به گزارش میمتالز، «محمدرضا کاظمپور» امروز ۱۶ بهمنماه در جریان بازدید خبرنگاران از اقدامات این مجموعه معدنی، بیان کرد: شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز از سال ۱۴۰۰ با هدف تأمین خوراک دو شرکت بزرگ معدنی استان یزد شامل شرکت چادرملو و سنگ آهن چغارت تشکیل شد.
وی با اشاره به آغاز عملیات اکتشاف این معدن از مهرماه ۱۴۰۰، گفت: برای اولین بار در کشور در جریان عملیات اکتشاف این معدن، باطلهبرداری با اخذ مجوزهای لازم از استان شروع شد.
کاظمپور با بیان این که تاکنون بالغ بر ۸۸ میلیون متر مکعب باطلهبرداری صورت گرفته است، از واقع شدن معدن در تراز ۲۲۰ متری از عمق زمین در حال حاضر خبر داد و گفت: در جریان عملیات اکتشاف دو توده ماده معدنی با ظرفیت ۱۰۰ میلیون تن شناسایی شده که از خردادماه امسال استخراج توده جنوبی به ظرفیت ۵۰ میلون تن آغاز شده است.
وی با اشاره به استخراج تاکنون بالغ بر دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن سنگ آهن از معدن، گفت: تیپ سنگ آهن استخراجی از این معدن، مگنت و هماتیت است که تاکنون نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن هماتیت مگنت و ۶۰۰ تن نیز سنگ آهن مگنت استخراج و در جوار معدن دپو شده است.
کاظمپور همچنین عیار سنگ آهن استخراجی از این معدن را متغیر از ۳۸ تا ۵۲ درصد ذکر کرد و گفت: سنگ آهن استخراجشده بر اساس اعلام مصرفکنندگان دستهبندی و دپو میشود.
وی گفت: با توجه به برنامهریزی انجامشده و تحلیل نهایی وضعیت کنونی معدن، در صورت صدور مجوزهای لازم از سوی مدیریت ارشد استان، شرایط لازم برای استخراج سالانه چهار میلیون تن سنگ آهن در این سایت معدنی وجود دارد.
او در بخش دیگری از سخنانش به برخی اقدامات زیرساختی در منطقه از جمله اجرای خط انتقال برق دو مداره به طول ۲۶ کیلومتر و سرمایهگذاری ۸۰ میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: آزمایشگاه کنترل عیار معدن سنگ آهن آریز شامل واحدهای نمونهگیری، خردایش، آمادهسازی و خشک کردن نمونهها و عیارسنجی است.
به گفته وی، اصلیترین ماموریت این آزمایشگاه، کنترل عیار ماده معدنی است که با دقت و حساسیت بالایی به صورت مستمر انجام و ثبت میشود.
کاظمپور با اشاره به تاثیر فعالیتهای این آزمایشگاه که در فضایی به وسعت ۶۰۰ متر مربع ایجاد شده در کاهش هزینهها و سرعت دادن به فعالیتهای معدنکاری، گفت: این آزمایشگاه با بهروزترین و مجهزترین دستگاههای مورد نیاز تجهیز شده است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون روزانه بالغ بر ۱۰۰ نمونه در این معدن آنالیز و ثبت میشود و به دلیل برخورداری از تجهیزات نوین در زمینه آنالیز نمونهای ارسالی از سایر معادن منطقه نیز همکاری میکند.
مدیرعامل شرکت دشت آریز به ساخت انبار ناریه و نیز چهار دستگاه باسکول ۸۰ تنی در فضایی به مساحتی بالغ بر ۲۵۰۰ متر مربع اشاره و تصریح کرد: پیشبینی میشود این باسکولها تا آخر بهمنماه جاری آماده بهرهبرداری شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی مشکلات و چالشهای این معدن، یکی از مهمترین آنها را حفظ نیروی کار با وجه به کمبود برخی زیرساختها ذکر و ابراز امیدواری کرد با اخذ پروانه بهرهبرداری و شروع استخراج از این معدن، بسیاری از این مشکلات نیز مرتفع شود.
وی با اشاره به اقدامات این معدن در راستای مسوولیت اجتماعی خود قبل از عملیات استخراج و سودهی معدن، از مهمترین این اقدامات را کمک به تکمیل جاده سیروسآباد که شمال کوهبنان در استان کرمان را به شهرستان بافق در استان یزد متصل میکند، ذکر کرد.
به گفته کاظمپور، این جاده که اکنون ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، مطالبه ۳۰ ساله مردم منطقه است که با پیشبینی ۵۰۰ میلیارد تومان در حال اجراست.
معدن دشت یزو دره انجیر در منطقه فلززایی بافق - ساغند و در ۶۵ کیلومتری شهرستان بافق و مابین دو مجموعه معدنی صنعتی چادرملو و سنگ آهن مرکزی، در محدوده آنومالی D۱۹ واقع شده و هدف آن تامین خوراک این مجموعه بزرگ معدنی و صنعتی است.