تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۲۴
بازدید: ۴۸
کد خبر: ۳۷۳۴۹۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نماینده کرمان:

ترک فعل در معادن کرمان باید پاسخ داده شود

ترک فعل در معادن کرمان باید پاسخ داده شود
‌می‌متالز - نماینده کرمان در مجلس گفت: بسیاری از ترک فعل‌ها در حوزه معدن باید مورد پیگیری قرار گیرد و مسوولان ذی‌ربط باید پاسخگوی کوتاهی‌های خود باشند.

به گزارش می‌متالز، شهباز حسن‌پور، نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، امشب در نشست مشترک فعالان اقتصادی این استان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با انتقادات تند نسبت به وضعیت معادن زغال‌ سنگ در کرمان، حکمرانی ناکارآمد در حوزه صنعت، مشکلات زیرساختی و روند‌های پیچیده اداری، خواستار اقدام فوری برای نجات ظرفیت‌های مغفول‌مانده استان شد.

فریادی از دل معادن زغال‌ سنگ کرمان

وی به وضعیت اسفناک معادن زغال‌ سنگ به‌ویژه در شهرستان‌های راور و زرند گفت: شرایط این معادن به‌شدت بحرانی است. اگر امکان نوسازی و تجهیز وجود ندارد، بهتر است این معادن تعطیل شوند. ادامه این روند، جز آسیب برای کارگران و اتلاف منابع، نتیجه‌ای ندارد.

نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد که بسیاری از ترک فعل‌ها در حوزه معدن باید مورد پیگیری قرار گیرد و مسوولان ذی‌ربط باید پاسخ‌گوی کوتاهی‌های خود باشند.

تجهیزات خریداری شده؛ اما هنوز به زرند و راور نرسیده‌اند

این نماینده مجلس با اشاره به بودجه‌ای که برای نوسازی ناوگان معدنی در مجلس اختصاص یافته، تصریح کرد: ما در مجلس بودجه‌ای مشخص برای نوسازی ماشین‌آلات معدنی تصویب کردیم؛ حتی آمبولانس و تجهیزات آتش‌نشانی خریداری شده‌اند، اما هنوز به مناطق معدنی مهمی، چون زرند و راور اختصاص نیافته‌اند و این سهل‌انگاری‌ها پذیرفتنی نیست.

کارخانه ۳۰ ساله و مشکلات ابتدایی زیرساختی

حسن‌پور با ابراز تأسف از مشکلات ابتدایی برخی صنایع بزرگ استان افزود: چگونه ممکن است کارخانه‌ای با سابقه ۳۰ سال فعالیت، هنوز با مشکل تأمین آب و برق دست و پنجه نرم کند؟ آیا این همان حکمرانی مطلوب و مورد انتظار است؟

وی این موارد را نمونه‌ای از بی‌برنامگی و ضعف مدیریت دانست که باعث شده بسیاری از واحد‌های تولیدی نتوانند از ظرفیت واقعی خود بهره‌برداری کنند.

سنگ‌های کرمان به اصفهان می‌روند، صادراتی در کار نیست

نماینده مردم کرمان و راور همچنین به ضعف در زنجیره ارزش تولیدات معدنی اشاره کرد و گفت: با وجود ظرفیت بالا در تولید سنگ، متأسفانه تمامی محصولات ما به استان‌های دیگر از جمله اصفهان ارسال می‌شود و از این ظرفیت هیچ بهره صادراتی نصیب استان نمی‌شود؛ این رویه باید اصلاح شود.

فرآیند فرسایشی مجوز برای انرژی‌های تجدیدپذیر

وی در ادامه به موانع اداری در مسیر سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک پرداخت و گفت: برای دریافت مجوز اجرای یک پروژه خورشیدی، باید حداقل شش ماه در راهرو‌های ادارات سرگردان بود. چنین رویکردی با نیاز امروز کشور برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر همخوانی ندارد.

ضرورت اقدامات عملی و پرهیز از نگاه شعاری

در پایان سخنانش، حسن‌پور با دعوت از همه مدیران و مسوولان اجرایی برای نگاهی واقع‌بینانه به مشکلات استان، تأکید کرد: دیگر زمان شعار گذشته است؛ کرمان نباید قربانی بی‌توجهی و بروکراسی مزمن شود. ظرفیت‌های ما اگر به‌درستی فعال شوند، می‌توانند کرمان را به یکی از قطب‌های اقتصادی کشور تبدیل کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده