به گزارش میمتالز، کمیته مسوولیتهای اجتماعی شرکت ملی مس در خصوص تصویب و اجرای پروژههای مسوولیت اجتماعی شرکت ملی صنایع مس ایران میتواند به توسعه پایدار در حوزه صنایع معدنی کمک کند. دستیابی به توسعه پایدار منجر به ایجاد خلق ارزش افزوده میشود.
در واقع مسوولیت اجتماعی برای شرکتها نه تنها یک وظیفه اخلاقی بلکه یک استراتژی برای بقا و رقابتپذیری است. این مسوولیتها به کاهش اثرات منفی این صنعت، تقویت روابط اجتماعی و افزایش سودآوری بلندمدت کمک میکنند. شرکتهای معدنی و فلزی با سرمایهگذاری در حوزههای اجتماعی و زیستمحیطی میتوانند به رشد پایدار و ایجاد تغییرات مثبت در جامعه و محیط زیست دست یابند.
در این میان شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان اصلیترین و بزرگترین شرکت فعال در این حوزه در کنار توسعه فعالیتهای خود در زمینه بهرهبرداری از منابع موجود توجه بسیاری به مسوولیتهای اجتماعی داشته است.
شرکت ملی مس در سالهای اخیر و با توجه به تغییراتی که در بازارهای جهانی رخ داده است، هدفگذاری دستیابی به ۱ میلیون تن کاتد مس را در اولویت خود قرار داده است که بر این اساس در میزان استخراج و حفاری توانست رکوردهای تاریخی این شرکت را جا به جا کند. اما همان طور که توسعه در واحدهای مختلف این مجموعه از جمله سونگون، شهربابک، سرچشمه و ... در حال اجرا است در همین واحدها پروژههایی در حوزه مسوولیتهای اجتماعی تعریف یا در دست اجرا یا به بهرهبرداری رسیده است.
شرکت ملی مس ایران، به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای معدنی و صنعتی کشور، به مسوولیتهای اجتماعی خود اهمیت زیادی میدهد. این شرکت با هدف بهبود کیفیت زندگی جوامع محلی و توسعه پایدار اقداماتی را در زمینههای مختلف انجام میدهد.
به عنوان مثال در حوزه سلامت و بهداشت، این شرکت به بهبود شرایط بهداشتی و درمانی در مناطق اطراف فعالیتهای خود توجه دارد. پروژههایی مانند احداث مراکز بهداشتی، ارائه خدمات درمانی و سلامت روان به کارگران و خانوادههای آنان و برگزاری اردوهای جهادی درمانی در روستاهای کمبرخوردار از موارد مهم در این حوزه است.
احداث بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی شهربابک یکی از بهترین اقدامات ملی مس در حوزه مسوولیتهای اجتماعی است. این پروژه نه تنها به افزایش ظرفیت بیمارستانی در شهرستان شهربابک کمک خواهد کرد، بلکه به بهبود کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی نیز منجر میشود.
در حوزه زیرساختها نیز این مجموعه توانسته اقدامات بسیار خوبی را انجام دهد. به عنوان مثال افتتاح قطعه یک باند برگشت بزرگراه خواجه-ورزقان، با سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع مس ایران، فصل نوینی در تحول شهرستان ورزقان رقم زده است. این بزرگراه فراتر از ابعاد فنی و عمرانی، نقش محوری در توسعهی معادن منطقه و تسهیل تردد ماشینآلات معادن ایفا کرده و به واسطهی آن، بهرهوری در بخش معدن افزایش یافته و جذب سرمایهگذاریهای جدید در این حوزه تسریع خواهد یافت.
از سویی دیگر این مجموعه در واحدهای خود در حوزه آموزش و توانمندسازی، حفظ محیط زیست و توسعه فرهنگی پروژههایی را تعریف کرده است که میتواند بر حمایت حداکثری مردم منطقه در توسعه فعالیتهای ملی مس اثر مستقیم داشته باشد.
نکته مهم آن است که شرکت ملی صنایع مس ایران در قالب کمیته راهبری فعالیتهای جهادی-فرهنگی با هزینهکرد ۱۱ هزار میلیارد ریالی در هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۳، گامهای بلندی در راستای ایفای مسوولیتهای اجتماعی خود برداشته است.
در حوزه محیط زیست هم این مجموعه اقدامات اساسی را عملیاتی کرده است؛ تصفیهخانه آبشور رفسنجان و اجرای شبکههای جمعآوری و خطوط انتقال فاضلاب ورزقان از جمله پروژههای مهم این شرکت است. این اقدامات با هدف بهبود کیفیت آب و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و حمایت از منابع طبیعی صورت گرفته است.
همچنین این مجموعه در حوزه توسعه مناطق محروم و کمک به مردمان آن نیز برنامههای بسیاری را انجام داده است که میتوان از آنها به عنوان اقداماتی در حوزه محرومیتزدایی نام برد.
در واقع باید این طور گفت که ملی مس در کنار توسعه صنعت مس که تا به امروز خوش درخشیده است در حوزه مسوولیتهای اجتماعی فارق از هر نوع اجبار و قانونی به دنبال توسعه اجتماعی است و در این زمینه نیز سرمایهگذاریهای خوبی انجام داده است.