تاریخ: ۰۸ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۱:۱۰
بازدید: ۶۲
کد خبر: ۳۶۳۵۳۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

خاموشی ۳۰ کوره در صنعت سیمان/ کارخانه‌ها امکان تبدیل کلینکر به سیمان را ندارند

خاموشی ۳۰ کوره در صنعت سیمان/ کارخانه‌ها امکان تبدیل کلینکر به سیمان را ندارند
‌می‌متالز - علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی سیمان، با اشاره به افزایش محدودیت‌های گاز و برق از مهرماه گفت: ادعای توقف تولید ۲۰ کارخانه سیمان صحت ندارد، اما ۳۰ کوره تولید کلینکر به دلیل این محدودیت‌ها از مدار خارج شده‌اند.

به گزارش می‌متالز، صنعت سیمان، یکی از صنایع اساسی در بخش ساخت و ساز، در سال‌های اخیر با مشکلات جدی ناشی از قطعی‌های برق مواجه شده است. قطع برق مداوم نه‌تنها تأثیر مستقیم بر هزینه‌های تولید و افزایش قیمت سیمان دارند، بلکه موجب بروز خسارات جبران‌ناپذیر به تجهیزات و ماشین‌آلات کارخانه‌ها نیز شده است.

در روز‌های اخیر هم شایعاتی درباره توقف تولید ۲۰ کارخانه سیمان به دلیل بحران انرژی منتشر شده بود، اما دبیر انجمن سیمان این ادعا را رد کرد.

قطع برق باز هم کار دست تولیدکنندگان داد

علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان، با تاکید بر مشکلات ناشی از محدودیت‌های انرژی عنوان کرد: محدودیت گاز از ۱۵ مهر آغاز شده که نسبت به سال گذشته یک ماه سریع‌تر اتفاق افتاد.

وی افزود: سال گذشته این محدودیت‌ها از ۱۵ آبان اعمال شده بود. متاسفانه امسال هم زمان و هم شدت محدودیت‌ها افزایش یافته که منجر به توقف تعداد بیشتری از کوره‌های صنعت سیمان شده است. در حال حاضر حدود ۳۰ کوره از مجموع ۱۰۰ کوره فعال در این صنعت متوقف شده‌اند.

او با اشاره به تاثیر این محدودیت‌ها تشریح کرد: توقف کوره‌ها به معنای توقف کامل تولید کارخانه‌ها نیست، اما تولید کلینکر در این کوره‌ها متوقف شده است. کارخانه‌ها برای ادامه فعالیت و تبدیل کلینکر موجود به سیمان نیازمند برق هستند، اما امسال محدودیت‌های برق نیز تشدید شده و بسیاری از کارخانه‌ها امکان تبدیل کلینکر به سیمان را ندارند.

الوندیان در خصوص تاثیر این محدودیت‌ها بر بازار سیمان گفت: بازار بر اساس عرضه و تقاضا تنظیم می‌شود. اگر تولید ادامه پیدا کند، بازار متعادل می‌ماند. اما در شرایط فعلی، اگر تولید مختل شود، قیمت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

خسارت‌های ناشی از توقف کوره‌ها

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان با تاکید بر خسارت‌های ناشی از توقف تولید گفت: یکی از خسارت‌ها، عدم‌النفع تولید است و وقتی کارخانه‌ها متوقف می‌شوند، علاوه بر هزینه‌های جاری، شوک‌های حرارتی واردشده به کوره‌ها باعث ایجاد خسارت‌های پنهان سنگینی در بخش نسوز‌های داخلی کوره‌ها می‌شود.

الوندیان توضیح داد: کوره‌های سیمان در دمای بالا کار می‌کنند و لایه‌های نسوز داخلی آنها به یکدیگر جوش می‌خورند. توقف‌های مکرر و شوک‌های حرارتی موجب ترک‌خوردگی، کاهش عمر و افزایش هزینه‌های تعمیرات اساسی می‌شود.

وی در ادامه اظهار کرد: بازسازی کوره‌های سیمان فرآیندی پر هزینه است و پس از تعمیرات اساسی، این کوره‌ها باید حداقل شش ماه به طور مستمر فعالیت کنند، اما توقف‌های پی‌درپی ناشی از محدودیت‌های سوخت و برق، مانع از عملکرد مداوم آنها می‌شود و هزینه‌های سنگینی برای اورهال این کوره‌ها به بار می‌آورد.

او در پایان با اشاره به تجربه گذشته خاطرنشان کرد: در مردادماه سال جاری ۷۰ درصد از کوره‌های سیمان متوقف و تازه ساماندهی شده بودند که با محدودیت‌های جدید سوخت و برق مواجه شدند. این روند، مشکلات تولید را دوچندان کرده و خسارت‌های قابل‌توجهی به این صنعت وارد کرده است.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده