تاریخ: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۱۱
بازدید: ۱۱۴
کد خبر: ۳۷۱۰۹۹
سرویس خبر : انرژی
مدیرعامل ایران ترانسفو اعلام کرد:

افزایش ۷۱ درصدی صادرات "بترانس" در سال جاری

افزایش ۷۱ درصدی صادرات
‌می‌متالز - مدیرعامل ایران ترانسفو از ثبت صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری این شرکت در سال جاری خبر داد و گفت: این میزان نسبت به سال گذشته با افزایش ۷۱ درصدی روبه رو بود.

به گزارش می‌متالز، مهدی صادقی در نشست خبری با اصحاب رسانه تصریح کرد: ایران ترانسفو توانست نخستین صندوق ریسک‌پذیر شرکتی را در استان زنجان تاسیس کند. زیست‌بوم دانش‌بنیان ایران ترانسفو با اقدام‌هایی همچون تقویت موسسه تحقیقاتی و تاسیس نخستین صندوق ریسک‌پذیر شرکتی به عنوان پشتوانه طرح‌های تحقیقاتی پیگیری می‌شود. این صندوق با سرمایه ۵۰ میلیارد تومان و قابلیت ۲۵۰ میلیارد تومان مالیات شرکت‌ها تاسیس شد.

وی با اشاره اینکه ایران ترانسفو هم‌اکنون ۸۵ درصد از بازار ترانسفورماتور ایران را در اختیار دارد، افزود: برای نخستین بار، بودجه خاصی برای تک‌تک شرکت‌ها تعریف و آنان ملزم شدند نیم در هزار فروش خود را به تحقیق‌ها اختصاص دهند.

به گفته مدیرعامل ایران ترانسفو، هدف گذاری فروش گروه برای سال جاری ۲۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است، این در حالی است که تا پایان بهمن (یک ماه قبل از پایان سال مالی)، فروش گروه به ۲۳ هزار و ۷ میلیارد تومان رسید که نشان از تحقق ۱۰۸ درصدی بودجه پیش‌بینی‌شده و رشد ۶۱ درصدی فروش گروه نسبت به سال گذشته است؛ بدین ترتیب در شرکت اصلی، فروش از لحاظ ریالی ۱۰۴ درصد رشد داشته است. همچنین میزان صادرات در این بخش ۷۱ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی درباره عملکرد صادرات ایران ترانسفو خاطرنشان کرد: ارزش صادرات ایران ترانسفو به بیش از ۱۰۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سال گذشته با رشد ۷۱ درصدی روبه رو بود؛ بدین ترتیب در بخش صادرات شرکت اصلی، میزان صادرات به ۴۱ میلیون دلار افزایش یافت که این نشان‌دهنده رشد ۱۱۷ درصدی صادرات در این بخش است.

به گفته صادقی، تولید در این گروه با رشد متوسط ۲ درصدی در تعداد محصول و ۱۰ درصدی در تولید همگن مواجه بود.

وی بر نقدینگی و وصول مطالبات به عنوان یکی از مهم‌ترین موارد شرکت تاکید کرد و افزود: ایران ترانسفو میزان مطالبات غیرجاری را به نصف کاهش داد؛ به طوریکه در سال گذشته مطالبات غیرجاری گروه یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود، اما در حال حاضر این رقم به ۵۰ درصد کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال مالی این مطالبات به طور کامل تسویه شود. مطالبات این مجموعه از دولت حدود ۶ هزار میلیارد تومان است.

مدیرعامل ایران ترانسفو درباره وضع سهام دولت در این مجموعه تولیدی، تصریح کرد: سهام دولت در ایران ترانسفو از ۳۲ درصد طی ۲ مرحله واگذاری به ۱۵ درصد رسید.

صادقی درباره تامین مواد اولیه گفت: مس را از بورس کالا خریداری می‌کنیم و در سال آینده خودمان تولیدکننده مفتول خواهیم شد، همچنین در تلاش هستیم با فولاد مبارکه برای تولید ورق هسته همکاری کنیم.

وی کاهش نقدینگی را یکی از چالش‌های اصلی این مجموعه عنوان کرد و گفت: با توجه‌ به تورم تولیدکننده و خرید نقدی مواد اولیه، سیاست‌های انقباضی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، مشکلات عدیده‌ای را برای تامین نقدینگی ایجاد کرده است. چالش تامین انرژی (قطع برق و گاز) و محدودیت‌های صادراتی ناشی از تحریم‌ها از دیگر مشکلات‌اند.

مدیرعامل ایران ترانسفو درباره طرح تولید خودرو‌های برقی در گروه ایران ترانسفو افزود: جواز تاسیس این واحد ۲ سال پیش برای تولید خودرو‌های ون مسافربری هفت نفره اخذ شد ولی مشکل اصلی مساله سفارش تولید است و تا زمانی این موضوع از سوی نهاد‌هایی مثل شهرداری‌ها انجام نشود، اجرای طرح هم محقق نمی‌شود.

سهامداران عمده گروه صنعتی ایرانسفو، گروه توسعه ملی (متعلق به بانک ملی)، امین مهرگان و شرکت سات‌کاپ است. سرمایه ثبت شده فعلی شرکت با افزایش سرمایه ۵۰ درصدی، ۵ هزار میلیارد تومان است.

ایران ترانسفو به عنوان بازیگر اصلی تولید ترانسفورماتور با ۴۰ هزار مگاوات آمپر ظرفیت تولید در سال، ۸۵ درصد نیاز صنعت برق و سایر صنایع کشور به انواع ترانسفورماتور‌های توزیع، فوق توزیع و قدرت و نیز انواع راکتور و پست برق را تامین می‌کند. ایران ترانسفو با سابقه ۵۸ ساله (از سال ۱۳۴۵ با همکاری شرکت زیمنس) و پنج هزار نفر نیروی انسانی در حال فعالیت است.

منبع: اقتصاد نگار

عناوین برگزیده