تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۸:۳۹
بازدید: ۴۰
کد خبر: ۳۷۴۱۴۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در جلسه کمیته ارتقای ایمنی شرکت:

فولاد مبارکه با تحول دیجیتال، محرک و پیشران ایمنی صنعت کشور باشد

فولاد مبارکه با تحول دیجیتال، محرک و پیشران ایمنی صنعت کشور باشد
‌می‌متالز - مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در نخستین جلسه کمیته ارتقای ایمنی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴ با تأکید بر اینکه حفظ جان اصلی‌ترین وظیفه ماست، تصریح کرد: در حوزه ایمنی هم فولاد مبارکه با تحول دیجیتال، باید محرک پیشران کل صنعت کشور باشد.

به گزارش می‌متالز، نخستین جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴ با حضور مدیرعامل، مشاور مدیرعامل، معاونت‌های بهره‌برداری و سرمایه انسانی، مدیران، سرپرستان، کارشناسان ایمنی و بهداشت حرفه‌ای شرکت و بازرسان ایمنی مرکز، با هدف ارتقای فرهنگ ایمنی و تأمین سلامت نیروی کار برگزار شد.

در این جلسه، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، سخنان خود را با تأکید بر نکته آغاز کرد که در زمینه ایمنی، نباید «حادثه» در سازمان عادی شود و تفاوتی ندارد که حوادث فردی باشد یا جمعی. همه افراد باید به کوچک‌ترین حوادث رخ‌داده یا احتمالی نگاه موشکافانه داشته باشند و شرایطی فراهم کنند که شاهد هیچ حادثه‌ای در شرکت نباشیم.

هر کس، کسی را زنده بدارد چنان است که گویی تمام مردم را زنده داشته است

وی با تأکید بر اینکه بروز هر حادثه برای هریک از کارکنان، خانواده شخص حادثه‌دیده و به‌طورکلی خانواده فولاد مبارکه را تحت تأثیر قرار می‌دهد گفت: حوادث معمولاً آثار تلخ و سختی بر جا می‌گذارد که می‌تواند سال‌ها بازماندگان را تحت تأثیر قرار دهد؛ بنابراین همه ما می‌توانیم در کنترل حوادث دخیل باشیم. خداوند رحمان به همه ما عقل و ابزار مناسب برای پیشگیری از حوادث را داده است و ما با استفاده از روش‌های علمی و تجهیزات موجود می‌توانیم از بروز حوادث جلوگیری کنیم. به یاد داشته باشیم که خداوند در سوره مائده آیه ۳۲ فرموده است: «أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیرِ نَفْسٍ أَو، ْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیاهَا فَکأَنَّمَا أَحْیا النَّاسَ جَمِیعًا وَلَقَدْ جَاءَتْهُمْ رُسُلُنَا بِالْبَینَاتِ ثُمَّ إِنَّ کثِیرًا مِنْهُمْ بَعْدَ ذَلِک فِی الْأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ؛ هر کس کسی را جز به قصاص قتل یا [به کیفر]فسادی در زمین بکشد، چنان است که گویی همه مردم را کشته باشد و هر کس کسی را زنده بدارد چنان است که گویی تمام مردم را زنده داشته است»؛ بنابر این آیه، مهم نیست که شخص به چه دین و کیانی باشد. در سازمان نیز این وظیفه با هیچ‌چیز دیگری حتی با افزایش تولید قابل‌مقایسه نیست.

حفظ جان کارکنان از اوجب واجبات است

زرندی معتقد است اگرچه هر آنچه تا به امروز در فولاد مبارکه حاصل شده مدیون تولید است، ولی نباید فراموش کنیم که این تولید باید به‌صورت ایمن باشد. حفظ جان کارکنان از اوجب واجبات و اصلی‌ترین وظیفه همه است. به همین سبب معاونت‌های نیروی انسانی و بهره‌برداری و همه مدیران و مسوولان سازمان باید بدانند که در حوزه حفظ سلامت کارکنان باید مباحث ایمنی را سخت‌گیرانه پیگیری کنیم. اگر می‌خواهیم سازمان با بالاترین شاخص ایمنی و شرایط ایمنی به کار خود ادامه دهد، نباید کوچک‌ترین موارد ناایمن را نادیده بگیریم تا کار‌ها بدون خطر انجام شود.

زرندی با اشاره به اهمیت سلامت و به‌روز بودن تجهیزات خطوط تولید خاطرنشان کرد: هرچه قدمت تجهیزات بیشتر می‌شود باید دقت نظر بیشتری درخصوص به‌روزرسانی و مراقبت در کار با آنها داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به برخی بازدید‌های خود از کارخانه‌های به‌روز دنیا گفت: امروزه تحولات در دنیا به‌شدت و با سرعت در حال شکل‌گیری است. با استفاده از Iot (اینترنت اشیا) و فناوری‌های تحول دیجیتال و به‌طورکلی با فناوری‌های نوین و هوشمند می‌توان حوادث را در صنایع به کمترین حد رساند و شرایطی فراهم کرد که کارکنان بتوانند در فضای کاملاً ایمن فعالیت‌های خود را ادامه دهند. به همین سبب پیاده‌سازی فناوری‌های روز در فولاد مبارکه می‌تواند به ارتقای سلامت کارکنان کمک شایانی کند.

