به گزارش میمتالز، با وجود رشد عمومی بازار، فروشندهها به ویژه در نمادهای بزرگ حضور پررنگی داشتند و صف فروش این نمادها چندین بار عرضه شد. در عین حال، صف نمادهای کوچک و ریالی نسبت به نمادهای بزرگ، مستحکمتر و مقاومتر به نظر میرسید.
در پایان معاملات امروز (شنبه، ۱۵ دیماه ۱۴۰۳) بازار بورس تهران، شاخص کل با رشد بیش از ۶۰ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۸۴۹ هزار واحد رسید. همچنین، شاخص هموزن نیز با افزایش ۲ درصدی به ۸۶۹ هزار واحد دست یافت.
در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر فارس، فولاد، فملی، پارسان و وغدیر بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون شهر، ثفارس، آپ، پرداخت و خکمک بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
ارزش معاملات خرد امروز (شنبه، ۱۵ دیماه ۱۴۰۳) به حدود ۹ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به روز گذشته کاهش ۱۸ درصدی را نشان میدهد. این کاهش ارزش معاملات نسبت به میانگین روزهای گذشته، حاکی از احتیاط بیشتر در نمادهای بزرگ و توجه بیشتر سرمایهگذاران به سهامهای کوچکتر است.
در روز شنبه (۱۵ دیماه ۱۴۰۳)، بیشترین ارزش معاملات به گروههای بانکی، خودرویی و فلزات اساسی اختصاص یافت.
در معاملات امروز (شنبه، ۱۵ دیماه ۱۴۰۳)، سرمایهگذاران حقیقی حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان وارد بازار کردند، در حالی که در روز معاملاتی قبل این رقم حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بود.
همچنین، صندوقهای درآمد ثابت پس از پنج روز متوالی ورود پول، امروز با خروج ۷۹۰ میلیارد تومان مواجه شدند. در همین حال، صندوقهای طلا نیز با روند منفی بازگشایی شدند و خروج پولی به میزان ۲۹۴ میلیارد تومان را ثبت کردند.
در تازهترین اظهارات «مهدی غضنفری» رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، وی بر این نکته تأکید کرد که "ارز میدهیم، ارز پس میگیریم؛ این خط قرمز ماست." غضنفری همچنین اشاره کرد که نرخ ارز ثابت نیست و اخیراً افزایش زیادی داشته است. وی افزود: به همین دلیل، هنگام محاسبه وامها، نرخ ارز روز فعلی مورد استفاده قرار میگیرد، نه نرخ روزی که وام پرداخت شده است. وی عنوان کرد: زمانی که وام پرداخت شده، ارز ۳۰۰۰ تومان بوده، اما اکنون اگر بخواهند از وامگیرندگان با همان نرخ ۳۰۰۰ تومان بازپسگیری کنند، عملاً صندوق توسعه ملی دیگر رشد نخواهد داشت و به یک دهم اندازه فعلی خود خواهد رسید.
از سوی دیگر، بانک مرکزی ضمن تکذیب ادعای منتشر شده مبنی بر کاهش ذخایر خارجی و عدم تکافو برای واردات کالاهای کشور تا پایان سال تاکید میکند: ذخایر ارزی خارجی و ذخایر ارز و طلا در داخل کشور کاملا مطمئن و قابل استفاده است و مشکلی نیز در تامین ارز واردات کالا به کشور وجود ندارد، به طوری که کل ارز تامین شده توسط بانک مرکزی برای واردات کالاهای مورد نیاز به کشور از ابتدای سال تا امروز ۵۳ میلیارد و ۲۸۸ میلیون دلار بوده است که ۱۱ میلیارد و ۱۰۲ میلیون دلار آن مربوط به کالاهای اساسی و دارو است.
دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کرد که به دلیل افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گازرسانی به واحدهای پتروشیمی محدود شده و حتی گاز ۱۲ پتروشیمی قطع شده است. وی در ادامه از وزارت نفت انتقاد کرد که چرا هنوز قراردادهای سرمایهگذاری پتروشیمیها در بخش بالادستی گاز امضا و نهایی نشده است.
در شرایطی که شرکتهای پتروشیمی همچنان پشت درهای بورس حضور دارند، برخی از فعالان بازار معتقدند که با وجود عقبماندگی پتروشیمیها از دوران رونق، بازگشایی این صنعت میتواند منجر به ورود موجی از خوشبینی و حرکت در راستای جبران عقبماندگی و به تبع آن، صعود شاخصهای سهامی شود.
بر اساس گزارش سنا، آمار معاملات بازار سهام در هفته گذشته نشان میدهد که سهم حقیقیها، حقوقیها و صندوقهای سهامی به ترتیب ۶۹.۹ درصد، ۱۳.۳ درصد و ۶.۲ درصد بوده است.
صاحبنظران معتقدند با توجه به اخبار بنیادی مؤثر، روند بازار در هفته جاری میتواند به طور متعادل و رو به صعود ادامه یابد.