به گزارش میمتالز، «حمید مرادی» دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران در حاشیه دومین کنگره دو سالانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته، درباره این انجمن در گفتوگو با «میمتالز» عنوان کرد: گستره انجمن سیم و کابل ایران در سراسر کشور است و بیش از ۲۰۰ شرکت افزون بر ۲۰ هزار نفر عضو این انجمن هستند. امسال در سیامین سال تاسیس این انجمن هستیم. تمام اعضای انجمن شرکتهای تولیدی هستند. زیرا داشتن پروانه بهرهبرداری شرط عضویت در انجمن است. کل اعضای این انجمن، تولیدکنندگان صنعت سیم و کابل و صنایع وابسته هستند.
مرادی در پاسخ به این پرسش که هدف انجمن از برگزاری این کنگره چیست، گفت: هدف از برگزاری کنگرهها و نشستهای سالانه، افزایش و ارتقاء صنعت سیم و کابل در کشور در تمامی زمینههاست. همچنین ایجاد وفاق و همگرایی میان صنعتگران و پیگیری مسائل و مشکلات صنفی آنها اولویت اصلی این نشست میباشد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی سیم و کابل ایران همچنین در پاسخ به این پرسش که مهمترین چالشهای پیش روی صنعت سیم و کابل چیست، گفت: بزرگترین چالش این صنعت، تامین ماده اولیه است. بیش از ۸۵ درصد بهای تمامشده صنعت سیم و کابل به ماده اولیه اختصاص دارد. ماده اولیه ما شامل کاتد مس، شمش آلومینیوم و پلیمر است که در تامین هر سه دچار بحران هستیم. عمده مشکل صنعت سیم و کابل تأمین مواد اولیه است که و علت اصلی آن نوسانات نرخ ارز در سالهای گذشته و به خصوص در هفتههای اخیر است. البته صنایع دیگر نیز از این رهگذر بیآسیب نماندهاند. هرچند آگاه هستیم که صنایع بالادست نیز مشکلات خاص خود را دارند و برای حل این مشکلات نیاز به یک عزم جدی وجود دارد. از سوی دیگر با موضوع تحریمها روبهرو هستیم و هر روز که میگذرد، پیکره ما در حال فرسودهتر شدن است و تابآوری صنایع در حال از بین رفتن است.
مرادی همچنین در پاسخ به این پرسش که در صنعت سیم و کابل در زمینه صادرات چه اقداماتی انجام شده است، گفت: صنعت سیم و کابل ایران در حال حاضر توان تولید و صادرات تمام گریدهای سیم و کابل را دارد. مشکل اصلی در صادرات سیم و کابل نقل و انتقال پول به دلیل تحریمهاست و ما قادر نیستیم با خارجیها مبادله مالی انجام بدهیم. هم اکنون صادرات محدودی به عراق و افغانستان داریم، اما تا زمانی که مشکلات تحریمها حل نشود، در عمل صادرات به مفهوم واقعی انجام نخواهد شد.
مرادی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تامین مواد اولیه برای سیم و کابل از طریق بورس کالاست، عنوان کرد: بله، تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت سیم و کابل از طریق بورس کالاست، اما در این بازار، سهمیهبندی کارشناسیشده نیست و گویا مسوولین وزارت صمت و پتروشیمی هنوز در این راستا در حال سعی و خطا هستند که ضرر آن به تولیدکنندگان سیم و کابل میرسد. البته متولیان در دولت در حال تلاش برای حل مشکلات هستند، ولی به اعتقاد ما برای حل مشکلات باید گفتوگوی مداوم بین بخش خصوصی و دولتی وجود داشته باشد تا مشکلات با کمترین خسارت وارده مرتفع شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی سیم و کابل ایران همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا صنعت سیم و کابل با افزایش مجوز تولید و احداث کارخانه روبهرو است، تصریح کرد: این مشکل بیشتر صنایع در کل کشور است. البته باید پای صحبت مسوولان نیز نشست. احتمالا آنها نیز برای دادن این مجوزها منطقی دارند.
مرادی همچنین در پاسخ به این پرسش که جوایز کنگره دو سالانه سیم و کابل بر چه مبنایی است، گفت: در این رویداد مهم یکی از اهداف ما ایجاد همدلی بیشتر و تقدیر از مشاهیر و نامآوران صنایع سیم و کابل کشور است. در همین راستا در مراسم اختتامیه از ۲۸ نفر از نامآوران این صنعت در قالب ۳ دسته؛ «مهندسان برتر»، «مهندسان جوان برتر» و «تکنسینهای برتر» گروههای تخصصی صنعت سیم و کابل، تقدیر شایستهای به عمل آمد.
وی خاطرنشان کرد؛ انتخاب این افراد بر اساس شاخصهای تدوین شده توسط کمیتههای ارزیابی و انتخاب مشاهیر صنعت سیم و کابل ایران انجام شده است. این شاخصها در جلسات کارشناسی و با حضور داوران، تعیین شده و خروجی کار در قالب شیوهنامه ارزیابی و انتخاب مشاهیر صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته تدوین شده است. این شیوهنامه قبل از آغاز مراسم و در زمان پذیرش به مدعوین تقدیم شده است.