به گزارش میمتالز، «محمود شهشهانیپور» مدیرعامل شرکت احیاء سپاهان در ابتدای نشست خبری با نگاهی به گذشته پربار این مجموعه، از آغاز فعالیت آن در سال ۱۳۷۴ با مشارکت ۶۳ هزار نفر سخن گفت.
وی با اشاره به تحولات چشمگیر شرکت در حوزه فولاد و سپس تمرکز بر بخش سنگ آهن، از موفقیتهای این شرکت در عبور از چالشها و دستیابی به رشد پایدار خبر داد.
شهشهانیپور همچنین ورود احیاء سپاهان به بازار سرمایه با نماد "واحیا" و افزایش سهامداران به حدود ۱۰۰ هزار نفر را نشانهای از اعتماد سرمایهگذاران به این شرکت دانست و افزود: در حال حاضر، در تلاش هستیم تا سهام برخی از شرکتهای زیرمجموعه خود را در بازار سرمایه عرضه کنیم که تحقق این هدف به عوامل مختلفی مانند شرایط بازار، تکمیل فرآیندهای مالی و اخذ مجوزهای لازم بستگی دارد، اما خوشبختانه برخی از این شرکتها مراحل پایانی آمادهسازی را طی میکنند و امیدواریم تا پایان سال جاری شاهد عرضه اولیه سهام آنها باشیم.
مدیرعامل شرکت احیاء سپاهان، از افزایش ظرفیت تولید سنگ آهن شرکت به دو میلیون تن خبر داد و اعلام کرد: این شرکت با تمرکز بر سرمایهگذاری در بخش سنگ آهن و واردات تجهیزات جدید، به دنبال افزایش بهرهوری و سودآوری است که نتایج مثبت این سرمایهگذاریها در سالهای آینده محقق شود.
وی افزود: با وجود تهدیدات در محدوده سنگان، اما خدا رو شاکریم که توانستهایم حقوق دولتی معوقه را پرداخت کرده و سرمایهگذاریها را حفظ نماییم. همچنین، اقدام به خرید یک محدوده معدنی دیگر به مساحت ۵۳ هکتار کردهایم که در آن کارهای اکتشافی در حال انجام است که مجوز برداشت ۳۸ هزار تن سنگ آهن نیز در این محدوده وجود دارد و هدف از خرید این محدوده، جبران کاهش ذخایر معدنی در معادن قبلی است.
شهشهانیپور با اشاره به اهمیت معادن مس، پیشبینی کرد: در آینده صنعت جهانی به شدت به مس وابسته خواهد بود که البته چالشهایی مربوط به استخراج سنگ مس و نیاز به افزایش عیار آن وجود دارد که برای رسیدن به عیار بالاتر، نیاز به حملونقل و هزینههای بیشتری وجود دارد؛ صنعت مس چشمانداز مناسبی دارد و ما به دنبال ایجاد تنوع در سبد سرمایهگذاریهای شرکت هستیم.
مدیرعامل شرکت مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان در ادامه سخنان خود به موضوع مهم شفافیت در معاملات سهام و الزامات قانونی مرتبط با آن پرداخت.
وی با تاکید بر لزوم حفظ و استفاده بهینه از منابع عمومی، تصریح کرد: واگذاری سهام شرکتهای زیرمجموعه باید مطابق با برنامه هفتم توسعه و قوانین مربوطه صورت پذیرد. وی همچنین به تلاشهای شرکت برای حل چالشهای موجود در این زمینه اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت به ظرفیت تولید کنسانتره سنگ آهن و نقش مهم شرکت در تکمیل زنجیره اقتصادی منطقه سنگان اشاره نمود و گفت: ذخیره فعلی شرکت ۲۴ میلیون تن بوده و ظرفیت تولید کنسانتره به حدود دو میلیون تن میرسد، بر اهمیت افزایش این ظرفیت و نقش آن در توسعه منطقه تاکید کرد.
وی بیان کرد: از سال ۱۳۸۴ سرمایه گذاری شرکت به سمت بالادست فولاد رفت و باتوجه به اینکه اخبار نشان میداد، توسعه بزرگی در چین در بخش فولادی وجود دارد، شرکت در سنگ آهن سرمایهگذاری کرد و عمدهترین سرمایهگذاری و محل درآمد ما سنگ آهن احیا سپاهان است. این باعث شد که علاوه بر درآمد بالای شرکت ریسک ما نیز افزایش یابد.
شهشهانیپور، در این باره افزود: با ورود شرکت به بازار سرمایه حدود ۱۰۰ هزار نفر سهامدار با درصد پایین داریم. ترکیب ساختار سرمایهای به این صورت است که ۵۳ درصد از سهام متعلق به شرکتهای زیرمجموعه بوده و نیز شرکت مهندسی قائم سپاهان که صد درصد آن به طور غیرمستقیم متعلق به احیا سپاهان است.
وی توضیح داد: احیاء سپاهان به صورت مستقیم و غیرمستقیم ۴۲ شرکت دارد، اما عمده فعالیت ما در حوزه سنگ آهن است. ظرفیت شرکت، ۲ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن است و امکان اینکه با تغییرات جزئی این میزان افزایش یابد، وجود دارد.
نایب رئیس هیات مدیره مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان گفت: در منطقه حداقل ۱۵ میلیون تن گندله تولید میشود، اما به اندازه ۲.۵ میلیون تن، برای این میزان گندله کمبود کنسانتره وجود دارد که در منطقه سنگان وجود احیا سپاهان باعث شده که چرخه اقتصادی آن تکمیل شود و ما نیز همزمان با توسعه سایر شرکتها توسعه یابیم.
وی در پایان گفت: شرکت احیاء سپاهان با ظرفیت تولید کنسانتره سنگ آهن و با توجه به نیاز منطقه سنگان به این ماده اولیه، نقش کلیدی در توسعه اقتصادی این منطقه ایفا میکند. توسعه ظرفیت تولید شرکت میتواند به افزایش تولید گندله در این منطقه و در نتیجه، توسعه صنایع پاییندستی کمک کند.
منبع: اقتصاد آنلاین