
به گزارش میمتالز، مالک شریعتینیاسر با اشاره به اولویتهای کاری کمیسیون انرژی مجلس، گفت:به نظر من اولویت مجلس یازدهم و همه کمیسیون باید نظارت براجرای برنامه هفتم باشد؛ چراکه در مجلس برنامه پنج ساله بسیار خوبی تنظیم، تدوین و ابلاغ شده است.
وی ادامه داد:خوشبختانه رئیسجمهور، اعلام کردند که برنامه دولت، اجرای برنامه هفتم توسعه بوده است. آغاز برنامه هفتم با شروع مجلس دوازدهم و شروع دولت چهاردهم تقریبا همزمان است و در یک فرصت چهار ساله دولت و مجلس میتوانند بر اجرای برنامه هفتم تمرکز کرده و این برنامه را پیاده کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: انشاءالله اجرای برنامه هفتم باید در اولویت همه کمیسیونها همینطور کمیسیون انرژی قرار بگیرد، احکام مواد ۴۲ تا ۴۶ مربوط به فصل انرژی در برنامه هفتم است. در این احکام در حوزه تولید بحثهای مختلفی شده است. چه در حوزه نفت و گاز، در حوزه برق حرارتی و برق تجدیدپذیر مسائل بیان شده، در حوزه مدیریت مصرف در ماده ۴۶ برنامه هفتم، به نظر من مهمترین ماده است؛ همه اینها را برنامه هفتم در نظر میگیرد و در بخشهای سالانه هم، قوانین بودجه سنواتی که در راستای برنامه هفتم باید باشد.
شریعتی با تاکید بر اینکه نظارت بر اجرای برنامه هفتم و بودجه باید در اولویت قرار بگیرد ادامه داد: بررسی برخی موضوعات به صورت ویژه و خاص مهمتر و برجستهتر است که از جمله آنها جذب سرمایههای مردمی در پروژههای تولید انرژی چه در بالادست نفت و گاز بوده که بسیار جذاب و سودده است. به صورتی که باید صندوقهای پروژه، شرکتهای سهام پروژه در بورس را تعریف کنند و چه در پایین دست؛ مثل پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها که برای آن قوانین موجود بوده و نیاز به قانونگذاری جدید هم ندارد و مهم پیگیری اجرا است.
نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم با اشاره به لزوم سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر، مطرح کرد: در حوزه تجدیدپذیر هم در برنامه هفتم تکالیفی وجود دارد و هدف گذاریهایی انجام شده، هم در قانون بودجه خصوصا صنعت برق احکامی پیشبینی شده است. برای همکاری مردم در بخش خانگی، تجاری، اداری، کشاورزی و ... هدفگذاری شده است و مردم میتوانند مشارکت کنند و سرمایههای خودشان را برای تامین برق خودشان و مصرف خودشان و بعد از آن فروش به شبکه برق، شرکت دهند.
شریعتی با تاکید بر اینکه دولت اهتمام جدی بر موضوع انرژیهای تجدیدپذیر دارد، تصریح کرد: شخص رئیسجمهور این موضوعات به ویژه افزایش تولید برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر را پیگیری میکند، بنده با مدیرعامل ساتبا "سازمان انرژیهای تجدیدپذیر" دراین خصوص جلسه داشتم. اعلام کردند که اقدامات بسیار خوبی را انجام دادند و قرارداد تا نزدیک به ۵ تا ۷ هزار مگاوات را قطعی کردند و امیدواریم که سریعتر به نتیجه برسد. این قراردادها هم با تامینکنندگان داخلی که توان خرید دارند، انجام شده و همچنین کشور چین اعلام آمادگی کرده که در موضوع خرید نیروگاه و تجهیزات بخشهای مختلف آن همکاری کند، امیدواریم که سریعتر به زمان نیاز کشور برسد.
عضو کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم باید بتوانند با مشوقهایی به موضوع سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر ورود کنند، ادامه داد: یکی از قوانینی که در همین خصوص میتواند کمک کند "قانون تامین مالی و توسعه زیرساختها است" که در آن آمده؛ دولت باید بستههای سرمایهگذاری را برای انواع سرمایهگذاران کلان و خرد، شرکتهای بخش خصوصی و همینطور مردم با سرمایههای خرد خود، فراهم کند. هرکس به به تناسب توان و نیاز خود بتواند از این بستههای سرمایهگذاری استفاده کند و از چه مسیری باید موضوع را دنبال کند و با توجه به شعار سال، سرمایهگذاری و مشارکتها تسهیل شود.