به گزارش میمتالز، تولید مس در شیلی در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت. بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی شرکت معدنی کودلکو مجموع تولید مس توسط این تولیدکننده بزرگ دولتی در سال ۲۰۲۴ با افزایش حدود چهار هزار تنی به ۱.۳۲۹ میلیون تن رسید. در مقابل مجموع تولید مس این شرکت معدنی در سال ۲۰۲۳ معادل ۱.۳۲۵ میلیون تن بود. به گفته ماکسیمو پاچکو (Maximo Pacheco)، مدیرعامل شرکت کودلکو، روند صعودی استخراج و تولید مس در این شرکت در طول سال ۲۰۲۵ نیز متوقف نخواهد شد چرا که هدف اصلی کودلکو تولید سالانه ۱.۷ میلیون تن مس تا سال ۲۰۳۰ است. طبق ادعای مدیرعامل شرکت کودلکو درآمد این شرکت در طول سال ۲۰۲۴ با وجود رکود بازار جهانی مس ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد و اکنون ذخایر دست نخورده مس زیادی در اختیار کودلکو قرار دارد که طی سالهای آینده بهرهبرداری مس از آنها آغاز خواهد شد تا جایگاه شیلی به عنوان بزرگترین تولیدکننده مس در جهان طی دهه آینده حفظ شود.
بررسیهای آژانس بینالمللی انرژی نشان میدهد تقاضا برای مس با هدف تولید وسایل نقلیه الکتریکی و سیستمهای مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر طی سالهای پیشرو افزایش قابل توجهی پیدا میکند، به طوری که پیشبینی میشود تقاضا برای فلز سرخ تا سال ۲۰۵۰ حداقل ۶۰ درصد بالا رود و رشد تقاضا قیمت این فلز معدنی را تحت تأثیر قرار خواهد داد. علاوه بر این تحلیلگران Jefferies معتقدند قیمت مس طی دو سال آینده بیش از ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.
اکنون شرکت معدنی کودلکو بزرگترین تولیدکننده مس در شیلی محسوب میشود که به گفته گابریل بوریک (Gabriel Boric)، رئیس جمهوری شیلی این شرکت دولتی موظف است علاوه بر تولید فلز سرخ در حوزه استخراج لیتیوم نیز فعالیت کند و بهرهبرداری لیتیوم از دریاچه نمک Maricunga را در اولویت قرار دهد. در واقع شیلی دارای بزرگترین ذخایر لیتیوم در جهان است که تاکنون شرایط بهرهبرداری این فلز معدنی از تمامی معادن شیلی وجود نداشته است. این مسئله موجب شده مسئولان شرکت کودلکو قراردادی با استرالیاییها جهت احداث تجهیزات برای تولید لیتیوم از نمکزارهای شیلی به ویژه دریاچه نمک Maricunga منعقد کنند. جزئیات این قرارداد نشان میدهد پروسه ساخت تجهیزات و کارخانه تولید لیتیوم حوالی دریاچه نمک Maricunga و نمکزارهای شیلی از اوایل سال ۲۰۲۷ آغاز خواهد شد و کودلکو تا سال ۲۰۳۰ تولید لیتیوم را به صورت گسترده شروع خواهد کرد. از این رو شیلی علاوه بر مس سهم بزرگی از بازار جهانی لیتیوم را تا سال ۲۰۳۰ از آن خود خواهد کرد.