تاریخ: ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۰۰
بازدید: ۴۶
کد خبر: ۳۶۸۵۸۲
سرویس خبر : سیم و کابل
در نشست خبری مطرح شد؛

چالش‌های تامین مواد اولیه برای تولیدکنندگان کابل و سیم/ قیمت آلومینیوم دو برابر شد

چالش‌های تامین مواد اولیه برای تولیدکنندگان کابل و سیم/ قیمت آلومینیوم دو برابر شد
‌می‌متالز - نایب رئیس هیات‌ مدیره انجمن تولیدکنندگان سیم و کابل ایران بیان کرد: خواسته ما این است که عرضه مواد اولیه منطقی و منظم شود تا ما بتوانیم حداقل برای یک تا دو ماه آینده خود برنامه‌ریزی کنیم.

به گزارش می‌متالز، علیرضا معتمدرسا، نایب رئیس هیات‌ مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران در نشست خبری بیان کرد: در شرایطی که با محدودیت‌های گاز و برق و گران شدن مواد اولیه طی هر هفته مواجه هستیم، تولید را ادامه داده‌ایم، اما در حال حاضر با مشکل کمبود مواد اولیه مواجه شده‌ایم.

معتمدرسا افزود: رقابت سنگینی برای خرید مواد اولیه مورد نیاز در بورس کالا وجود دارد و به دلیل تفاوت قیمتی مس در ایران با کشور‌های دیگر، برخی با هدفی غیر از تولید، مواد اولیه می‌خرند و آن را صرف کار دیگری می‌کنند.

وی ادامه داد: با قیمت مواد اولیه مشکل نداریم، قیمت را افزاش دهند، مشکل ما عرضه است که حجم آن متناسب نیست. سابق بر این شرکت ملی مس هفته‌ای ۷ هزار تن کاتد مس عرضه می‌شد که این میزان در حال حاضر به ۳ هزار تن در هفته رسیده است.

شرکت ملی مس هیچ تعاملی با تولیدکنندگان سیم و کابل ندارد

نایب رئیس هیات‌ مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران تصریح کرد: شرکت ملی مس هیچ تعاملی با ما که بزرگترین مصرف‌کننده مفتول مس هستیم، ندارد و با رویه‌ای که برای عرضه مس درنظرگرفته است و با تصمیماتی که پشت در‌های بسته می‌گیرد، برای ما مشکل ایجاد کرده است.

معتمدرسا گفت: خواسته ما این است که عرضه مواد اولیه منطقی و منظم شود تا ما بتوانیم حداقل برای یک تا دو ماه آینده خود برنامه‌ریزی کنیم.

وی توضیح داد: برای خرید مواد اولیه مورد نیاز با دو مانع اصلی مواجه هستیم، از یک طرف وزارت صمت محدودیت گذاشته که هر چقدر تولید بیشتر باشد، عرضه مواد اولیه هم افزایش می‌یابد و از طرف دیگر بورس کالا بر اساس میزان عرضه، سقف و محدودیت تعیین می‌کند.

به گفته نایب رئیس هیات‌ مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران، تولیدکنندگان سیم و کابل سالانه ۶۰ تا ۸۰ هزار تن نیاز واقعی به مواد اولیه دارند که در شرایط رونق این میزان به ۱۰۰ هزار تن هم می‌رسد.

قیمت آلومینیوم دو برابر شد

محمدرضا صومعی، عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران نیز در این نشست خبری با اشاره به چالش‌های تامین آلومینیوم برای تولیدکنندگان گفت: سهمیه‌بندی یکی از مشکلات ما است که توسط وزارت صمت ایجاد شده است و وزارتخانه در برابر اعتراضات ما می‌گوید که دستگاه ذوب وارد کشور کنید تا سهمیه شما افزایش یابد.

وی افزود: قیمت دستگاه ذوب ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان است و واردات آن برای ما توجیه اقتصادی ندارد؛ چرا که در یک ماه فقط سه روز به این دستگاه نیاز داریم و ۲۷ روز دیگر بدون استفاده باقی می‌ماند.

صومعی با بیان این که هر هفته ۷ هزار تن آلومینیوم عرضه می‌شود، گفت: برق در کشور ما ارزان است و با توجه به وابستگی مستقیم تولید آلومینیوم به برق، تولیدکنندگان آلومینیوم نهایت استفاده را از برق ارزان می‌برند.

به گفته صومعی، قیمت آلومینیوم از ابتدای سال تا به الان دو برابر شده و نسبت به ماه قبل ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

سعید قاسمی، عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران نیز گفت: تا نیمه اول سال جاری صادرات داشتیم که به دلیل کمبود مواد اولیه این روند متوقف شده است.

وی افزود: به امید افزایش ظرفیت دو دستگاه اضافه کردیم و تقاضا هم در بازار وجود دارد، اما عملا نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم و نه تنها نتوانستیم افزایش ظرفیت داشته باشیم که دستگاه خریداری شده هم بدون استفاده باقی مانده است؛ چرا که نتوانستیم به اندازه کافی مواد اولیه تامین کنیم.

به گفته قاسمی، از زمانی که بورس و وزارت صمت محدودیت خرید ایجاد کرده‌اند، قیمت‌ها هم رقابتی‌تر و مشکلات خرید بیشتر شده است. اگر هفته اول نتوانیم خرید را انجام دهیم دیگر این سهمیه به هفته دوم انتقال پیدا نمی‌کند و سوخت می‌شود. این وضعیت نزد تولیدکننده چنان اضطراری ایجاد کرده است که با هر قیمتی به دنبال خرید مواد اولیه هستیم.

قاسمی بیان کرد: متاسفانه پتروشیمی‌ها شیطنت می‌کنند و طوری بازار را مهندسی می‌کنند که این رقابت را در بورس بگیرند، در حالی که با افزایش ظرفیت و عرضه در بورس می‌توانستند طی دو تا سه هفته جلوی این مشکل را بگیرند.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران گفت: گاز نداریم، دو روز در هفته برق نداریم و به صورت موردی هم نامه ارسال می‌کنند و قطعی برق از ۵ بعدازظهر تا ساعت ۱۱ شب را اطلاع می‌دهند.

قاسمی تاکید کرد: صنعت سیم و کابل یک صنعت استراتژیک است و با پیشرفت‌هایی که در علم و تکنولوژی رخ داده تقاضا برای خرید سیم و کابل رو به افزایش است، اما با این دست فرمان، متاسفانه نمی‌دانیم که به کجا خواهیم رسید و حتی برای هفته آینده هم نمی‌توانیم برنامه‌ریزی داشته باشیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین