
به گزارش میمتالز، در پایان معاملات چهارشنبه (۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، شاخص کل بورس با رشد ۴ هزار واحدی در سطح ۳ میلیون و ۱۳۶ هزار واحد ایستاد. شاخص هموزن نیز با رشد ۰.۱ درصدی به عدد ۸۹۸ هزار و ۵۳۱ واحد رسید تا نشان دهد بازار امروز متعادل، اما با شیب ملایم صعودی حرکت کرده است.
تاثیرگذارترین نمادها در شاخص کل، فولاد، وبملت، نوری و شستا بودند.
ارزش معاملات خرد بازار، مشابه روز گذشته در محدوده ۲۲ هزار میلیارد تومان ثبت شد و نکته قابل توجه، ثبت ششمین روز متوالی ورود پول حقیقی با عدد ۳۱۵ میلیارد تومان بود؛ سیگنالی مثبت برای فعالان بازار.
پس از رشد قابل توجه گروههای بانکی و خودرویی در روزهای گذشته، امروز (چهارشنبه، ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تمرکز معاملهگران بیشتر به سمت نمادهای پالایشی، فلزات اساسی و سهمهای کوچک و بنیادیتر رفت. بیشترین ارزش معاملات متعلق به گروههای بانکی، خودرویی و فلزات اساسی بود که بانکیها با بیش از ۳ هزار میلیارد تومان پیشتاز بودند.
در سوی دیگر بازار، صندوقهای طلا تحت تأثیر افت قیمت جهانی اونس، همچنان با فشار عرضه مواجه شدند و اغلب در محدوده منفی بازگشایی شدند.
در پایان معاملات امروز (چهارشنبه، ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، شاهد خروج سنگین پول خرد حقیقی از صندوقهای سرمایهگذاری طلا بودیم. مجموعاً بیش از ۴۵۱ میلیارد تومان سرمایه حقیقی از این صندوقها خارج شد.
«حجتالله صیدی» رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: یکی از برنامههای سازمان بورس و اوراق بهادار این است که از طریق شرکت پروژهها، صندوقها، افزایش سرمایهها و همین طور تامین مالی شرکتهای فعال بتوانیم در خدمت رشد اقتصادی کشور باشیم.
اما در بازار جهانی، قیمت اونس جهانی طلا با افت قابل توجهی همراه شد و در حوالی ۳۳۰۷ دلار تثبیت شد. این در حالی است که روز گذشته در بازار آسیا تا مرز ۳۵۰۰ دلار نیز صعود کرده بود. دلیل اصلی این کاهش، کاهش تنشهای سیاسی و اقتصادی در سطح بینالملل عنوان شده؛ از جمله اظهارات «دونالد ترامپ» مبنی بر کاهش قابل توجه تعرفهها بر واردات از چین و عدم قصد برای کنار گذاشتن «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو آمریکا.
در بازار داخلی، شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد طی فروردینماه امسال، ۸ ناشر پذیرهنویسی الکترونیکی حق تقدم را برای سهامداران خود اجرا کردهاند که نشاندهنده ادامه روند دیجیتالی شدن فرآیندها در بازار سرمایه است.
همچنین «محمدرضا عارف» معاون اول رئیسجمهور، آییننامه راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری املاک و مستغلات را به وزارتخانهها و نهادهای ذیربط ابلاغ کرد. بر اساس این مصوبه، این صندوقها با مجوز سازمان بورس تأسیس شده و واحدهای آنها قابل معامله در بازار سرمایه خواهند بود.
در نهایت، نسخه جدید سامانه «سکنا» برای کنترل و نظارت بر مشتریان اعتباری با حضور مدیران ارشد بازار سرمایه رونمایی شد. این نسخه جدید با نیازهای فنی، امنیتی و عملکردی به روزرسانی شده و قرار است نقش مؤثرتری در مدیریت ریسک اعتباری کارگزاریها ایفا کند.
معاون عملیات بازار فرابورس طی اطلاعیهای اعلام کرد: مطابق با ماده نوزده دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در فرابورس ایران، در خصوص تعیین حداقل و حداکثر حجم هر سفارش، از روز دوشنبه ۰۸ اردیبهشتماه حداکثر حجم هر سفارش خرید و فروش در نمادهای معاملاتی سهام بازارهای فرابورس بر اساس شرایط اعلام شده در این اطلاعیه تعیین میشود.