تاریخ: ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۰۴
بازدید: ۳۸
کد خبر: ۳۷۳۱۶۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان پیشرو در ارتباط جامعه دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت فولاد

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان پیشرو در ارتباط جامعه دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت فولاد
‌می‌متالز - نامگذاری سال جدید به نام سرمایه‌گذاری برای تولید لزوم تغییر روند حرکتی در صنایع را بیش از گذشته یادآوری خواهد کرد و در این میان مهم‌ترین موضوع تبیین ارکان آگاهی بخشی و توسعه محور جهت پیاده‌سازی راهکار‌های مؤثر در راستای شعار سال و نیز اقناع افکار منابعی است که بصورت بالقوه آمادگی حضور در طرح‌های بزرگ را دارند.

به گزارش می‌متالز، صنعت فولاد یکی از صنایع مولدیست که در سال‌های گذشته با تکیه بر دانش مدیران بومی و منابع انسانی همواره پرچم کشور در حوزه تولید را برافراشته نگه داشته و نگاه بسیاری را مجذوب توان کیفی محصولات فولادی و معدنی کشور نموده و البته در این مسیر با مهندسی هدفمند بسیاری از محصولات بالادستی زنجیره فولاد را که در گذشته وارد می‌شد در داخل کشور تولید و در چرخه مصرف قرار دادند. اما یکی از مهم‌ترین خلاًهای این صنعت نبود پردیس‌های تخصصی بود که پیش زمینه تخصصی کردن بر پارک‌های علم و فناوری هستند. در واقع باید اذعان کرد بارش ایده‌های فکری جدید در صنعت فولاد و حضور حداکثری شرکت‌های دانش‌بنیان و جوامع دانشگاهی با احداث پردیس‌های تخصصی در این صنعت تسهیل و استفاده از منابع مطالعاتی و منابع انسانی آن امکان‌پذیرتر خواهد بود.

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان به عنوان اولین و تنها پردیس تخصصی صنایع معدنی در مهرماه ۱۴۰۲ با هدف ایجاد ارتباط موثر بین شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان با صنایع معدنی جهت حل چالش‌های موجود در این صنایع و همچنین افزایش ارزش افزوده در زنجیره معدن تا محصول در صنایع معدنی کشور موفق به اخذ مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد.

از مهم‌ترین اهداف ایجاد این پردیس می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد؛

  1. فراهم کردن بستر‌های لازم برای استقرار واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان
  2. توانمندسازی اقتصادی و افزایش رقابت‌پذیری واحد‌های فناور در حوزه صنایع معدنی و فولادی
  3. توسعه فناوری و نوآوری و حمایت از ایجاد و توسعه واحد‌های فناور و کار‌های دانش‌بنیان
  4. جاری‌سازی نتایج تحقیقات و ثروت‌آفرینی مبتنی بر علم و فناوری
  5. ایجاد ارتباط مراکز علمی و پژوهشی با بخش‌های اقتصادی
  6. انتقال، جذب و کسب دانش فنی و سرمایه‌های داخلی و بین‌المللی

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان در سال گذشته اقدامات مهمی را انجام داد که سبب تقویت ارتباط و تعامل دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت فولاد شد.

اهم اقدامات انجام شده در سال گذشته

۱- ثبت پردیس به عنوان موسسه غیرتجاری در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری: پس از اخذ مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارت عتف، اقدامات جهت ثبت پردیس در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری انجام شد و در تاریخ ۲۸/۰۶/۱۴۰۳ پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان به عنوان موسسه غیرتجاری به ثبت رسید.

۲- تهیه آیین‌نامه‌ها و اسناد بالادستی و تایید توسط شورای سیاست‌گذاری: یکی از اقدامات مهم صورت گرفته در سال ۱۴۰۳ تدوین آیین‌نامه‌های پردیس شامل، قرارداد استقرار، آیین‌نامه بالاسری قرارداد‌های انتقالی و … بود که در جلسه شورای سیاست‌گذاری به تصویب اعضا رسید.

۳- ایجاد ساختمان مرکزی پردیس فناوری صنایع معدنی و اختصاص فضای استقرار به شرکت‌های پذیرش شده: ساختمان پردیس فناوری صنایع معدنی در شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان آماده استقرار شرکت‌های فناور عضو پردیس گردید و تعدادی از شرکت‌ها در این ساختمان مستقر شدند.

