تاریخ: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۵۲
بازدید: ۲۹
کد خبر: ۳۶۸۲۴۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران درباره ظرفیت‌های بازار رمزارز‌ها گزارش داد؛

برنامه بازار‌های سرمایه جهان برای تأسیس بورس‌های دیجیتال

برنامه بازار‌های سرمایه جهان برای تأسیس بورس‌های دیجیتال
‌می‌متالز - مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران با انتشار گزارشی نوشت: بورس‌های دیجیتال یکی از ابزار‌های کارآمد برای بازار‌های سرمایه، در مواجهه با بازار رمزارزها، محسوب می‌شوند.

به گزارش می‌متالز، مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران، در گزارشی با عنوان ظهور رمزدارایی‌ها، فرصت‌ها و چالش‌های آن برای بورس‌های اوراق بهادار، به بررسی وضع بازار رمزارز‌ها و اثرات آن بر بازار‌های مالی پرداخت.

طبق این گزارش بازار رمزارز‌ها در کنار چالش‌هایی که می‌تواند برای بازار سرمایه ایجاد کند، فرصت‌هایی نیز دارد که یکی از آن‌ها استفاده از تکنولوژی بلاکچین برای تاسیس بورس‌های دیجیتال است.

به همین دلیل بسیاری از بورس‌های دنیا در پی آنند که برای حفظ رقابت‌پذیری در بازار رمزارزها، از ابزاری به نام بورس‌های دیجیتال استفاده کنند.

بسیاری از بورس‌های جهان در تلاش‌اند با استفاده از بورس‌های دیجیتال، هم از ظرفیت‌های موجود در حوزه بلاکچین بهره ببرند و هم جایگاه خود را در بازار‌های در حال رشد رمزارز‌ها حفظ کنند. یکی از بورس‌های پیشرو در این زمینه، بورس سوئیس است.

سوئیس پیشگام بورس‌های دیجیتال

بورس سوئیس (SIX) به‌عنوان یکی از پیشگامان حوزه فناوری‌های دیجیتال، در سال ۲۰۱۸ میلادی اولین بورس دیجیتال دنیا را با نام بورس دیجیتال سوئیس (SDX) تأسیس کرد. این بورس بر بستر بلاکچین فعالیت دارد و تنها دارایی‌های دیجیتال بر بستر دفتر کل توزیع‌شده در آن معامله می‌شوند.

بورس دیجیتال سوئیس دارای دو بازار مجزا برای انجام معاملات اوراق بدهی دیجیتال (توکن اوراق بدهی) و سهام دیجیتال (توکن سهام) است.

پذیرش در هر یک از این دو بازار، الزامات متفاوتی دارد. همچنین، توکن‌های سهام قابل معامله در این بازار، محدود به شرکت‌های پذیرفته‌شده نیستند و توکن سهام شرکت‌های خصوصی نیز در این بورس قابل معامله است.

با توجه به زیرساخت فنی متفاوت بورس دیجیتال سوئیس، کارگزاران نیز برای حضور در این بازار باید به عضویت این بورس درآیند و عضویت در بورس سوئیس برای فعالیت در بورس دیجیتال کافی نیست.

به دلیل پیچیدگی‌های فنی، شرایط عضویت کارگزاران در این بورس با بورس سوئیس متفاوت است.

کارگزاران یا همان اعضا، سفارش‌های خرید و فروش را از سرمایه‌گذاران دریافت و ارسال می‌کنند. معاملات بر اساس قواعد از پیش تعیین‌شده انجام و تسویه به‌صورت آنی صورت می‌گیرد. سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از بانک عامل، فوراً وجوه خود را مدیریت کنند.

در این بورس، انجام معاملات توکن‌ها با یورو یا فرانک سوئیس امکان‌پذیر نیست و برای انجام معاملات، از دو نوع پول توکنی‌شده یعنی توکن فرانک سوئیس و توکن یورو استفاده می‌شود.

سرمایه‌گذاران برای تبدیل توکن یورو یا توکن فرانک به ارز‌های فیات مربوطه، می‌توانند به بانک‌های عامل معرفی‌شده توسط بورس دیجیتال مراجعه کنند.

نکته قابل توجه در ارتباط با بورس سوئیس و بورس دیجیتال سوئیس، نحوه تفکیک معاملات دارایی‌های دیجیتال و ابزار‌های مالی مبتنی بر دارایی‌های دیجیتال است.

بورس دیجیتال بستری برای انتشار، انجام معاملات و تسویه تمام دارایی‌های دیجیتال محسوب می‌شود. مطابق آخرین اطلاعات منتشرشده در آذرماه سال ۱۴۰۳، تعداد ۶۸ توکن در این بورس قابل معامله بوده‌اند.

این در حالی است که بورس سوئیس همچنان به فعالیت خود بر بستر پیشین ادامه می‌دهد، اما تعداد ابزار‌های در دسترس سرمایه‌گذاران که مبتنی بر دارایی‌های دیجیتال هستند، بسیار بیشتر از توکن‌های بورس دیجیتال است.

در آبان‌ماه ۱۴۰۳، تعداد ۳۸۰ ابزار مالی مبتنی بر انواع رمزارز‌ها یا شاخصی از آنها در بورس سوئیس قابل معامله بوده است.

در بورس سوئیس انواع ابزار‌های ساختاریافته، صندوق‌های قابل معامله و قرارداد‌های آتی کوچک بر روی انواع رمزارز‌ها تعریف شده‌اند.

این آمار نشان می‌دهد که بورس سوئیس در تلاش است تا پیش از بلوغ کامل بورس دیجیتال، از ساختار سنتی خود به‌صورت گسترده برای ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری متنوع و مبتنی بر دارایی‌های دیجیتال بهره ببرد.

سایر کشور‌ها

البته این موضوع محدود به بورس سوئیس نیست و سایر بورس‌های دنیا همچون بورس تورنتو، بورس‌های نیویورک و نزدک، بورس هنگ‌کنگ و ... نیز پیش از راه‌اندازی بورس دیجیتال، اقدام به استفاده از بستر فعلی خود کرده‌اند.

بر این اساس، آن‌ها ابزار‌هایی همچون صندوق‌های قابل معامله بر روی رمزارز‌ها را ارائه داده‌اند.

علاوه بر بورس سوئیس، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در سال ۲۰۲۲ میلادی مجوز تأسیس یک بورس بر بستر بلاکچین را صادر کرد و این بورس جدید با نام بورس توکن اوراق بهادار بوستون در همان سال به ثبت رسید.

بررسی این بورس نشان می‌دهد؛ معاملات در بورس توکن بوستون هنوز به رونق مورد انتظار دست نیافته است.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین