تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۰:۴۸
بازدید: ۳۳
کد خبر: ۳۷۳۵۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری ۶۴ همتی در صنعت ریلی امضا شد

تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری ۶۴ همتی در صنعت ریلی امضا شد
‌می‌متالز - طی مراسمی با حضور وزیر راه‌وشهرسازی، مدیر عامل راه آهن و مدیران چند شرکت بخش خصوصی، تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری ۶۴ هزار میلیارد تومانی در صنعت ریلی امضا شد.

به گزارش می‌متالز، با حضور وزیر راه‌وشهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری ۶۴ هزار میلیارد تومانی با بخش خصوصی داخلی امضا شد.

مطابق یکی از تفاهم‌نامه‌ها به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان، ۶۵۰ دستگاه انواع واگن باری فله‌برمخصوص حمل غلات با استفاده از ظرفیت داخلی و انتقال فناوری تولید می‌شود.

تفاهم‌نامه دوم نیز برای تامین ۳۰۰ دستگاه واگن خودکششی مسافری، ۵۰۰ دستگاه لکوموتیو باری و ۶۰۰ دستگاه واگن باری مخزن‌دار، ۶۳ هزار میلیارد تومان سرمایه صورت خواهد گرفت.

نورالله بیرانوند معاون تامین سرمایه و اقتصاد حمل‌ونقل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در این مراسم اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم هدف افزایش سهم حمل‌ونقل ریلی به ۳۰ درصد و ترانزیت به ۴۰ میلیون تن تعیین شده است. بر دستیابی به این اهداف یک برنامه جامع نیاز داریم.

وی ادامه داد: در این راستا، یک برنامه منسجم برای جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تدوین شده است. بر این اساس در بخش ریلی نیازمند جذب ۶۳۹۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هستیم. از این میزان ۷۷ درصد در بخش ناوگان و مابقی در بخش زیرساخت است.

وی با بیان اینکه در بخش زیرساخت حدود ۱.۵ میلیارد دلار جذب سرمایه هدف‌گذاری شده است، گفت: اسفندماه سال ۳۳۰ میلیارد تومان از محل یارانه صرفه‌جویی سوخت پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در این بخش ۷.۵ میلیارد دلار ظرفیت داریم، افزود: تسهیل واگذاری اراضی برای توسعه حمل‌ونقل ریلی، واگذاری لکوموتیو‌های متوقف برای بازسازی، نظام قیمت‌گذاری خدمات ریلی، تسهیل فضای کسب و کار و معافیت مالیاتی طرح‌های سرمایه‌گذاری از جمله برنامه راه آهن برای افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری است.

بیرانوند از فراهم کردن بستر تامین مالی با استفاده از بازار بورس، صندوق توسعه ملی و فاینانسر‌های خارجی خبر داد و گفت: بسته مشوق‌های سرمایه‌گذاری صنعت ریلی شامل بازدهی و جذابیت اقتصادی، تامین مالی پروژه‌ها و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری است.

اردیبهشت‌ماه سال قبل وزیر سابق راه‌وشهرسازی از توافق با وزارت صمت برای رفع موانع واردات واگن مسافری خبر داد و گفت: اگر ظرفیت داخلی جواب ندهد از ظرفیت واردات استفاده خواهیم کرد.

مهرداد بذرپاش با بیان اینکه آنچه که بخش ریلی از اهمیت بالایی برخوردار است توسعه زیرساخت ناوگان و لکوموتیو است از تهاتر نفت و ارائه تسهیلات تشویقی به عنوان برنامه‌های وزارت راه‌وشهرسازی در این زمینه نام برد و با یادآوری اینکه در حوزه واگن مسافری پیشنهاد تامین ۵۰۰ واگن را قبلا ارائه کرده بودیم، اظهار کرد: در حوزه لکوموتیو نیز تا جایی که امکان داشته باشد، واگذاری انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه به دلیل سودده نبودن بخش مسافری، بخش خصوصی تمایل کمتری به حضور در آن دارد گفت: در بخش قیمت بلیط قطار با توجه به اینکه اقشار کم بضاعت از این وسیله حمل و نقل استفاده می‌کنند ملاحظات قیمتی را برای تعرفه‌گذاری داریم.

طبق اعلام راه آهن، قرار بود وزیر نفت نیز در این مراسم حضور داشته باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده