
به گزارش میمتالز، در این بین، گروههای بانکی و اهرمیها نسبت به سایر بخشها، تقاضای نسبی بیشتری را تجربه کردند. به نظر میرسد تلاشهای بازارساز برای سبز نگه داشتن تابلو، به ویژه بر روی نمادهای بانکی، به دلیل اخبار مربوط به FATF، CFT و کنوانسیونهایی مانند پالرمو، که احتمال تصویب آنها در روزهای آینده وجود دارد، بوده است.
در نهایت، شاخص کل با کاهش بیش از ۲۷ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۹۴۳ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با افت ۴۸ صدم درصدی، در سطح ۸۴۶ هزار واحدی قرار گرفت.
در روز جاری (سهشنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) برخی نمادهای معاملاتی نظیر فملی، فولاد، پارسان، نوری و شپنا بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون نوری، وپاسار، حکشتی، و تجارت و رمپنا بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
ارزش معاملات خرد بازار سهام امروز (سهشنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) با عبور از سطح ۱۷ هزار میلیارد تومان، رکورد بالاترین رقم سه ماه گذشته را شکست. طبق گفته معاملهگران، بیشترین ارزش معاملات به گروههای بانکی و صندوقهای اهرمی اختصاص داشت.
پس از سه روز متوالی ورود پول به بازار، امروز حقیقیها حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند. در آخرین روز معاملاتی، گروههای بانکی، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. بانکیها با ثبت ورود پولی بیش از ۳ همتی، در صدر جریان نقدینگی بازار قرار گرفتند.
برخلاف روز قبل، صندوقهای درآمد ثابت امروز با ورود پول ۳۴۴ میلیارد تومانی مواجه شدند.
امروز رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مسوولان ارشد سه قوه در رابطه با مذاکرات بین ایران و آمریکا تاکید کردند که به این گفتوگوها نه به صورت افراطی خوشبین هستیم و نه به صورت افراطی بدبین. با انتشار سخنان رهبری درباره روند مثبت مذاکرات، صندوقهای طلا که تا مثبت ۵ پیش رفته بودند، ناگهان به نزدیکی صفر تابلو برگشتند.
همچنین قرار است روز چهارشنبه موضوع بررسی FATF در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرد. تصویب احتمالی این لوایح میتواند بر برخی گروهها در بازار اثرگذار باشد؛ به ویژه گروه بانکی که در صورت رفع موانع مبادلات مالی بینالمللی، از مزایای قابل توجهی برخوردار خواهد شد. همین خبر موجب اقبال به سمت گروه بانکی در معاملات امروز (سهشنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) شد.
نرخ اوراق خزانه اسلامی (اخزا) از ۳۶ درصد به ۳۳ درصد کاهش یافته که کمترین میزان بازدهی این اوراق از ابتدای سال ۱۴۰۳ به حساب میآید. این کاهش نرخ به انتهای مردادماه برمیگردد، زمانی که نرخ آن به ۲۹.۱ درصد رسید.
نرخ دلار توافقی نیز با کاهش ۱۹۷ تومانی نسبت به روز قبل، به قیمت ۶۸ هزار و ۹۵۵ تومان رسید.
کارشناسان پیشبینی میکنند با نزدیک شدن به مذاکرات، عرضهها در بازار افزایش یابد. در صورتی که اخبار مثبتی از روند مذاکرات منتشر شود، تقاضا نیز بالا خواهد رفت. به گفته آنها، توافق ممکن است تأثیر مثبتی بر بازار داشته باشد، اما مسائل دیگری مانند بحران انرژی و محدودیتهای برق برای صنایع، نرخ بالای تأمین مالی و قیمتگذاری دستوری همچنان چالشهایی برای بازار ایجاد میکند. در صورت کاهش نرخ دلار آزاد، رشد سود شرکتها تحت تأثیر تغییرات نرخ دلار قرار نخواهد گرفت.
صنایع بانکی، خودرو و حملونقل به دلیل بهبود شرایط تحریمی، در کانون توجه سرمایهگذاران قرار خواهند گرفت.