تاریخ: ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۰۱
بازدید: ۲۷
کد خبر: ۳۶۶۸۷۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازگشایی پتروشیمی‌ها در دقیقه ۹۰/ افت شاخص کل بورس

بازگشایی پتروشیمی‌ها در دقیقه ۹۰/ افت شاخص کل بورس
‌می‌متالز - بازار بورس امروز (شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳) پس از یک هفته کم‌حجم و منفی، با افزایش فشار فروش مواجه شد و بیشتر سهم‌ها وارد صف فروش شدند. در حالی که فشار فروش در نماد‌های بزرگ و بنیادی همچون پتروشیمی‌ها، فلزات و بانکی‌ها چندان شدید نبود و حقوقی‌ها در کف قیمت اقدام به خرید کردند، سهام غیربنیادی ریالی و صندوق‌های اهرمی همچنان با عدم وجود خریداران جدی رو‌به‌رو بودند و به صف فروش بسته شدند.

به گزارش می‌متالز، در پایان بازار امروز (شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳)، بازگشایی و صف خرید چند نماد پتروشیمی در لحظات پایانی از شدت فشار فروش کاست. برخی فعالان بازار این فشار فروش را به تأمین نقدینگی برای خرید نماد‌های پتروشیمی نسبت داده‌اند.

شاخص کل بورس در نهایت با افت بیش از یک درصدی به سطح ۲ میلیون و ۷۶۴ هزار واحد رسید، در حالی که شاخص هم‌وزن نیز با کاهش یک درصدی در کانال ۸۶۹ هزار واحد قرار گرفت.

ارزش معاملات خرد نیز به حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید که کم‌ترین میزان از ۲۱ آبان‌ماه تاکنون به شمار می‌رود.

در روز جاری، نماد‌های معاملاتی مانند فارس، فولاد، فملی، پارسان و وبملت بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از سوی دیگر، نماد‌هایی همچون نوری، بوعلی، جم، شفن و ثفارس بیشترین تاثیر مثبت را بر دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند. در روز شنبه، شدت خروج پول حقیقی از بازار افزایش یافت و حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان از بازار خارج شد که این امر چهارمین روز متوالی خروج پول از بازار محسوب می‌شود.

در اولین روز معاملاتی هفته، نماد‌های فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و بانکی‌ها بیشترین ارزش معاملات را ثبت کردند. همچنین صندوق‌های درآمد ثابت ورود پول ۳۱۵ میلیارد تومانی را رقم زدند و صندوق‌های طلا نیز با ورود پول ۳۵۲ میلیارد تومانی بازگشایی شدند.

اخبار مهم روز

امروز چهار نماد معاملاتی جدید از شرکت‌های پتروشیمی وارد بازار شدند. پتروشیمی‌های پارس، نوری، بوعلی سینا و جم پس از انجام شفاف‌سازی‌های مورد نیاز، از جمله انتشار اطلاعات تکمیلی و برگزاری جلسه‌های اطلاع‌رسانی، مجدداً از امروز (شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳) در رینگ معاملات فعال شدند.

اما طبق جدیدترین گزارش بانک مرکزی، نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به ۱۰ بهمن‌ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل، در سطح ۲۳.۹۸ درصد باقی ماند. این نرخ از زمانی که بانک مرکزی داده‌های مرتبط با این شاخص را منتشر کرده، یعنی از اواخر سال ۹۹ تاکنون، بی‌سابقه بوده و رکورد تاریخی جدیدی را به ثبت رسانده است.

طبق اطلاعیه‌ای که فرابورس منتشر کرده است، یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه، صندوق سورنافود به عنوان اولین صندوق بخشی صنعت غذایی وارد بازار سرمایه می‌شود.

از طرف دیگر، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: بیش از ۵۵۴ میلیارد تومان سود در هفته دوم بهمن‌ماه سال جاری از طریق اطلاعات سامانه سجام به حساب ۲۰۸ هزار سهامدار واریز شد.

بر اساس گزارس سنا، گزارش‌های ۹ ماهه شرکت‌ها نشان می‌دهد که ۲۴ تا از شرکت‌های تولیدکننده سیمان امسال نسبت به پارسال عملکرد بهتری داشتند و مجموع درآمد عملیاتی حدود ۲۳.۵ درصد رشد کرده است.

از زمان آغاز مبادلات نقره در بورس کالا از ۲۰ آذرماه، تاکنون ۶۸۱۰ کیلوگرم شمش نقره به ارزش بیش از ۶۳۷ میلیارد تومان در قالب گواهی سپرده و قرارداد آتی معامله شده است. بیشترین ارزش معاملات نیز در هفته گذشته و در تاریخ ۷ بهمن‌ماه با رقم بیش از ۵۸ میلیارد تومان ثبت شد. جالب اینکه در تاریخ ۱۰ بهمن‌ماه، برای نخستین بار از زمان آغاز عرضه، قیمت گواهی شمش نقره به زیر ۹۰ هزار تومان رسید.

عده‌ای از کارشناسان می‌گویند وضعیت کلی بازار سهام منفی است و ریسک‌های اقتصادی مانند تورم و نوسانات نرخ ارز همچنان تاثیرگذار هستند، بنابراین انتظارات برای رشد کلی بازار با بازگشایی نماد‌های متوقف کاهش یافته است. همچنین، ابهامات در خصوص نرخ یوتیلیتی‌ها موجب شده تا بازار واکنش مثبتی به بازگشایی پتروشیمی‌ها نداشته باشد. در این شرایط، رشد کوتاه‌مدت این شرکت‌ها می‌تواند به دلیل جبران عقب‌ماندگی باشد. بسیاری از فعالان اقتصادی به دنبال عواملی هستند که جریان نقدینگی را به بازار سهام بازگرداند.

عناوین برگزیده