تاریخ: ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۷:۲۵
بازدید: ۲۴
کد خبر: ۳۷۲۷۶۵
سرویس خبر : انرژی

چین در مارس ۲۰۲۵ نفت بیشتری از ایران خرید

چین در مارس ۲۰۲۵ نفت بیشتری از ایران خرید
‌می‌متالز - واردات نفت خام چین از ایران در ماه مارس سال ۲۰۲۵ میلادی افزایش یافت.

به گزارش می‌متالز به نقل از رویترز، بازرگانان و تحلیل‌گران اعلام کردند: در پی نگرانی خریداران از تشدید تحریم‌های بیشتر آمریکا علیه تهران واردات نفت خام چین از ایران در ماه مارس افزایش یافت، زیرا افزایش یافت.

بر اساس داده‌های شرکت ردیابی نفتکش‌های ورتکسا، واردات نفت خام چین از ایران در مارس ۲۰۲۵ از رقم تاریخی یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفت و هم‌زمان سطح ذخیره‌سازی در مرکز پالایشگاه مستقل استان شاندونگ افزایش یافت.

بر اساس داده‌های شرکت تحلیلی کپلر، واردات نفت خام ایران از چین در ماه مارس با ۲۰ درصد افزایش نسبت به ماه فوریه به یک میلیون و ۷۱۰ هزار بشکه و بالاترین رقم طی پنج ماه گذشته رسید، در حالی که این رقم در فوریه یک میلیون و ۴۳۰ هزار بشکه بود.

دو بازرگانی که جریان صادرات محموله‌های ایران به چین را دنبال می‌کنند، رقم واردات نفت چین از ایران در ماه مارس امسال را به‌ترتیب روزانه یک میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه و یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برآورد کردند.

به گفته بازگانان و تحلیل‌گران، چین که مخالف تحریم‌های یکجانبه است، حدود ۹۰ درصد از صادرات نفت خام ایران را به خود اختصاص داده است.

داده‌های مؤسسه کپلر نشان داد نفت ایران ۱۶ درصد از واردات نفت خام دریایی چین در ماه مارس را تشکیل می‌دهد.

اما لی، تحلیل‌گر ارشد ورتکسا (Vortexa) و یک منبع پالایشگاهی مستقر در چین، عجله برای خرید بشکه‌های ایران را ناشی از نگرانی بازرگانان و پالایشگاه‌ها از اختلال‌های بیشتر در عرضه می‌دانند.

بر اساس گزارش ورتکسا، مجموع ذخیره‌سازی‌ها در خشکی واقع در استان شاندونگ طی مارس ۲۰۲۵ نسبت به فوریه ۲۲ میلیون بشکه افزایش یافت که با افزایش واردات ایران مطابقت دارد.

لی افزود: افزایش ذخیره‌سازی‌ها که رکوردی برای یک ماه است، در تأسیسات ذخیره‌سازی در بنادر شاندونگ متمرکز شده است.

بازرگان دیگری که یکی از مدیران یک پالایشگاه مستقل چینی است، گفت: به نظر می‌رسد نفت خام ایران ماه گذشته میلادی سرازیر و بعضی از محموله‌ها ازسوی دلال‌ها در مخازن به‌دنبال خریدار تحویل شده است.

لی انتظار دارد واردات نفت خام چین از ایران در ماه آوریل کاهش یابد، زیرا تقاضای کلی افزایش نیافته است و میانگین سالانه در محدوده روزانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه مطابق با سال گذشته میلادی تثبیت می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

عناوین برگزیده