به گزارش میمتالز، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در گزارش فعالیت ماهانه آذرماه سال ۱۴۰۳، مجموع بهای تمامشده سرمایهگذاریهای خود را به مبلغی بالغ بر ۳۷ هزار و ۳۵۷ میلیارد تومان اعلام کرد. این سرمایهگذاریها حاصل فعالیتهای این شرکت در بازار سرمایه و همچنین سرمایهگذاریهای انجامشده در خارج از بازار سهام بود و نشاندهنده رویکرد فعال و هوشمندانه آن در بهرهگیری از فرصتهای اقتصادی متنوع است.
در این دوره، بهای تمامشده سرمایهگذاریهای این شرکت در خرید سهام، افزایشی معادل ۱۵ میلیارد تومان را نسبت به آبان ماه تجربه کرده است. مجموع بهای تمامشده سرمایهگذاریهای شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته رشدی ۲۴ درصدی را به ثبت رسانده است.
این عملکرد، بیانگر مدیریت بهینه منابع و استراتژیهای کارآمد این شرکت در تقویت ارزش داراییها و بهرهبرداری حداکثری از فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی است.
در نهمین ماه از سال جاری، تمرکز اصلی "ومعادن" بر سرمایهگذاری در شرکتهای بورسی بوده است. بهای تمامشده این سرمایهگذاریها به مبلغی بالغ بر ۲۴ هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان شناسایی شد. تمامی ۱۵ میلیارد تومان افزایش سرمایهگذاری ثبتشده توسط این شرکت، بهطور کامل مربوط به شرکتهای فعال در بازار سرمایه بوده است، که نشاندهنده استراتژی تمرکز بر تقویت جایگاه در بازار سهام است.
در آذرماه، عمده سرمایهگذاریهای "ومعادن" به بخش «استخراج کانههای فلزی» اختصاص یافت که با مبلغی معادل ۲۱ هزار میلیارد تومان بهعنوان بزرگترین حوزه سرمایهگذاری شناخته شد. پس از آن، حوزه فلزات اساسی با مبلغ ۲ هزار و ۷۷۵ میلیارد تومان در جایگاه دوم قرار گرفت. این توزیع سرمایهگذاری حاکی از تأکید شرکت بر تقویت نقش خود در زنجیره ارزش معادن و فلزات و حضور مؤثر در صنایع استراتژیک کشور است.
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در حوزه شرکتهای غیربورسی نیز عملکرد قابلتوجهی داشته و بهای تمامشده سرمایهگذاریهای خود را در این بخش به مبلغی بالغ بر ۱۲ هزار و ۷۱۱ میلیارد تومان رسانده است. این میزان سرمایهگذاری، در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، رشد ۲۹ درصدی را نشان میدهد و بیانگر اهتمام شرکت به گسترش حضور در عرصههای متنوع اقتصادی است.
شایان ذکر است که همانند سرمایهگذاریهای "ومعادن" در بازار سهام، بیشترین بهای تمامشده سرمایهگذاری در بخش شرکتهای غیربورسی نیز به بخش استخراج کانههای فلزی اختصاص یافته است. این بخش با مبلغی بالغ بر ۵ هزار و ۶۱۳ میلیارد تومان، ۴۴ درصد از کل سرمایهگذاریهای غیربورسی شرکت را به خود اختصاص داده و جایگاه نخست را در میان سایر حوزهها حفظ کرده است.
ارزش بازار سرمایهگذاریهای "ومعادن" در بخش شرکتهای «بورسی» مبلغی بالغبر ۱۷۰ هزار میلیارد تومان به ثبت رسید، همچنین در ۹ ماه نخست سال جاری بیشترین ارزش بازار متعلق به «استخراج کانههای فلزی» با مبلغی برابر با ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به ثبت رسید. پس از «استخراج کاهنههای فلزی»، بیشترین ارزش بازار این شرکت سرمایهگذاری متعلق به «فلزات اساسی» با ۴۶ هزار میلیارد تومان است.
همانطور که در نمودار فوق مشاهده میشود، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ("ومعادن") پس از سپریکردن ماههای مهر و آبان که در آنها شاهد روند نسبتا ساکنی در کسب ارزش بازار بود، در آذرماه توانست بالاترین میزان ارزش بازار خود را در سال ۱۴۰۳ به ثبت رساند. این موفقیت چشمگیر نشاندهنده عملکرد مثبت و استراتژیهای مؤثر این شرکت در راستای افزایش ارزش داراییهای خود است.
در میان شرکتهای بورسی موجود در پرتفوی "ومعادن"، بیشترین ارزش بازار مربوط به شرکت سنگ آهن گلگهر بود که با مبلغی معادل ۳۶ هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان در صدر قرار گرفت. پس از آن، شرکت ملی صنایع مس ایران با مبلغ ۲۹ هزار و ۹۹۶ میلیارد تومان در جایگاه دوم قرار گرفت.
در پایان آذرماه، شرکت "ومعادن" بهای تمامشده ۲۴ هزار و ۶۴۵ میلیارد تومانی را در پرتفوی بورسی خود به ثبت رساند که با رشد قابل توجه ۵۹۰ درصدی، ارزش بازار آن به ۱۷۰ هزار میلیارد تومان رسید. این رشد چشمگیر، نشاندهنده استراتژیهای هوشمندانه شرکت در مدیریت و توسعه پرتفوی بورسی خود و افزایش چشمگیر ارزش داراییها در بازار سرمایه است.
منبع: بورس نیوز