تاریخ: ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۶:۳۳
بازدید: ۲۵
کد خبر: ۳۷۲۷۵۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معادن کهگیلویه و بویراحمد؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری و اشتغال

معادن کهگیلویه و بویراحمد؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری و اشتغال
‌می‌متالز - کهگیلویه و بویراحمد دارای گنجینه‌ای از معادن زیرزمینی و روزمینی است که می‌توان برای جلوگیری از خام‌فروشی به سمت جذب سرمایه‌گذاری رفت.

به گزارش می‌متالز، چند سال است که معادن بکر کهگیلویه و بویراحمد برای تأمین مواد اولیه سایر کارخانه‌ها به صورت خام برای سایر استان‌ها صادر می‌شود.

مهاجرت برای فرار از بیکاری

فرصت‌هایی که می‌تواند با سرمایه‌گذاری برای تولید و ایجاد اشتغال، صفت کم‌تر برخورداری کهگیلویه و بویراحمد را حذف کند.

بر اساس آخرین آمار در سال ۱۴۰۳، نرخ بیکاری در این استان ۹.۸ درصد است و همین این امر باعث شده است که بخشی از مردم این استان به رغم داشتن گنجینه‌های پنهان معادن، برای داشتن فرصت‌های شغلی به سایر استان‌ها مهاجرت کنند.

معادنی که می‌توانست کهگیلویه و بویراحمد را به کارگاهی برای فرآوری معادن بکر و دست‌نخورده تبدیل کند، اکنون جوان‌های آن در چند سال اخیر روی به استان‌های فارس و بوشهر آورده‌اند تا بتوانند در گرمای ۵۰ درجه عسلویه شغلی پیدا کنند.

معادن کهگیلویه و بویراحمد؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری و اشتغال

استانی غنی، اما محروم از سرمایه‌گذاری، فرصت‌هایی که مثل وقت همچنان می‌سوزد و معادن بکری یا دست‌نخورده مانده‌اند یا برای تأمین مواد اولیه سایر کارخانه‌ها به دورترین نقاط این کشور ارسال می‌شوند.

با فعال کردن این معادن در کهگیلویه و بویراحمد فرصت ارزشمند برای توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی در استان فراهم می‌شود ضمن افزایش درآمد‌های استان از محل صادرات مواد معدنی، زمینه اشتغال جوانان را در بخش معدن فراهم می‌کند.

امسال هم با نام‌گذاری شعار سال به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» کار را برای ورود بخش خصوصی، دولتی و مردم در بخش معدن ساده‌تر کرده است.

صدور ۸۳ پروانه بهره‌برداری معادن در کهگیلویه و بویراحمد

توجه ویژه دولت و سرمایه‌گذاری مناسب در بخش معادن این مناطق می‌تواند مرهمی بر زخم‌های کهنه استان کم‌تربرخورداری همانند کهگیلویه و بویراحمد باشد.

استانی که با داشتن ۱۱ درصد روان آب‌ها، ۲۵ درصد نفت و گاز کشور، داشتن ۸۳ معدن بکر و پنهان، یک درصد جمعیت کشور و جنگل‌های انبوهی از بلوط می‌تواند فرصتی برای سرمایه‌گذاری باشد، ظرفیتی که شاید کم‌تر جایی دیگر از کشور پیدا کرد که این همه مواهب طبیعی و خدادادی در کنار هم فراهم باشد.

معادن کهگیلویه و بویراحمد؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری و اشتغال

بر اساس آخرین آمار‌ها شمار پروانه‌های بهره‌برداری معادن در استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۳ فقره است که ۴۵ معدن فعال، ۳۴ معدن غیرفعال و چهار معدن در حال تجهیز است و فعال‌ترین معادن استان سیمان، گچ، بوکسیت، فسفات و شن و ماسه است که اغلب در مناطق کم‌تر برخوردار استان هم واقع شده‌اند که بیشتر در چند سال اخیر به خام‌فروشی روی آورده‌اند.

