به گزارش میمتالز، شکری عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه رفع تعهد و پیمان سپاری ارزی در مقطعی برای تولیدکنندگان با چالش جدی روبهرو شد، گفت: شرایط به نحوی شد که دلالان محصولات صادراتی تولیدکنندگان را ریالی میخریدند و با کارتهای اجارهای و یکبار مصرف اقدام به خارج کردن و صادرات بدون برگشت محصولات تولیدی از جمله اقلام مختلف فولادی کردند. کار تاجایی پیش رفت که صادرات رسمی ۱۰۰ میلیون دلاری در یک زیر مجموعه زنجیره فولاد تقریبا به صفر رسید.
آرمان خالقی دبیرخانه صمت هم در "همایش بررسی چالشهای ناترازی انرژی در صنعت" با اشاره به اینکه هر اتفاق قیمتی در صنایع بالادستی رخ بدهد در تمام زنجیره ارزش از خودرو تا مسکن تاثیرگذار خواهد بود. گفت: برای کنترل قیمت در صنایع پاییندستی، باید مراقب تغییرات این صنایع بالادستی و مولد باشیم.
در این نشست، آنوش رهام نیز با اشاره به اینکه، ظرفیت افزایش تولید برق ۱.۷ درصد، اما رشد پیک مصرف حدود ۵ درصد است، گفت: امروز ۱۲ هزارمگاوات شکاف عرضه و تقاضای برق داریم. بخش خصوصی و صنعت از پنج سال پیش چارهاندیشی ناترازی را کرده بود، اما صدور مجوزهای واردات اقلام مرتبط از جمله انرژی تجدید پذیر مانند هفت خان بود. چالش انرژی صنایع یک بحران جدی قلمداد میشود و زمینگیر شدن آنها مشکلات جدی برای کشور ایجاد میکند.
منبع: خبرگزاری تسنیم