
به گزارش میمتالز، فولاد خوزستان نخستین مجموعه تولید آهن و فولاد کشور است که با روش احیای مستقیم و کوره قوس الکتریکی فعالیت میکند. این شرکت در سال ۱۳۶۶ تاسیس و از سال ۱۳۸۶ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد.
لازم به ذکر است طی سه دهه، فولاد خوزستان توانسته ظرفیت تولید خود را از ۱.۵ میلیون تن به ۳.۸ میلیون تن برساند. این شرکت چرخه تولید فولاد را از استخراج سنگ آهن و تبدیل آن به گندله آغاز میکند و پس از احیای مستقیم، آهن اسفنجی را به شمشهای فولادی تبدیل میکند. محصولات اصلی فولاد خوزستان شامل بلوم، بیلت و اسلب است که در صنایع مختلف از ساختمانسازی تا تولید ورقهای فولادی کاربرد دارند.
این شرکت نهتنها در تولید فولاد، بلکه در تولید گندله، آهن اسفنجی و گازهای صنعتی مانند اکسیژن و آرگون نیز نقش موثری دارد و نقش بزرگی در تامین نیازهای صنایع پاییندستی کشور بازی میکند.
گزارش فعالیت ماهانه فولاد خوزستان در اسفندماه ۱۴۰۳ منتشر شد و ارقام جالب توجهی را ارائه کرد. چرا که میزان تولید فخوز نسبت به اسفند ۱۴۰۲ کاهش داشته؛ این در حالیست که مقدار تولید شرکت در مقایسه با بهمن ۱۴۰۳ رشد کرده است.
بررسیها نشان میدهد، فولاد خوزستان در اسفند موفق شد یک میلیون و ۷۶ هزار تن از محصولات خود را نظیر بلوم و بیلت، اسلب، گندله و آهن اسفنجی تولید کند.
مقایسه این عدد با تولید شرکت در اسفند ۱۴۰۲ خبر از افت ۳.۴ درصدی میدهد. البته حجم تولید فخوز نسبت به ماه گذشته یعنی بهمن بیشتر از ۱۵ درصد افزایش داشته است.
به دنبال افت تولید، میزان فروش فولاد در اسفندماه اندکی پایین آمد و از ۳۴۸ هزار تن در اسفند ۱۴۰۲ با کاهش کمتر از یک درصدی به ۳۴۶ هزار تن رسیده است.
بررسیها نشان میدهد بخش بزرگی از کاهش فروش فخوز به واسطه افت فروش اسلب است. گفتنیست شرکت فولاد خوزستان در این ماه ۱۱۸ هزار تن از محصولات خود را در بازار خارجی به فروش رسانده که بیشترین میزان در چهار ماه پایانی سال است.
طبق گزارش فعالیت ماهانه فولاد خوزستان در اسفندماه، رشد نرخ فروش محصولات فولادی، درآمد شرکت را در اسفندماه با جهش ۳۰ درصدی همراه کرد و این عدد را از هفت هزار و ۱۴۳ میلیارد تومان در اسفند ۱۴۰۲ به ۹ هزار و ۲۵۵ میلیارد تومان رساند.
شایان ذکر است فولاد خوزستان در این ماه حدود سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از صادرات بلوم و بیلت به دست آورده است.
فولاد خوزستان که با نماد فخوز در بازار سهام شناخته میشود در سال ۱۴۰۳ نتوانست کارنامه مثبتی در تولید و فروش از خود بر جای بگذارد.
چرا که این شرکت با گذشت ۱۲ ماه از سال ۱۴۰۳ میزان تولید خود را به ۱۲ میلیون و ۷۹۱ هزار تن رساند که در مقایسه با تولید ۱۳ میلیون و ۲۲ هزار تنی شرکت در مدت مشابه سال ۱۴۰۲ حدود ۱.۸ درصد کاهش داشته است.
این روند بازار فروش فولاد خوزستان را تحت تاثیر قرار داد و حجم فروش شرکت پایین آمد؛ به صورتی که مقدار فروش این شرکت از چهار میلیون و ۷۸ هزار تن در ۱۲ ماهه ۱۴۰۲ با کاهش بیشتر از ۱۲ درصدی به سه میلیون و ۵۷۷ هزار تن در ۱۲ ماهه ۱۴۰۳ رسید.
همانطور که گفته شد فولاد خوزستان در ۱۲ ماهه ۱۴۰۳ با کاهش تولید و فروش روبهرو شده است. این روند درآمد شرکت را به شدت تحت تاثیر قرار داد و اگر قیمت فولاد (در مقیاس ریال) در یک سال گذشته ثابت میماند، فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۳ با کاهش درآمد روبهرو میشد.
طبق بررسیها میانگین نرخ بلوم و بیلت فولاد خوزستان در ۱۲ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ حدود ۱۶ درصد، اسلب ۱۹ درصد و آهن اسفنجی هشت درصد افزایش داشته است.
این روند درآمد ۱۲ ماهه فخوز را تقویت کرد و جلوی افت آن را گرفت؛ به طوری که درآمد این شرکت از ۷۳ هزار و ۹۹۴ میلیارد تومانی در ۱۲ ماهه ۱۴۰۲ با رشد ۶.۴ درصدی به ۷۸ هزار و ۷۵۷ میلیارد تومان رسید.
منبع: تجارت نیوز