۴- انعقاد قرارداد شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان با صنایع: با هدف توسعه کسب‌وکار شرکت‌های عضو پردیس و همچنین افزایش بهره‌وری و رفع چالش‌های شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، این پردیس در سال گذشته موفق به انعقاد قرارداد با ۷ شرکت به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان شد.

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان پیشرو در ارتباط جامعه دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت فولاد

۵- جمع‌آوری نیاز‌های پژوهشی و فناورانه صنایع معدنی: از مهم‌ترین اقداماتی که در این پردیس به صورت مستمر انجام می‌گیرد و در دستور کار قرار دارد جمع‌آوری نیاز‌های پژوهشی و فناورانه صنایع معدنیست که هم از طریق سایت پردیس اطلاع‌رسانی می‌شود و هم با توجه به ارتباط موثر پردیس با اکوسیستم نوآوری و فناوری و مراکز دانشگاهی در اختیار شرکت‌های فناور و همچنین متخصصین و اساتید دانشگاهی قرار می‌گیرد.

گفتنی است از ابتدای شکل‌گیری پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان تا پایان سال گذشته حداقل ۱۳ عنوان پژوهشی در زمینه‌های مختلف و با هدف تقویت ساختار تولید و کیفی‌سازی در این پردیس دریافت و برخی نیز در حال اجرا می‌باشد.

۶- پذیرش شرکت‌ها: در سال ۱۴۰۳ پردیس صنایع معدنی موفق به جذب و پذیرش ۱۰ شرکت رشد یافته شد که دو برابر تعداد مورد انتظار وزارت عتف بود. لازم به ذکرست پذیرش شرکت‌ها طی چهار جلسه شورای پذیرش صورت گرفت.

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان پیشرو در ارتباط جامعه دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت فولاد

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان پیشرو در ارتباط جامعه دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت فولاد

۷- توزیع جغرافیایی شرکت‌های عضو پردیس: در حال حاضر شرکت‌های عضو پردیس فولاد سنگان در چهار استان خراسان رضوی، تهران، هرمزگان، قزوین و اصفهان دیده می‌شوند که خراسان رضوی با ۷ شرکت بیشترین تعداد شرکت‌ها در این پردیس را در اختیار دارد.

۷- ارتباط صنعت و دانشگاه: در سال ۱۴۰۳ تعاملات گسترده‌ای با دانشگاه فردوسی مشهد صورت گرفت. توافقنامه همکاری با دانشگاه فردوسی در خصوص حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و همچنین حضور اساتید و دانشجویان در بازدید‌های صنعتی جهت رفع نیاز‌های پژوهشی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان از اقدامات مهم صورت گرفته در سال ۱۴۰۳ به شمار می‌رود.

۸- حضور نمایشگاهی: در سال ۱۴۰۳ نیز پردیس در نمایشگاه هفته پژوهش تهران، نمایشگاه بومی سازی فولاد تهران و همچنین نمایشگاه صنعت مشهد شرکت کرد و ضمن حمایت و پرداخت گرنت به شرکت‌های عضو جهت حضور در نمایشگاه‌ها به ایجاد شبکه‌سازی و معرفی پردیس به شرکت‌کنندگان در این رویداد‌ها پرداخت. همچنین رونمایی از محصولات شرکت‌های عضو و قراردا‌ها و تفاهم‌نامه‌ها در بستر این رویداد‌ها صورت گرفت.

۹- ایجاد بستر‌های ارتباطی و شبکه‌سازی شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان با صنایع معدنی و اطلاع‌رسانی و هم‌افزایی در حوزه صنایع معدنی: ایجاد گروه شبکه شرکت‌های فناور پردیس فناوری صنایع معدنی با عضویت بیش از ۱۰۰ نفر از مدیران و کارشناسان صنایع معدنی و شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان بستری برای هم‌افزایی و معرفی شرکت‌ها و آشنایی مدیران و کارشناسان با این شرکت‌هاست.

۱۰- آماده‌سازی طرح جامع پردیس: تسطیح فضای مورد نیاز پردیس و همچنین طراحی‌های اولیه طرح جامع پردیس از دیگر اقدامات انجام گرفته در سال ۱۴۰۳ بود.

منبع: صنایع معدنی فولاد سنگان

عناوین برگزیده