تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۵۰
بازدید: ۵۶
کد خبر: ۳۶۷۴۲۲
سرویس خبر : آهن و فولاد
«محمدیاسر طیب‌نیا» مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰ این شرکت در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران (۲):

فولاد مبارکه تنها در یک سال، معادل یک‌سوم کل سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور را انجام داد

فولاد مبارکه تنها در یک سال، معادل یک‌سوم کل سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور را انجام داد
‌می‌متالز - فولاد مبارکه از ۳ سال پیش مأموریت ویژه‌ای به یکی از شرکت‌های زیرمجموعه خود با عنوان MSTID داد تا تمام تمرکز خود را برای خلق زیست‌بوم نوآوری و فناوری بگذارد و اکوسیستم نوآوری را حول محور فولاد مبارکه ایجاد کند و کشور از زایش‌های آن بهره‌مند شود؛ نگاه دقیق به شرکت‌های پیشرو و نحوه مشارکت آنها در توسعه کشورهایشان نشان می‌دهد که هرکدام از اینها، به‌عنوان لوکوموتیو توسعه و پیشرفت در کشور‌ها عمل کرده‌اند و فولاد مبارکه نیز از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملّی برخوردار است.

به گزارش می‌متالز، فولاد مبارکه امروز جزو بزرگ‌ترین مجموعه‌های صنعتی کشور به لحاظ ارزش افزوده، میزان فروش و شاخص‌های اصلی با حدود ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه است و چنانچه به مقوله نوآوری نپردازد، جزو شرکت‌هایی می‌شود که دیر یا زود از میدان رقابت حذف خواهند شد؛ امروز در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و نوآوری بین‌المللی اتفاقاتی در حال رخ دادن است و سرعت پیشرفت و تحولات آن بسیار بالاست و ما نیز حسب فرمایشات رهبر معظم انقلاب می‌بایست سرعت رشد و اقدامات خود را بالا ببریم؛ البته اتفاقات امیدوارکننده و خوبی نیز در کشور ما رقم خورده، اما سرعت رقبا به مراتب بیشتر است؛ ما نباید از دنیا عقب بمانیم و فولاد مبارکه و دیگر شرکت‌های بزرگ کشور باید این مسیر را هموار کنند.

امروز بسیاری کشور‌های هم رده و حتی پایین‌تر از ما در حوزه نوآوری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر کار‌های خوبی انجام داده‌اند. به طور مثال در سال ۲۰۲۳ در کشور فیلیپین نزدیک به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خطرپذیر صورت گرفته و این میزان در کشور مصر ۳۲۹ میلیون دلار، نیجریه ۲۸۴ میلیون دلار، عربستان ۷۵۰ میلیون دلار و سنگاپور ۳.۴ میلیارد دلار بوده است؛ این در حالی است که سرمایه‌گذاری خطرپذیر ما در سال ۱۴۰۱، ۱۶۰۰ میلیارد تومان بوده و در سال ۱۴۰۲ به ۱۸۰۰ میلیارد تومان تقریبا معادل ۳۰ میلیون دلار رسیده که تقریبا یک‌سوم آن متعلق به فولاد مبارکه است. ما در این زمینه با دیگر کشور‌ها فاصله بسیار زیادی داریم و اگر بخواهیم آنچه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، محقق شود باید به حرکت خود سرعت دهیم و عوامل سرعت‌گیر را مرتفع کنیم. متاسفانه هنوز زیست‌بوم و فرهنگ نوآوری در کشور ما به طور کامل شکل نگرفته است. نحوه نگاه برخی نهاد‌های نظارتی، سازوکار‌های اخذ مجوز‌ها و ... با سرعتی که ما باید به دنیا برسیم و از آنها جلو بزنیم خوانایی ندارد. باید اتفاقات بزرگی بیفتد تا ما با سرعت قابل قبول حرکت کنیم، اما خلاف آن متاسفانه در مجموعه‌ای مثل فولاد مبارکه می‌بینیم امسال سرعت ما نسبت به روند سال قبل کم شده چرا که نتوانستیم همه را با خود همراه کنید و از فاصله خودمان با سایر کشور‌ها صحبت کنیم؛ لذا خیلی از اتفاقات برای ما ترمز شده؛ برنامه ما این بود که ۳ هزار میلیارد تومان در حوزه زیست‌بوم فناوری و نوآوری سرمایه‌گذاری خطرپذیر داشته باشیم و سال آینده این میزان را به ۵ هزار میلیارد تومان برسانیم.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده