تاریخ: ۱۵ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۱۵
بازدید: ۱۵۳
کد خبر: ۳۶۴۰۵۲
سرویس خبر : انرژی

ناترازی انرژی؛ فرمان ایست به جهش تولید

ناترازی انرژی؛ فرمان ایست به جهش تولید
‌می‌متالز - در شرایطی که نیروگاه‌های کشور با تمام ظرفیت مشغول به فعالیت و تولید انرژی برق هستند، کشور با کمبود و ناترازی انرژی نزدیک به ۲۰ هزار مگاوات مواجه است و این مساله علاوه بر قطعی برق در بخش مصارف خانگی، چراغ فعالیت بخش تولید و صنعت کشور را خاموش کرده و در سالی که «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده، فرمان ایست به بخش تولید کشور داده شده است. این مسئله آثار و تبعات فراوانی برای اشتغال و کارآفرینی، بهره‌وری، صادرات و رشد ناخالص ملی کشور به دنبال خواهد داشت و بدون تردید به علت افزایش تقاضا و کاهش عرضه، شاهد آثار تورمی نیز در تمامی اقلام اقتصادی خواهیم بود.

به گزارش می‌متالز، بحران انرژی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اقتصادی کشور در سال‎‌های اخیر است که تأثیرات عمیق و گسترده‌ای بر اقتصاد، صنعت و معدن، بازار سرمایه و درنهایت زندگی و کسب‌وکار مردم دارد و ثبات اقتصادی را مختل می‌سازد و رشد اقتصادی را با رکود مواجه می‌کند. به نظر می‌رسد با ادامه وضعیت موجود، محدودیت‌های برق در تابستان و گاز در زمستان برای صنایع افزوده خواهد شد و از این پس نیز شاهد توقف تولید و تعطیلی‌های بیشتری خواهیم بود.

آنچه در این میان اهمیت مضاعف دارد این است که بحران انرژی، تأثیر مستقیمی بر بازار سرمایه می‌گذارد و در درجه اول، سهام شرکت‌های بزرگ بورس که عمدتاً صنایع انرژی‌برند دچار رکود و افت قیمت می‌شوند و ضمن کاهش ظرفیت تولید، میزان بهره‌وری و بهره‌برداری و درآمدهایشان متأثر خواهد شد و این امر درنهایت به بی‌اعتمادی سهام‌داران و خروج سرمایه‌ها و درنهایت بروز مشکل برای واحد‌های اقتصادی و صنعتی و خروج نقدینگی از بورس و کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری برای توسعه منجر خواهد شد.

در چنین شرایطی، پیش‌بینی می‌شود ادامه این روند، بازار سرمایه را بیش‌ازپیش تحت تأثیر قرار دهد و تشدید نوسانات اقتصادی درنهایت موجب بی‌ثباتی بازار و رکود و آثار تورمی در جامعه شود. به همین دلیل انتظار می‌رود دولت با اتخاذ تصمیمات فوری و بنیادین، ضمن جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر صنعتگران و تولیدکنندگان، راهکار‌های پایدار برای حفظ ثبات در بازار و جلوگیری از خروج سرمایه از صنایع در نظر گرفته شود.

در این میان ضروری به نظر می‌رسد که مجلس و دولت در درجه اول با جلب مشارکت همه‌جانبه و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها، طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور را با حداکثر توان مالی و حمایتی به اجرا درآورند و در ادامه با جلب اعتماد و مشارکت عمومی مردم، از بستر‌های موجود اقتصادی و حمایتی و آموزشی در جهت کاهش مصرف بخش خانگی و بهره‌وری وسایل برقی و گازی استفاده کنند تا درنهایت با ایجاد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با استفاده از فناوری‌های نوین، در جهت تأمین منابع پایدار انرژی، به‌ویژه انرژی‌های خورشیدی و بادی، اهتمام بورزند. در همین خصوص، شرکت فولاد مبارکه به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعتی و اقتصادی کشور همواره در راهبرد‌ها و اسناد چشم‌انداز خود، توسعه پایدار را اصلی اساسی در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های کلان خود دانسته و از سال‌های گذشته با تدبیر و دوراندیشی، ایجاد زیرساخت‌های امن برای تولید در زنجیره فولاد و خودتأمینی را مورد توجه قرار داده است. این شرکت سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در حوزه زیرساخت و تأمین انرژی انجام داده و تولید یک هزار و ۷۱۴ مگاوات را با راه‌اندازی، تکمیل و بهره‌برداری از سه نیروگاه سیکل ترکیبی، خورشیدی و بادی در دستور کار دارد.

تأمین ۹۱۴ مگاوات برق از نیروگاه سیکل ترکیبی شهید حاج احمد کاظمی، تأمین ۶۰۰ مگاوات برق از نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق و تأمین ۲۰۰ مگاوات برق از نیروگاه بادی، ازجمله برنامه‌های شرکت فولاد مبارکه برای خودتأمینی انرژی و حل مشکل نا ترازی انرژی برای تولید پایدار است و خوشبختانه بخشی از این میزان برق، در حال تولید بوده و مابقی ظرفیت نیز در ماه‌های آینده به مدار خواهد آمد.

گفتنی است شرکت فولاد مبارکه علاوه بر مسوولیت‌های خود در حوزه تولید و صنعت و اقتصاد، مسوولیت‌های اجتماعی و توجه به دغدغه‌های جامعه را نیز مورد توجه قرار داده و در برنامه‌های خود، تأمین بخشی از برق سراسری را متقبل شده و بخشی از این میزان ظرفیت نیز از طریق نیروگاه‌های این شرکت به شبکه سراسری منتقل شده است.

منبع: فولاد مبارکه اصفهان

عناوین برگزیده