
به گزارش میمتالز، سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استانهای بزرگ و راهبردی ایران، بر روی کمربند فلزی و معدنی جهان واقع شده، این کمربند که از صربستان تا پاکستان ادامه دارد، شامل منابع غنی معدنی بوده که میتواند به عنوان یک رنگینکمان از فرصتهای شغلی و اقتصادی برای این استان عمل کند.
سیستان و بلوچستان به رنگینکمان معادن مشهور بوده، چرا که طیف گستردهای از مواد معدنی را در خود جای داده است.
معادن سیستان و بلوچستان به دلیل ظرفیتهای بالای ذخایر در رتبههای اول و دوم کشوری قرار گرفتند که این نشاندهنده ظرفیت، رشد و رونق اقتصادی در منطقه بوده، این معادن حاوی ذخایر غنی از فلزات و کانسارهای معدنی از قبیل کرومیت، مس، منگنز، سرب و روی، قلع، تنگستن، طلا و همچنین عناصر و کانسارهای غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گلسفید و سنگهای ساختمانی و تزئینی به ویژه گرانیت و مرمر است.
با این وجود سیستان و بلوچستان یکی از استانهای بزرگ معدنی کشور محسوب میشود به طوریکه از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به طور قطع و در شرایط کنونی در این استان وجود دارد؛ همچنین از حیث داشتن عناصر معدنی فلزی از کمنظیرترین استانهای کشور محسوب شده و بیشترین میزان آهن پلاسری، مس و آنتیموان و طلای کشور را با پراکندگی وسیع به خود اختصاص داده است.
در این میان وجود معادن غنی و متنوع و سهم بالای سیستان و بلوچستان در برخورداری از این معادن و امکان توسعه فعالیتهای معدنی توسعه و پیشرفت اقتصادی این نقطه از ایران اسلامی را رقم زد، به عقیده کارشناسان؛ این استان در دوران بعد از انقلاب یکی از استانهای مستعد در زمینه سرمایهگذاری بهویژه در بخش معدن بوده است.
سیستان و بلوچستان یکی از استانهای پهناور کشور بوده که مزیتهای خوبی در سه حوزه معدن تجارت و صنعت دارد، در حال حاضر حدود ۵۰۰ واحد معدنی و هشت معدن بزرگ در سطح استان وجود دارد.
با این تفاسیر سیستان و بلوچستان در بخش معدن رو به رشد بوده و فعالیتهای بسیار خوبی توسط شرکتهای بزرگ معدنی کشور و دولتی دنبال میشود، در بخش صنایع نیز بیش از یک هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در سطح استان وجود دارد که بیشترین واحدها در بخش سیمان، تور ماهیگیری، تولید قوطی کنسرو ماهی و صید تن ماهیان و آریا شیمی بوده و بخشی از ظرفیتهای این حوزه به شمار میرود.
فرماندار نیمروز گفت: بر اساس آمارها ۹۷ درصد معادن شمال سیستان و بلوچستان در شهرستان نیمروز واقع شده که این معادن شامل مس، آنتیموان، ماسه و سایر معادن فعال هستند.
محمود بامری بیان کرد: بهکارگیری ظرفیتهای معدنی شهرستان نیمروز در سیستان و بلوچستان، با تولید محصولات معدنی و ایجاد اشتغال پایدار، زمینه رشد اقتصادی و کاهش مهاجرت را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: معدن مس سیاستراگی از جمله معادن مهم منطقه است که با بهرهگیری از فناوریهای نوین استخراج، زمینه اشتغال برای ۳۵۰ نفر از جوانان بومی را فراهم آورده است.
فرماندار نیمروز تاکید کرد: معدن مس سیاستراگی یکی از معادن بسیار غنی با عیار بالاست و ظرفیت سالانه این معدن سه هزار تن کاتد مس است.
وی اظهار کرد: معدن مس سیاستراگی حدود ۲۴ کیلومتر مربع مساحت را دربرگرفته و به ۶ زون تقسیم شده که از مجموع آن تاکنون حدود ۳۵ هزار متر حفاری و اکتشاف انجام شده است.
بامری افزود: این دستاوردها نشاندهنده نقش بسیار مهم این معادن در تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی کشور و ایجاد ارزش افزوده برای منطقه است.