲۸۰ هزار تن عرضه شمش فولاد در بورس کالا ۱۲۰ هزار تن باید از طریق فولاد خوزستان انجام شود، این در حالی است که بازار کشش این میزان عرضه در ماه را ندارد و با تداوم این روند صادرات کاهش پیدا میکند.
وی همچنین با انتقاد از پایین بودن قیمت پایه محصولها در بورس کالا گفت: در حال حاضر قیمت عرضه محصولهای فولادی با قیمت بازار تفاوت دارد و این عامل باعث میشود سیگنالهای اشتباه به بازار و مسوولان ارائه شود، چراکه به دلیل قیمتهای پایه پایین، اغلب محصولها در رقابت با رشد قیمت مواجه شده و این طور انعکاس مییابد که قیمتها در بورس با افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی همراه میشود.
در حالیکه در حال حاضر قیمت شمش در بازار داخلی ارزانتر از بازارهای جهانی است. تجلیزاده همچنین با اشاره به دلیل رقابت در بورس کالا برای خرید شمش گفت: با توجه به اینکه اغلب فعالان بازار با توجه به تجربیاتی که در سالهای پیش کسب کردند میدانند محدودیتهای فعلی در بورس کالا به دلیل فشار به صادرات موقتی هستند و دولت برای حفظ صادرات به سمت آزادسازی بازار میرود بنابراین ترجیح دهند در شرایط فعلی که معتقدند قیمتها مناسب است در بورس حضور پیدا کرده و خریدهای خود را انجام دهند.
فولاد خوزستان در سال ۱۳۹۷ در مجموع یک میلیون و ۹۸۸ هزار تن بلوم، ۴۶۵ هزار و ۷ تن بیلت و یک میلیون و ۳۶۸ هزار و ۷۵۱ تن اسلب تولید کرد که از این میزان ۲ میلیون و ۱۸۳ هزار و ۵۳ تن در سال ۱۳۹۷ صادر شد. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۲۱ درصدی داشت.