تاریخ: ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۴۱
بازدید: ۵۷
کد خبر: ۳۶۵۸۲۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شروع منفی بورس در آغاز بهمن، افزایش دوباره نااطمینانی‌ها در بازار سرمایه

شروع منفی بورس در آغاز بهمن، افزایش دوباره نااطمینانی‌ها در بازار سرمایه
‌می‌متالز - بازار سرمایه در نخستین روز بهمن‌ماه، با روندی منفی آغاز به کار کرد. هرچند در نیم‌ساعت ابتدایی معاملات، نشانه‌هایی از حرکت مثبت و رشد نسبی دیده می‌شد که امیدواری‌هایی را در دل فعالان بازار برافروخت، اما از حوالی ساعت ۹:۳۰ فشار فروش به طور قابل توجهی شدت یافت و بسیاری از نماد‌هایی که در منطقه مثبت قرار داشتند، به سرعت وارد محدوده منفی شدند. فضای هیجانی و نوسانات شدید بازار، سایه‌ای از بی‌ثباتی بر معاملات امروز افکند.

به گزارش می‌متالز، در پایان معاملات نخستین روز بهمن‌ماه، دماسنج بازار سهام با کاهش ۴۲ هزار واحدی در سطح ۲ میلیون و ۷۵۸ هزار واحدی تثبیت شد. با وجود افت ۱.۵ درصدی شاخص کل، شاخص هم‌وزن نیز کاهش ۰.۹۷ درصدی را تجربه کرد و به سطح ۸۷۸ هزار واحدی عقب‌نشینی کرد.

در روز جاری، برخی نماد‌های معاملاتی نظیر وپست، سآبیک، فسبزوار، غبشهر و البرز بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از سوی دیگر، نماد‌هایی همچون فارس، فولاد، فملی، پارسان و وغدیر بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.

ارزش معاملات خرد امروز به حدود ۹.۴ همت رسید که در مقایسه با روز گذشته، کاهش ۱۲ درصدی را نشان می‌دهد.

در سومین روز معاملاتی هفته (دوشنبه، 01 بهمن 1403)، سرمایه‌گذاران حقیقی با خروج یک همت از بازار، برای سومین بار متوالی در این هفته، موجی از انتقال سرمایه را رقم زدند. در روز دوشنبه، گروه‌های بانکی، فلزات اساسی و خودرویی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند و بیشترین توجهات بازار را جلب کردند. از سوی دیگر، صندوق‌های درآمد ثابت برای سومین روز متوالی شاهد ورود سرمایه بودند، به‌ طوری‌ که میزان ورود پول به این صندوق‌ها به رقم قابل توجهی بالغ بر ۱۰۴۸ میلیارد تومان رسید. همچنین، صندوق‌های طلا که امروز با روندی مثبت بازگشایی شدند، با ورودی ۳۴۸ میلیارد تومانی، دوباره خود را در کانون توجه بازار قرار دادند.

اخبار مهم روز

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، در آذرماه ۱۴۰۳ شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال گذشته به ترتیب ۱.۲ و ۷.۴ درصد افزایش داشته است. این گزارش همچنین نشان می‌دهد که در پاییز ۱۴۰۳، رشد میانگین متحرک سه ماهه شاخص تولید به ۲.۲ درصد و شاخص فروش به ۷.۹ درصد رسیده است. در بین ۱۵ رشته صنعتی فعال در بورس، ۹ رشته شاهد رشد تولید و ۶ رشته با کاهش تولید مواجه شده‌اند. بیشترین رشد در تولید مربوط به صنایع تجهیزات برقی، شیمیایی (به جز دارو) و لاستیک و پلاستیک بوده، در حالی که صنایع چوب و کاغذ، محصولات فلزی (به جز ماشین‌آلات و تجهیزات) و خودرو و قطعات بیشترین افت را تجربه کرده‌اند.

اما سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا اعلام کرد که از امروز سامانه نیما متوقف خواهد شد و تمامی معاملات ارزی تنها از طریق مرکز مبادله و بازار ارز تجاری انجام می‌شود. وی افزود کسانی که پیش‌تر از طریق سامانه نیما اقدام به خرید ارز می‌کردند، از این پس باید برای خرید ارز از بازار ارز تجاری مرکز مبادله استفاده کنند.

«معصومه آقاپور» عضو شورای عالی بورس در مورد عرضه‌های اولیه گفت: قیمت سهام در بورس نتیجه عملکرد شرکت‌ها، مدیریت آنها و تأثیر متغیر‌های کلان اقتصادی و سیاسی است که سرمایه‌گذاران را جذب بازار می‌کند. رونق بازار سرمایه وابسته به ثبات متغیر‌های اقتصادی است و می‌تواند به تأمین مالی شرکت‌های دولتی از طریق عرضه سهام کمک کند. با این حال، اگر عرضه‌های اولیه بیش از ظرفیت بازار باشد، ممکن است به کاهش قیمت سهام، رکود بازار و خروج سرمایه‌گذاران به سمت سایر بازار‌ها منجر شود. برای حفظ رونق و تأمین مالی موفق، باید عرضه‌ها متناسب با شرایط بازار انجام شود تا جذابیت بازار سرمایه از دست نرود.

از طرف دیگر، شرکت تولید انرژی برق شمس پاسارگاد روز چهارشنبه سوم بهمن‌ماه به عنوان چهاردهمین شرکت جدید، از طریق فرابورس وارد بازار سرمایه خواهد شد. در این عرضه، ۴۸۰ میلیون سهم که معادل ۱۲ درصد از سهام شرکت "شمس" است، در دو مرحله و با قیمت ۴۱۴.۵ تومان در بازار دوم فرابورس به فروش می‌رسد.

قرار است که در مرحله اول، ۱۶۰ میلیون سهم معادل ۴ درصد سهام با سهمیه حداکثر ۱.۸ میلیون سهمی برای سرمایه‌گذارای واجد شرایط به روش حراج عرضه شود.

کارشناسان معتقدند علت منفی بودن بازار در ۳ روز اخیر، نگرانی از تغییرات احتمالی آمریکا و سیاست‌های ترامپ است که موجب افزایش سطح نااطمینانی شده چرا که معامله‌گران تا زمان مشخص شدن مواضع آمریکا با احتیاط بیشتری رفتار می‌کنند.

عناوین برگزیده