تاریخ: ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۰۹
بازدید: ۵۷
کد خبر: ۳۶۵۹۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:

بازار توافق ارزی با وجود اعمال تحریم و جنگ اقتصادی علیه کشور انتظارات تورمی را بالا می‌برد

بازار توافق ارزی با وجود اعمال تحریم و جنگ اقتصادی علیه کشور انتظارات تورمی را بالا می‌برد
‌می‌متالز - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتمام فعالیت سامانه ارز نیما و تشکیل بازار ارز تجاری در کشور گفت:در حال حاضر ما شرایط بازار رقابتی ارزی با وجود اعمال تحریم و جنگ اقتصادی را نداریم.

به گزارش می‌متالز، مصطفی پوردهقان، در ارزیابی خود از اتمام کار سامانه نیما پس از ۷ سال و همچنین تشکیل بازار ارز تجاری در کشور، اظهار کرد: ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که یا ما باید تابع اقتصاد دستوری باشیم و یا اقتصاد رقابتی را مدنظر قرار دهیم؛ بنابراین باید تکلیف نظام اقتصادی کشور به درستی روشن شود.

نماینده مردم «اردکان» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمی‌شود از یک طرف به دنبال نرخ دستوری بود و از سویی دیگر تاکید بر بازار توافق ارزی داشت، ادامه داد: ما تاکنون در حوزه مسائل ارزی، رویکرد و سیاست شناور مدیریت شده را مدنظر قرار دادیم. همچنین در کشور‌های مختلف هم این سیاست مرسوم است.

وی با اشاره به ایجاد جنگ اقتصادی علیه کشور، اظهار کرد: با این حال بانک مرکزی به درستی به ابعاد این مساله ورود کرده، اما مدیریتش به اصطلاح بر قید شناور بودن ارز چربیده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل بازار ارز تجاری، بیان کرد: متاسفانه این ساز و کار، یک رها شدگی را در بازار ارز ایجاد خواهد کرد. چراکه عرضه ارز در بازار در اختیار انحصارگرانی نظیر پتروشیمی‌ها و فولادی‌هاست و متقاضیان هم قشر خاصی از افراد هستند. از این رو و با توجه به این موارد، ما شرایط بازار رقابتی ارزی با وجود شرایط تحریمی و اعمال جنگ اقتصادی را نداریم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اینکه مسوولین به این نتیجه رسیده‌اند که قیمت ارز را به بازار واگذار کنند، حتماً این مساله تکانه‌های مختلفی را در این حوزه ایجاد خواهد کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما شاهد نخستین تکانه پیرو این سیاست‌گذاری بودیم، تاکید کرد: به واسطه این نوع سیاست‌گذاری، قیمت ارز نیمایی از ۴۷ هزار تومان به ۶۷ هزار تومان رسید.

وی با اشاره به تاثیر تنش‌های کوچک از قبیل شروع ریاست جمهوری جدید آمریکا، تغییرات در شرایط منطقه‌ای، موضوعات مربوط به «اف‌ای تی اف» در بازار ارز، بیان کرد: به واقع هر تکانه کوچکی که موجب سیگنال منفی به بازار ارز شود، حتماً منجر به تکانه‌های بیشتر قیمت ارز شده و انتظارات تورمی ایجاد خواهد کرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: بازار توافق ارزی هرچند که بر مبنای موضوعات علمی حرفی درستی است و باید همین بازار به عنوان یک بازار رقابتی شکل گیرد، اما به دلیل اینکه شرایط کشور، شرایط مناسبی برای این کار نیست، بنده با آن مخالفم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنده انتقادات خود به وضعیت فعلی ارزی را به رئیس کل بانک مرکزی منتقل کرده‌ام، ادامه داد: امیدواریم مدیریت مناسبی بر این سیاست‌گذاری ارزی صورت گیرد تا خدایی نکرده شاهد افزایش مجدد نرخ ارز نباشیم.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده