تاریخ: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۲۹
بازدید: ۳۳۳
کد خبر: ۳۶۲۲۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

اصلی‌ترین اقدام توسعه‌ای « کگل »

می متالز - اصلی ترین اقدام‌های توسعه‌ای گل‌گهر از دید مدیرعامل انجام اکتشافات است. بر‌اساس مطالعات صورت گرفته ذخایر نسبتا خوبی در دست عملیات اکتشاف هست.
اصلی‌ترین اقدام توسعه‌ای « کگل »

به گزارش می متالز، کارخانه‌های گل‌گهر هم اکنون با ۱۵ درصد فراتر از ظرفیت اسمی در حال تولید هستند. همچنین توسعه این مجموعه با کمک مهندسان داخلی ادامه می‌یابد.

ناصر تقی‌زاده؛ مدیرعامل معدنی و صنعتی گل‌گهر در جمع خبرنگاران با اشاره اینکه اصلاح خطوط تولید ۵، ۶ و۷ را توسط مهندسان داخلی در دست اجرا داریم، گفت: در تلاش هستیم پس از راه‌اندازی تولید شمش که هفته گذشته روی داد، به تولید ورق در شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر اقدام کنیم. ظرفیت تولید شمش فولاد تولیدی که در جهان فولاد سیرجان زیرمجموعه گل‌گهر انجام می‌گیرد معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با اشاره به این مطلب که کوره تولید شمش واحد ذوب جهان فولاد سیرجان هفته گذشته روشن شد و معادل ۶۰ تن تولید به انجام رسانده است، تصریح کرد: تامین مواد برای تولید شمش در خود گل‌گهر انجام می‌گیرد و هزینه حمل کامیونی در تولید شمش با توجه به حمل گندله از طریق نوار نقاله حذف می‌شود که همین امر یک مزیت به شمار می‌رود.

تقی‌زاده ازسفارش خرید ۲۰۰ دستگاه واگن برای گسترش ناوگان حمل‌و‌نقل ریلی گل‌گهر خبر داد و گفت: علاوه بر مشارکت با راه آهن ایران برای احداث خط راه آهن سیرجان – کرمان،برای حمل ونقل مواد اولیه و محصول‌ها در داخل منطقه گل‌گهر نیز اقدام‌هایی صورت گرفته است. گل‌گهر در حال حاضر دارای ۱۵ لکوموتیو و ۷۰۰ واگن است. این شرکت همچنین ۲ هزار دستگاه کامیون تحت کنترل دارد که از مجموعه گل‌گهر بارگیری می‌کنند.

وی درخصوص کمبود آب در منطقه و حاشیه‌های آن در جمع خبرنگاران تاکید کرد که ما نه تنها از آب این مناطق استفاده نکرده‌ایم بلکه برای مصرف آن هزینه هم پرداخت کرده و آب خریدیم و اکنون نیز برای تامین آب مورد نیاز صنعت به تصفیه پساب شهر سیرجان اقدام کردیم.مدیرعامل معدنی و صنعتی گل‌گهر توضیح داد: خروجی آب تصفیه شده پساب سیرجان به مدت ۳۵ سال در اختیار گل‌گهر است که این طرح مصرف ۲۰ درصد از نیاز آب گل‌گهر را تامین می‌کند.آب تصفیه شده در حوزه تولید شرکت‌های منطقه مصرف دارد.

همچنین پروژه تصفیه آب فاضلاب به ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.این طرح ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. آب دریافت شده از تصفیه خانه تا پایان سال ۹۸ وارد مدار می‌شود و برای استفاده واحدهای تولیدی منطقه قابل استفاده خواهد بود. به گفته وی طرح انتقال آب خلیج فارس که با مشارکت شرکت‌های گل‌گهر، چادرملو، مبارکه و ملی مس در دستور کار است نیز تا پایان شهریور ماه به منطقه سیرجان می‌رسد.

مدیرعامل معدنی و صنعتی گل‌گهر همچنین از احداث کارخانه سیم بکسل‌سازی در این مجموعه خبر داد و تصریح کرد: ظرفیت تولید این کارخانه معادل ۶۰ هزار تن است و به لحاظ تکمیل سبد محصول‌ها در خاورمیانه بی‌نظیر است. وی تصریح کرد: با راه‌اندازی فولاد آلیاژی در راور کرمان تمامی مواد اولیه مورد نیاز کارخانه سیم بکسل‌سازی از داخل تامین خواهد شد.

تقی‌زاده افزود: علاوه بر این کارخانه بریکت سازی گل‌گهر با ظرفیت تولید ٧٠ هزار تن در منطقه گل‌گهر سیرجان به بهره‌برداری رسید. این کارخانه نیاز تولید کنندگان به روش کوره‌های القایی را تامین می کند.باید گفت که بریکت تولیدی در این کارخانه از باطله و ضایعات نرمه و زغال سایر کارخانه های گل‌گهر تامین می‌شود و قیمت آن با نرخ قراضه برابری می‌کند. وی درخصوص ادامه فعالیت‌های توسعه‌ای در گل‌گهر گفت: از اصلی ترین اقدام‌های گل‌گهر انجام اکتشافات است. بر‌اساس مطالعات صورت گرفته ذخایر نسبتا خوبی در دست عملیات اکتشاف داریم. گل‌گهر بخش عمده‌ای از نیاز داخل را در زمینه کنسانتره وگندله تامین می‌کند و مازاد تولید را در صورت نیاز به خارج از کشور صادر می‌کند، اما به گفته تقی‌زاده اولویت اصلی تامین نیاز شرکت‌های داخلی است.

تقی‌زاده با اشاره این مطلب که در منطقه گل‌گهر به همراه پیمانکاران بالغ بر ۱۹ هزار نفر نیروی انسانی مشغول به کار هستند یادآور شد: ۴۵ پروژه در منطقه گل‌گهر در حال ساخت و اجراست که هیچ کدام از آنها حتی در شرایط فعلی نیز با توقف مواجه نشده‌اند و اکثر آن‌ها به زودی به بهره برداری می‌رسند.وی درخصوص تحریم‌ها ادامه داد: ما قبلا هم تحریم و شرایط مشابه امروز را تجربه کرده‌ایم و من معتقدم که شرایط به وجود آمده نمی‌تواند مانع ادامه فعالیت توسعه‌ای گل‌گهر شود.

عناوین برگزیده