به گزارش میمتالز، مسعود کیانی با اشاره به ذخایر معدنی ایران، به ویژه سنگهای قیمتی گفت: کشور روسیه، ۳۰ درصد الماس دنیا را تولید میکند و از آنجا که کشور ما با کشورهای حاشیه خلیج فارس، پاکستان، هندوستان و کشورهای عربی و اسلامی روابط خوبی دارد، این کشورها میتوانند بازارهای خوبی برای الماس باشند.
وی افزود: یکی از مباحثی که در این معاهده میتواند مورد توجه باشد، ورود سنگ راف (خام) الماس روسیه به ایران است که با فرآوری و تراش آن اشتغالزایی ایجاد شده و تجارت جواهرات ما رونق میگیرد. رئیس انجمن گوهرسنگ ایران افزود: کشور روسیه هم با توجه به وقوع جنگ اوکراین و تحریمهایی که علیه این کشور اعمال شد عملا بخشی از بازارهای صنعت الماس و جواهرات خود را از دست داده بود که این توافق به توسعه بازارهای این کشور هم کمک خواهد کرد.
کیانی با اشاره به سهم حدود نیم درصدی ایران از تجارت خارجی گوهرسنگها در جهان، این توافقنامه را راهی برای توسعه این تجارت خواند.
وی افزود: ایران ۴۰ نوع گوهرسنگ دارد که با برداشته شدن برخی قوانین دست و پاگیر، این صنعت توسعه مییابد و ارزآوری قابل قبولی برای کشور خواهد داشت.
در تبصره ۵ ماده ۲۰ «معاهده جامع راهبردی» میان ایران و روسیه، طرفهای متعهد آمادگی خود را برای توسعه همکاریهای متقابل در صنایع استخراج و فرآوری طلا، الماس، برلیان و جواهرات اعلام کردهاند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما