تاریخ: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۱۳
بازدید: ۷۶
کد خبر: ۳۷۳۷۸۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در مجمع فوق‌العاده شرکت «تجلی» به تصویب رسید

افزایش سرمایه ۲۴ درصدی «تجلی»

افزایش سرمایه ۲۴ درصدی «تجلی»
‌می‌متالز - در مجمع فوق‌العاده شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات (تجلی)، افزایش سرمایه ۲۴ درصدی معادل ۲.۱ هزار میلیارد تومانی از مطالبات و آورده به تصویب رسید.

به گزارش می‌متالز، به گزارش می‌متالز، مجمع فوق‌العاده شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، روز یکشنبه (۳۱ فروردین) با حضور ۹۱.۱ درصدی سهامداران برگزار شد و در این مجمع افزایش سرمایه ۲۴ درصدی از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی مورد تصویب سهامداران قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، «تجلی» به منظور جبران مخارج انجام شده بابت تحصیل سرمایه‌گذاری‌ها، جبران مخارج انجام‌شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر و مشارکت در افزایش سرمایه در حال انجام شرکت‌های سرمایه‌پذیر، سرمایه فعلی خودر را از ۸.۶ به ۱۰.۷ هزار میلیارد تومان رساند. همچنین ۱.۰۹ هزار میلیارد تومان دیگر، معادل ۱۳ درصد از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی در اختیار هیات‌ مدیره قرار گرفت تا پس از اخذ مجوز از سازمان بورس نسبت به عملی کردن آن اقدام شود.

افزایش سرمایه ۲۴ درصدی «تجلی»

تامین مالی پروژه‌های تجلی

در این مجمع «مرتضی علی‌اکبری» مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با اشاره به تامین مالی پروژه‌های این شرکت عنوان کرد: برای تامین پروژه‌ها مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان را از وجوه مختلف پرداخت کردیم. تامین مالی آهن فولاد سرمد ابرکوه از ۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسید که مقداری از آن داده شده و مابقی آن را نیز باید پرداخت کنیم. وجوه شرکت تهیه و تولید شرق فولاد خراسان از ۱۵۰۰ میلیارد تومان به ۴۵۰۰ میلیارد تومان رسیده که این وجوه پرداخت شده است، در مجموع در این شرکت باید هزار و ۵۰ میلیارد تومان تزریق می‌کردیم. برای صنایع معدنی و فولادی سیمین هرمز نیز باید ۶۷ میلیارد تومان پرداخت کنیم. همچنین برای صنایع فولادی آلیاژ شیروان باید ۵۲ میلیارد تومان پرداخت کنیم. برای صنایع تولید فولادی گنجینه کانسار ۹۶ میلیارد، برای شرکت تولید مواد معدنی کانسار ساعی ۳۰ میلیارد تومان و برای معدنکار باختر ۳۹۸ میلیارد تومان باید پرداخت کنیم که در مجموع ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومان می‌شود.

علی‌اکبری در ادامه خاطرنشان کرد: شرکت دیگری که باید برای آن افزایش سرمایه بدهیم، شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین است که در مرحله جدید برای این شرکت باید ۴۴ میلیارد تومان پرداخت کنیم. بخش دیگری از افزایش سرمایه ما مربوط به فولاد آلیاژی فولاد مبارکه است که در آنجا نیز باید ۸ میلیارد تومان پرداخت کنیم. همچنین برای سورنا کازرون نیز باید ۱۵ میلیارد تومان پرداخت کنیم که در مجموعه ۲۳ میلیارد تومان می‌شود.

وی با اشاره به این موضوع که مجموع این چهار آیتم، به میزان ۳ هزار و ۱۹۹ میلیارد تومان می‌شود، گفت: افزایش سرمایه از طریق سازمان بورس انجام شده است که برای آن مجمع برگزار کرده‌ایم تا مراحل قانونی آن را طی کنیم.

افزایش سرمایه ۲۴ درصدی «تجلی»

افتتاحیه کارخانه عناصر نادر خاکی

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در ادامه افزود: یک افتتاحیه بابت کارخانه کوچک مقیاس و پلنت عناصر نادر خاکی داشتیم که این عناصر برای نخستین‌بار بین چند کشور در دنیا استحصال و فرآوری شده است. در این راستا ما ظرف سه سال گذشته مراحل متعددی را طی کردیم تا در نهایت تبدیل به یک کارخانه نیمه‌صنعتی شد. با مدیریت ریسک ابتدا به‌ صورت آزمایشی تولید کردیم. در سال جدید این کارخانه با حضور «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد و مورد توجه وی نیز قرار گرفت که وزیر صمت در این راستا قول همه‌جانبه به ما دادند و حتی اعلام کردند حاضر به برگزاری جلسه ماهانه هستند تا این محصول را برای تولید انبوه به جلو ببریم، چراکه دانش آن تنها در انحصار چند کشور بیشتر قرار ندارد که ما معادن آن را در اختیار داریم و ۱۲۵ میلیون تن ذخیره پروانه بهره‌برداری این معدن است. ضمن اینکه از طریق معادن دیگر مانند باطله‌های چادرملو، گل‌گهر و گهرزمین و باطله‌های سرب و روی زنجان که می‌توانیم در اختیار بگیریم، سعی می‌کنیم به تولید انبوه برسیم؛ زیرا برای سه برابر شدن میزان تولید، معدن خود ما به تنهایی کافی نیست، از این‌رو نیاز داریم از باطله‌های شرکت بزرگ استفاده کنیم. امیدواریم در سال پیش‌رو بتوانیم تولید انبوه عناصر نادر خاکی هم داشته باشیم و یکی از شرکت‌های مطرح در دنیا بابت تولید و مصرف داخلی عناصر نادر خاکی باشیم.

افزایش سرمایه ۲۴ درصدی «تجلی»

آینده سهام تجلی

علی‌اکبری در پاسخ به پرسش یکی از سهامداران مبنی بر اینکه برخی کارگزاری‌ها توصیه به خارج شدن از سهم تجلی می‌کنند، آینده سهام تجلی را چگونه می‌بینید، گفت: تجلی نخستین شرکت پروژه‌محور در کشور است، نگاه کسانی که در بازار سرمایه هستند، قدری به این سهم متفاوت است. البته باید توجه داشت که بررسی این سهم متفاوت از سایر شرکت‌های بورسی است. اکثر سهامداران شرکت پروژه‌محور دغدغه پیشرفت کشور را داشتند و برای به نتیجه رسیدن پروژه صبر و حوصله دارند، چراکه ما شرکت تولیدی نیستیم که گردش وجوه روزانه داشته باشیم؛ بنابراین تا زمانی که پروژه‌ها به بهره‌برداری نرسند، سودآور نخواهیم بود. در واقع سودی که طی این سه سال گذشته از ۴۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان به‌ دست آوردیم، از محل وجوهی بوده که در اختیار داشتیم و توانسته‌ایم آن را در بازار فعال کنیم و سود اوراق بگیریم یا سود خرید و فروش سهام خود را بگیریم که در حقیقت سود اصلی شرکت نیست. به‌ واقع سود اصلی شرکت حاصل بهره‌برداری پروژه‌هاست که در سال ۱۴۰۳ در فولاد سرمد واحد کلاف آن به بهره‌برداری رسید. در سال ۱۴۰۴ اگر بتوانیم تامین مالی انجام دهیم، سه تا چهار پروژه را به بهره‌برداری خواهیم رساند. تجلی در سالی قرار گرفته که می‌تواند یک تا چهار پروژه خود را افتتاح کند که پروژه‌های سودآوری هستند، مانند فولاد شرق خراسان با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن کنسانتره که باید در نظر داشت که کنسانتره در کشور کمیاب است و هر ساله نیز کمبود آن بیشتر می‌شود که البته این ظرفیت قابل افزایش به ۵ میلیون تن است. این پروژه جزو پروژه‌های سودآور ماست. در فولاد سرمد ابرکوه نیز باید دو پروژه به بهره‌برداری برسد که این امر موکول به تزریق نقدینگی است. البته تامین مالی این پروژه با روش‌هایی به غیر از گرفتن پول از طریق سهامداران است که اگر به‌ موقع تزریق نقدینگی شود، به‌ طور قطع این پروژه نیز راه‌اندازی می‌شود.

وی افزود: فولاد سیمین هرمز نیز با ظرفیت ۱.۷ میلیون تن کنسانتره منتظر تزریق نقدینگی به‌ موقع است تا به بهره‌برداری برسد. در فولاد کردستان نیز دو پروژه تعریف شده که یکی از آنها آهن اسفنجی با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن است که اگر در سال‌ جاری تزریق نقدینگی شود، به‌ طور قطع این پروژه نیز به بهره‌برداری خواهد رسید یا در نهایت بهره‌برداری آن موکول به سال ۱۴۰۵ خواهد شد. بدون شک تمام پروژه‌هایی که شرکت تجلی به پیش می‌برد، سودآور هستند و هم ثروت سهامداران از نظر فیزیکی و هم قیمت سهم آنها افزایش یافته است؛ بنابراین مبلغی که سهامداران پرداخت می‌کنند در پیشرفت پروژه‌ها اثرگذار خواهد بود.

افزایش سرمایه ۲۴ درصدی «تجلی»

علی‌اکبری افزود: سرمایه‌گذاری ابتدایی در تجلی ۱۴۱۸ میلیارد تومان بوده که هم‌ اکنون به بالای ۹ هزار میلیارد تومان رسیده است. ضمن اینکه روز اولی که در تجلی سرمایه‌گذاری انجام شد، دلار ۲۰ هزار تومان قیمت داشت که هم‌ اکنون به حدود ۹۰ هزار تومان رسیده است. همچنین خود دارایی‌ها رشد قابل‌توجهی داشته‌اند. پس با وجود این شرایط چگونه می‌تواند ارزش این سهام کاهش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات همچنین با اشاره به صنایع پرطرفدار در بازار سرمایه یادآور شد: موضوع دیگر، بازار سرمایه است که نگاه‌ها در این بازار بیشتر روی صنعت خودرو، بانک‌ها، صنایع غذایی و حمل‌و‌نقل است و تمرکز کم‌تری روی صنایع معدنی است؛ این در حالی است که بدون شک واحد‌های فولادی نیز در بورس رشد خواهند کرد و جایگاه خود را به سرعت پیدا می‌کنند. واحد‌های فولادسازی دچار چالش‌های تامین انرژی، آب، برق و گاز شده‌اند و سود آنها تحت‌تاثیر قرار گرفته است. ضمن اینکه صنایعی که در بازار بورس در حال پیشرفت هستند مانند صنعت خودروسازی و بانک‌ها درگیری بیشتری با تحریم‌ها دارند و چالش تامین انرژی و آب را ندارند.

افزایش سرمایه ۲۴ درصدی «تجلی»

تزریق سرمایه به پروژه‌ها بر اساس اولویت‌بندی است

علی‌اکبری همچنین در پاسخ به سهامداران دیگری که چرا سرمایه شرکت را به سه بخش تقسیم نمی‌کنید و چرا از صندوق توسعه ملی وام دریافت نمی‌کنید، گفت: شرکت تجلی پروژه‌محور است و بر اساس پروژه شکل گرفته و بر اساس پروژه نیز ادامه خواهد یافت. ما همواره پروژه‌های مختلفی خواهیم داشت و وجوهی که در اختیار داریم، امانتی است که از سهامداران می‌گیریم تا به پروژه‌ها تزریق کنیم. وجوهی که بر اساس افزایش سرمایه به ما می‌دهند، ما موظفیم که آن را واریز کنیم، به عبارتی شرکت جدیدی تاسیس نکرده‌ایم و همچنان روی پروژه‌های نخستینی که آغاز کردیم و نیمه‌کاره مانده‌اند، تمرکز داشته باشیم. پروژه‌ها را اولویت‌بندی می‌کنیم و پروژه‌های سودآور را به بهره‌برداری می‌رسانیم تا از محل سود آنها سایر پروژه‌ها را به بهره‌برداری برسانیم. افزایش سرمایه ما بر اساس اولویت‌بندی انجام می‌گیرد.

افزایش سرمایه ۲۴ درصدی «تجلی»

وی همچنین درباره تسهیلات از صندوق توسعه ملی عنوان کرد: برخی پروژه‌های ما از صندوق توسعه ملی وام دریافت کرده‌اند؛ البته ما همچنین از روش‌های دیگر نیز استفاده می‌کنیم مانند اوراق در بورس که فولاد سرمد ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق دریافت کرده و درصدد است که ۱۵۰۰ میلیارد تومان دیگر بگیرد و به عنوان شرکت پروژه‌محور به‌ زودی نیز وارد بورس می‌شود. وجوهی که به دست خواهیم آورد برای اجرای پروژه‌ها به شرکت برمی‌گردانیم. فولاد شرق خراسان دستور لازم را از بانک مرکزی و وزیر صنعت، معدن و تجارت گرفته است تا تامین مالی کند. برای تامین مالی پروژه‌ها روش‌های مختلفی را به کار می‌گیریم که در این میان مقداری از آنها را باید سهامداران متحمل شوند.

وی همچنین در پاسخ به پرسش سهامدار دیگر که اولویت سرمایه‌گذاری تجلی در چه صنایعی است، تصریح کرد: پروژه‌های تجلی در قالب زنجیره فولاد، به‌ علاوه مس و طلا و عناصر نادر خاکی است. در زمینه عناصر نادر خاکی ۱۷ عنصر وجود دارد که هر یک کاربرد‌های بسیار متفاوتی در فناوری‌های نوین دارند.

گزارش از علیرضا جعفری نژاد؛ پایگاه خبری فلزات خاورمیانه

افزایش سرمایه ۲۴ درصدی «تجلی»

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده