
به گزارش میمتالز، هفته کاری قبل شاخص کل بورس با افزایش ۰.۷۱ درصدی همراه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هموزن با افزایش ۱.۲۲ درصدی در پله ۸۱۸ هزار و ۲۶۹ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس هم با افزایش ۱.۲۲ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱ واحدی ایستاد.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه گفت: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۳۷ هزار و ۷۰۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که به ترتیب شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه ۷ هزار و ۱۴۹ میلیارد تومان، ۶ هزار و ۵۶۲ میلیارد تومان، ۷ هزار و ۴۲۶ میلیارد تومان، ۶ میلیارد و ۷۶ میلیارد تومان و ۱۰ هزار و ۴۹۵ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۴۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. در جریان معاملات این هفته در مجموع هزار و ۶۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سرمایه تزریق شد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه میگوید: در این هفته کاری، شاخص صنعت منسوجات با افزایش ۸.۱ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و شاخص صنعت محصولات چوبی هم با کاهش ۵.۱۳ درصد بیشترین اُفت را تجربه کرد.
در این هفته کاری شاهد افزایش زمان معاملات صندوقهای طلا تا ساعت ۱۸ بودیم که محمد خبریزاده کارشناس بازار سرمایه با این اشاره به این موضوع گفت: صندوقهای طلا در یکی الی دو سال اخیر بزرگترین کمک را به مجموعه اقتصادی کشور کردهاند اکنون ارزش صندوقهای طلا تقربیا به ۲۰۰ همت رسیده است که اگر این صندوقها نبودند به راحتی این ۲۰۰ همت وارد بازار غیررسمی میشد و بازارها را با التهاب بیشتری همراه میکرد.
در ادامه این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: سال قبل شاهد افزایش نرخ بهره برای جلوگیری از افزایش نرخ ارز و طلا از سوی بانک مرکزی بودیم، اما موفقیت آمیز نبود، اما این این ابزار بازار سرمایه یعنی صندوقهای طلا توانستند حدود ۲۰۰ همت نقدینگی را جذب کنند.
او افزود: در چند ماه اخیر شاهد حضور چندین پلتفرم بعضا بدون مجوز در حوزه طلا بودیم بررسی شد که چرا از این ابزار تا این حد با وجود هشدارها استقبال صورت گرفت یکی از دلایل این استقبال ساعت معاملاتی آنها بود که به شکل ۲۴ ساعته انجام میشد.
او بیان کرد: این موضوع مورد توجه قرار و در نهایت از ۱۸ فروردینماه در گام نخست ساعت معاملات صندوقهای طلا از ۱۵ به ۱۸ افزایش یافت؛ بر این اساس برای افزایش رقابت و افزایش جذابیت زمان معاملات افزایش یافت و باتوجه به صحبتهای معاون نظارت بر بورس بورسها و ناشران پتانسیل ۲۴ ساعته شدن این معاملات وجود دارد.
مدیر نظارت بر بورسها نیز خبر از تمدید زمان برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت داد و در ادامه ولیالله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: بنابر تصمیم شورای عالی بورس مهلت برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ تمدید شد.
در ادامه این مقام مسوول اظهار کرد: در پایان تیرماه ۱۴۰۴ که به پایان برسد سازمان بورس گزارش برگزاری مجامع را به شورای عالی بورس ارسال خواهد کرد و هر تصمیمی که شورای عالی بورس اتخاذ کند ما بر اساس آن عمل خواهیم کرد.
حالا باید منتظر ماند و دید در هفته کاری پیشرو با توجه به شرایط روند بازار سهام چگونه خواهد بود؟
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان