به گزارش میمتالز، قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن به ۲۶۰۰ دلار در هر تن افزایش یافت. بررسیها نشان میدهد اتحادیه اروپا درصدد تصویب و اجرای شانزدهمین بسته تحریمی علیه روسیه در فوریه ۲۰۲۵ به مناسبت سومین سالگرد جنگ اوکراین و روسیه است که طبق جزئیات این بسته تحریمی واردات آلومینیوم از روسیه به اروپا ممنوع خواهد شد. انتشار این خبر طی روزها گذشته به بازار آلومینیوم سیگنال صعودی صادر کرد تا بهای این فلز در بورس فلزات لندن با رشد ۰.۷ درصدی به بالاترین سطح خود در طی یک ماه گذشته برسد و با قیمت ۲۶۰۲ دلار در هر تن معامله شود.
اگرچه قیمت آلومینیوم در اواسط ماه ژانویه به بالاترین سطح خود در سال ۲۰۲۵ رسید ولی روند صعودی قیمت این فلز در بازار جهانی عمر طولانی نداشت و در این لحظه آلومینیوم در بورس فلزات لندن ۲۵۶۸ در ازای هر تن قیمت دارد. بلومبرگ مخالفت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا با تصویب شانزدهمین بسته تحریمی علیه روسیه را علت توقف روند افزایشی قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن عنوان میکند. درواقع ایالات متحده و بریتانیا واردات فلزات از روسیه را در طول سال ۲۰۲۴ ممنوع اعلام کردند و درصدد تمدید این تحریمها برای سال ۲۰۲۵ هستند. به دنبال این موضوع تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تلاشاند این بسته تحریمی در سال میلادی جاری برای کشورهای عضو اتحادیه تصویب شود ولی این بسته تحریمی با مخالف صریح تعدادی از کشورهای رو به رو شده است. با این وجود رویترز مدعیاست در صورت تصویب و اجرای این تحریمنامه قیمت آلومینیوم در سال ۲۰۲۵ افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد و رشد قیمت آلومینیوم بازار سایر فلزات را نیز تحت تأثیر قرار میدهد
میزان واردات آلومینیوم از روسیه به اروپا طی دو سال گذشته افت قابل توجهی پیدا کرد و بر اساس گزارش Trade Data Monitor در طول ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴ اتحادیه اروپا تنها ۱۳۰ هزار تن آلومینیوم از روسیه وارد کرده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳ از کاهش ۱۹ درصدی واردات حکایت میکند. مجموع واردات آلومینیوم به اروپا طی ۱۰ ماهه نخست ۲۰۲۴ نیز ۲.۲ میلیون تن برآورد شد. کشورهای موافق با تصویب این بسته تحریمی علیه روسیه معتقدند واردات آلومینیوم از این کشور باید به صورت کامل متوقف شود و کشورهای خاورمیانه را باید جایگزین روسیه برای واردات آلومینیوم اروپا کرد. طبق برآوردهای مؤسسه بینالمللی آلومینیوم خاورمیانه در طول سال ۲۰۲۴ موفق به تولید ۹ درصد از آلومینیوم عرضه شده در بازار جهانی شد و انتظار میرود این رقم در سال ۲۰۲۵ بالاتر رود. به دنبال این موضوع امکان تأمین مقادیر زیادی از آلومینیوم مورد نیاز اروپا توسط کشورهای آسیایی و خاورمیانه وجود دارد.