تاریخ: ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۲۰
بازدید: ۵۴
کد خبر: ۳۶۵۸۱۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

محدودکردن اعتبارات پروژه‌های عمرانی چرخه تولید و اشتغال را از کار می‌اندازد

محدودکردن اعتبارات پروژه‌های عمرانی چرخه تولید و اشتغال را از کار می‌اندازد
‌می‌متالز - نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای اتمام پروژه‌های زیرساختی کشور به فکر تامین مالی مناسب باشیم، گفت: همچنین ما می‌توانیم از فاینانسر‌های داخلی در این بخش استفاده کنیم.

به گزارش می‌متالز، مهرداد لاهوتی، درباره انتشار گزارشی در رابطه با اولویت‌بندی طرح‌های عمرانی با کمک مدل‌های چند معیاری از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی که به تخصیص منابع به پروژه‌های زیرساختی بر پایه شاخص اجتماعی و اقتصادی اشاره کرده است، گفت: عمده مباحث این است که ما تخصیص بودجه به پروژه‌های عمرانی را کاهش دهیم، در توضیح این مساله گفته شده که، چون منابع ناکافی است ما باید پروژه‌ها را دسته‌بندی کرده و بعد به آنها اعتبارات لازم را تخصیص دهیم. دولت پیرو میزان منابع بودجه عمومی، مجموعاً ۵۶۰ هزارمیلیارد تومان کار عمرانی انجام می‌دهد، اگر تخصیص در این بخش را ۵۰ درصد قلمداد کنیم، یعنی ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات تخصیص داده خواهد شد این در حالیست که مابقی منابع بودجه‌ای دولت صرف هزینه‌های جاری دولت می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نباید همین ارقام محدود جهت تخصیص به پروژه‌های زیرساختی را محدودتر کنیم، اظهار کرد: به واقع پروژه عمرانی بدین معناست که اگر فعلا حتی غیر ضرور هم باشد، می‌تواند گردش اشتغال را به همراه داشته و تولید محصولاتی همچون میلگرد، سیمان و قیر را به گردش دربیاورد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی از اقتصاد و اشتغال کشور به پروژه‌های عمرانی نیز گره خورده است ادامه داد: بنابراین اگر قرار باشد ما همین منابع محدود جهت تخصیص به پروژه‌های زیرساختی را محدودتر کنیم، این مساله آسیب‌های جبران ناپذیری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه باید برای منابع ناکافی بودجه راهکار‌های دیگری اندیشیده شود، اظهار کرد: در حال حاضر متوسط عمر پروژه‌های عمرانی کشور ۱۵ سال است؛ بنابراین باید راهکاری اندیشیده شود که مشخص کند، چگونه می‌توانیم عمر پروژه‌های عمرانی را به ۵ سال برسانیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مساله منابع ناکافی بودجه با صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری، برطرف می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر هزینه‌های غیر ضرور و اضافه زیادی در بودجه سالیانه وجود دارد که باید به دنبال محدودسازی آنها باشیم نه اینکه بخواهیم اعتبارات به پروژه‌های زیرساختی را محدود کنیم.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما باید هزینه‌های جاری دولت را کم کنیم، اظهار کرد: به واقع بنده محدود کردن اعتبارات به پروژه‌های عمرانی را به صلاح کشور نمی‌دانم. اگر ما به این گونه مسائل بپردازیم حتماً بسیاری از پروژه‌های عمرانی ما به اصطلاح به آثار باستانی تبدیل خواهد شد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه در ارائه راهکاری در این بخش، اظهار کرد: البته ما می‌توانیم در زمینه تزریق اعتبارات به پروژه‌های زیرساختی از توان بخش خصوصی نیز استفاده کنیم. در حال حاضر ما سالن‌های ورزشی نیمه‌کاره داریم که می‌توانیم این موارد را به بخش خصوصی واگذار کنیم؛ بنابراین اگر کار‌ها را به مردم واگذار کنیم از این طریق می‌توانیم پروژه‌های زیرساختی را تکمیل کرده و همچنین هزینه‌های عمرانی دولت را نیز کاهش دهیم.

نایب رئیس کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید برای اتمام پروژه‌های زیرساختی کشور به فکر تامین مالی مناسب باشیم. همچنین ما می‌توانیم از فاینانسر‌های داخلی در این بخش استفاده کنیم متاسفانه باید بگویم که عملاً به نوعی پروژه‌های عمرانی در کشور تعطیل است. 

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده