به گزارش میمتالز به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد آلیاژی ایران، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی، در مراسم افتتاح این پروژه عظیم صنعتی با تأکید بر اهمیت این طرح توسعهای گفت: این پروژه صنعتی یکی از مهمترین طرحهای توسعهای کشور در حوزه فولاد محسوب میشود که علاوه بر تقویت ظرفیت تولید داخل، به کاهش وابستگی به واردات و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه کمک خواهد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی بر این موضوع نیز تأکید کرد با بهرهبرداری از این واحد عظیم، شاهد تحولی بزرگ در صنعت فولاد آلیاژی کشور خواهیم بود.
«محمدباقر قالیباف» در این مراسم با اشاره به اهمیت توسعه صنعت فولاد و ضرورت تغییر سیاستهای صنعتی و انرژی کشور گفت: صنعت فولاد یکی از پیشرانهای اقتصادی کشور است، اما چالشهای بزرگی پیش روی آن قرار دارد که ناترازی انرژی یکی از مهمترین مشکلات این حوزه است.
این مقام مسوول در ادامه با بیان این موضوع که در حال حاضر، ۹۰ درصد تولید برق کشور متکی بر گاز است، در حالی که در جهان این میزان تنها ۹ درصد است، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، سهم فولاد خام در سبد تولید کشور ۶۸ درصد است، در حالی که این رقم در دنیا تنها ۱۵ درصد است که این آمار نشان میدهد برای توسعه پایدار، باید به سمت افزایش ارزشافزوده و تولید محصولات نهایی حرکت کنیم.
وی با تأکید بر لزوم بازنگری در سیاستهای صنعتی و توسعه فناوری، افزود: در دو سال گذشته ۲۴ درصد از فولاد خام کشور صادر شده، در حالی که این میزان در کشورهای دیگر تنها ۳ درصد است و این نشان میدهد که متأسفانه ما هنوز در توسعه زنجیره ارزش فولاد دچار ضعفهای اساسی هستیم.
«محمدباقر قالیباف» با تأکید بر این موضع که صادرات محصولات نیمهخام، به معنای از دست رفتن فرصتهای اقتصادی برای کشور است، ادامه داد: باید در سیاستگذاریها بازنگری کنیم و تمرکز بیشتری بر تولید محصولات نهایی و فرآوریشده داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به چالشهای موجود در صنعت اشاره کرد و گفت: کمبود منابع انرژی، مشکلات زیستمحیطی و فاصله تکنولوژیکی با استانداردهای جهانی، همچنان موانعی جدی در مسیر توسعه صنعت فولاد ایران هستند؛ بنابراین لزوم اصلاح سیاستهای انرژی، حمایت از سرمایهگذاری در فناوریهای جدید و توسعه زیرساختهای تولیدی، میتواند مسیر توسعه پایدار و رقابتپذیری جهانی را برای صنعت فولاد ایران هموار کند.
«محمد صالحجوکار» رئیس کمیسیون داخلی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم یزد، اشکذر و زارچ نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت فولادسازی ۲، گفت: محصولات فولاد آلیاژی ایران در صنایع پیشرفته، از جمله خودروسازی، صنایع نفت و گاز، و تجهیزات صنعتی، کاربرد گستردهای دارند و افتتاح این پروژه علاوه بر جلوگیری از واردات بیرویه، ظرفیت تولید داخل را افزایش میدهد که صنعت کشور را در مسیر خودکفایی قرار میدهد.
وی همچنین به مسوولیتهای اجتماعی صنایع اشاره کرد و گفت: باید از درآمدهای این واحدهای صنعتی در راستای آبادانی منطقه و ارتقای کیفیت زندگی مردم محلی استفاده شود؛ چراکه توسعه صنعتی نباید تنها به نفع تولیدکنندگان باشد، بلکه باید رفاه عمومی را نیز بهبود بخشد.
«محمدرضا بابایی» استاندار یزد در این مراسم با اشاره به چالشهای زیستمحیطی استان و کمبود منابع آب، بر اهمیت توسعه پایدار تأکید کرد و گفت: یزد به عنوان چهارمین استان توسعهیافته صنعتی کشور، نقش کلیدی در صنعت ایران دارد. با این حال، توسعه صنعتی باید همراه با مدیریت منابع آب و کاهش آلایندهها باشد. مصرف بالای انرژی و کمبود آب، دو چالش اساسی استان یزد هستند که باید برای آنها راهکارهای جدی در نظر گرفت.
«محمد کمالزاده» مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران، در این مراسم با ابراز خرسندی از افتتاح رسمی فولادسازی ۲، گفت: این پروژه پس از ۱۳ سال تلاش مستمر و با همت متخصصان داخلی به بهرهبرداری رسید و محصولات این واحد صنعتی باکیفیت بالا تولید شده و حتی به بازارهای بینالمللی نیز صادر میشود.
این تولیدکننده فولاد خاطرنشان کرد: با افتتاح این مجموعه، ۳ درصد به ظرفیت تولید محصولات فولادی کشور اضافه شده است و این نشاندهنده نقش مهم این پروژه در تقویت صنعت فولاد کشور است.
وی همچنین به مشکلات تأمین انرژی صنایع فولادی اشاره کرد و گفت: ناترازی انرژی، بزرگترین مانع پیش روی افزایش تولید در صنعت فولاد است. در حالی که نیروگاههای کشور طی ۲۰ سال گذشته تنها ۲۶ درصد رشد داشتهاند، تقاضای انرژی در صنایع به شدت افزایشیافته است که اگر این مشکل برطرف نشود، تولیدکنندگان با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
«محمد کمالزاده» با اشاره به این موضوع که فولادسازی ۲ شرکت فولاد آلیاژی ایران، یکی از پیشرفتهترین واحدهای تولید فولاد آلیاژی در کشور است، گفت: این پروژه علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و افزایش ارزشافزوده محصولات فولادی، به تقویت زنجیره تولید فولاد آلیاژی در کشور کمک میکند.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران بر این موضوع تأکید کرد که پروژه فولاد سازی ۲ با همت سهامداران عمده و اعضای هیات مدیره به چرخه اقتصاد برگشته و ادامه داد: فولادسازی ۲ با بهرهگیری از فناوریهای نوین شامل کوره قوس الکتریکی ۱۰۰ تنی و ایستگاه ریختهگری مداوم ۵ شاخه، ظرفیت تولید ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تن بیلت کربنی و آلیاژی را دارد و با سرمایهگذاری ۱۸۵ میلیون یورویی، زمینه اشتغال ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم را فراهم کرده است.