پایان خام‌فروشی معادن کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۸۳ پروانه بهره‌برداری معادن در این استان وجود دارد که برخی از معادن قابلیت احیا در چرخه بهره‌برداری را دارند.

امید تیمورموسویان به مصوبه شورای عالی معادن کشور اشاره کرد و افزود: طبق این مصوبه باید از خام‌فروشی معادن جلوگیری کرده و به سمت فرآوری پیش برویم.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی و ارائه تسهیلات بانکی به سرمایه‌گذاران را از راه حل‌های تحقق شعار سال عنوان کرد و ادامه داد: اولین معدن استان در سرفاریاب با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه بوکسیت فعالیت خود را آغاز کرده است.

معادن کهگیلویه و بویراحمد؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری و اشتغال

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد مس خونگاه را یکی دیگر از ظرفیت‌های نهفته در دل منطقه حفاظت شده دنا عنوان کرد و یادآور شد: عیار این معدن ۲۷۰ هزار تنی ۳ بوده و حتی بهتر از مس سرچشمه است.

وی با اشاره به اینکه با همکاری محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد مجوز مطالعه و اکتشاف آن در دستور کار قرار گرفته است، تاکید کرد: با فعال کردن این معدن فرصت‌های نهفته اشتغال شکوفا شده و در معیشت مردم نیز تأثیر می‌گذارد.

معادن ظرفیتی مناسب برای سرمایه‌گذاری

استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: این استان قابلیت‌ها و ظرفیت‌های خوبی در بخش معدن دارد و دارای ذخایر فسفات، سلستین، گچ، آهک، شن و ماسه و سایر معادن است.

یدالله رحمانی افزود: با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های خوب استان در حوزه معدن نیازمند فرآوری و سرمایه‌گذاری در این حوزه هستیم که در زمینه تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری قدم‌هایی برداشته شود.

وی با بیان اینکه، هنوز آن طور که باید و شاید نتوانستیم از ظرفیت معادن در جهت تولید و اشتغال استفاده کنیم و ارزش افزوده ایجاد شود، تصریح کرد: فرآوری از معادن استان را در دستورکار قرار داده و با هدف‌گذاری در یک دوره میان‌مدت سهم بخش معدن از ارزش افزوده معادن کل کشور را حداقل به دو تا سه درصد افزایش می‌دهیم که در این راه نیازمند همکاری مشترک بین استان و وزارت صمت هستیم.

فعال کردن فسفات چرام و راه‌اندازی کارخانه نیترات

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» یکی از قابلیت‌های استان برای تحقق این شعار حوزه معدن است که اقداماتی در این حوزه انجام می‌شود.

وی بیان کرد: نظارت بر روند فرآوری فسفات چرام از جمله مواردی است که در سال جاری مورد توجه بوده و حتماً با سرمایه‌گذار نشست‌هایی داریم تا توافقات صورت گرفته به نتیجه برسد.

رحمانی یادآور شد: سلستین دیگر مواد معدنی استان است که فرآوری آن را مورد تاکید قرار دادیم، ضمن اینکه در خصوص راه‌اندازی کارخانه نیترات رایزنی شد که شروع کار آغاز شود.

معادن کهگیلویه و بویراحمد؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری و اشتغال

وی از شناسایی چندین معدن شن و ماسه در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: در این زمینه باید کار مشترکی میان وزارت صمت و استان انجام و زیرساخت‌های لازم در این محدوده‌ها فراهم شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد از انجام اکتشافات معدن مس در استان خبر داد و افزود: با محوریت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی وزارت صمت موضوع اکتشافات معدن مس انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: به منظور استفاده بهتر از ظرفیت معدنی استان مقرر شد ماهیانه جلسات مشترکی در وزارتخانه برای تصمیم‌گیری و جمع‌بندی بهتر اولویت‌های معدنی استان در سال ۱۴۰۴ برگزار شود که نخستین جلسه اردیبهشت‌ماه خواهد بود.

منبع: خبرگزاری مهر

عناوین برگزیده