سخت‌گیرانه، موشکافانه و به‌دقت، مراقب سلامت کارکنان و تجهیزات سازمان باشیم

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه ضمن قدردانی از دستاورد‌های فولاد مبارکه در حوزه ایمنی از ابتدای بهره‌برداری تاکنون گفت: همان‌گونه که این شرکت در بسیاری از بخش‌ها حرکت کرده و توانسته به‌عنوان پیشران، سایر صنایع را با خود همراه کند، در حوزه ایمنی نیز می‌تواند با استفاده از تحول دیجیتال و فناوری‌های نوین، مانند حوزه تولید، موتور محرک و پیشران کل صنعت کشور باشد. باید در این مسیر با پیاده‌سازی سیستم‌های کنترلی و عملیاتی نوین و همچنین با برگزاری مانور‌های مختلف، به‌طور مستمر چابکی و آمادگی خود را در حوزه ایمنی و احیا ارتقا دهیم. بدون شک در حوزه ایمنی باید سخت‌گیرانه، موشکافانه و به‌دقت و با حساسیت بسیار بالا مراقب سلامت کارکنان و تجهیزات و به‌طورکلی سازمان باشیم.

نباید کار‌ها به دلیل طراحی و اجرای فرآیند ایمنی قفل شود و نباید چنان باشد که سلامت کارکنان به مخاطره افتد

وی در ادامه سخنان خود، ارتقای ایمنی در حوزه پیمانکاران و برقراری تعادل در طراحی و اجرای فرآیند‌های ایمنی در مواجهه با تولید را خواستار شد و تصریح کرد: از بعضی از همکاران شنیده شده که ایمنی در برخی موارد سرعت کار را تقلیل می‌دهد. در اینجا باید به‌خاطر داشته باشیم حفظ ایمنی و حفظ سرعت کار هنر مدیریت است و نباید به‌گونه‌ای باشد که کار‌ها به دلیل طراحی و اجرای فرآیند ایمنی قفل شود و نباید چنان باشد که در حوزه ایمنی سلامت کارکنان به مخاطره افتد.

استفاده از تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین در حوزه ایمنی در دستور کار قرار گیرد

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: در وهله اول به خودم و پس از آن به‌تمامی معاونان و مدیران شرکت، به‌خصوص مدیران حوزه ایمنی و کارشناسان این بخش تذکر می‌دهم که باید آمادگی‌های خود را بیش‌ازپیش در حوزه ایمنی حفظ کنیم. تجهیزات باید به‌روز شود و مراقب باشیم که در اثر استهلاک آنها، شرایط ناایمن ایجاد نشود. در این راستا باید همان‌گونه که اشاره شد، استفاده از تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین در حوزه ایمنی در دستور کار قرار گیرد.

معاون بهره‌برداری مطرح کرد: لزوم شناسایی خطرات پیش از انجام کار، برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی مناسب فعالیت‌ها و اجرای صحیح دستورالعمل‌ها

در ادامه این جلسه، غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری درباره لزوم توجه بیش‌ازپیش به کارِ ایمن گفت: رفتار ایمن باید ملکه ذهن تمامی کارکنان شود. نظم و دیسیپلین کارگاهی و حس مسوولیت‌پذیری از اصول اساسی کار ایمن و پیشگیری از حادثه در شرکت فولاد مبارکه است. ضمن اینکه بروز رفتار ناایمن در حوادث قابل‌اغماض نیست و در صورت وقوع حوادث، باید به دلایل به‌صورت اساسی و ریشه‌ای پرداخته شود.

عدم کنترل و نظارت مؤثر در عملیات‌های اجرایی زمینه‌ساز حوادث کوچک و بزرگ است. البته نظم و دیسیپلین کارگاهی صرفاً به نظافت محیط‌های کارگاهی محدود نمی‌شود؛ بلکه شامل شناسایی خطرات پیش از انجام کار، برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی مناسب فعالیت‌ها و اجرای صحیح دستورالعمل‌ها نیز می‌شود.

معاون بهره‌برداری همچنین بر لزوم تقویت حس مسوولیت‌پذیری در تمام سطوح سازمان تأکید و اظهار کرد: دست‌یابی به نتایج سودمند در کاهش شاخص‌های فراوانی حادثه و شدت حادثه، تنها با تحلیل ریشه‌ای و اصلاح فرآیند‌های اجرایی امکان‌پذیر است. باید فرآیند‌ها را به‌گونه‌ای طراحی کنیم که امکان خطای اپراتور در انجام وظایف به حداقل ممکن برسد.

وی همچنین اشاره کرد که وزن مدیریتی حوادث نسبت به بخش عملیاتی بیشتر است و لازم است که از سطوح مدیریتی تا لایه‌های اجرایی، فرهنگ ایمنی تقویت شود تا بتوان رفتار‌های ناایمن را کنترل کرد و به حداقل رساند.

سلیمی با اشاره به فرارسیدن روز ایمنی حمل‌ونقل تأکید کرد: باید فعالیت‌های حمل‌ونقل موردبازنگری قرار گیرد، اولویت‌بندی شود و بر اساس میزان ریسک و ضرورت انجام کار، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری شود.

وی با اشاره به لزوم کنترل تردد افراد در محدوده‌های خطرناک تجهیزات و ممانعت از رفتار‌های آزمون‌وخطا خاطرنشان کرد: همه ما مسوول ایمنی هستیم و باید به اصول، مقررات و موازین ایمنی پایبند بمانیم تا به حادثه صفر برسیم.

معاون سرمایه انسانی فولاد مبارکه عنوان کرد: نقش تعهد مدیریت و فرهنگ رهبری در پیشگیری از حوادث

حسین مدرسی‌فر، معاون سرمایه انسانی فولاد مبارکه نیز در این جلسه ضمن تأکید بر اهمیت تعهد مدیریت و تقویت فرهنگ رهبری در پیشگیری از حوادث، اظهار داشت: مطابق ماده ۹۳ قانون کار، باید بر چهار رکن اساسی، تعهد رهبری و فرهنگ ایمنی، مدیریت ایمنی شغلی، مدیریت سلامت شغلی و مدیریت ایمنی فرآیند برای ارتقای سطح ایمنی مجموعه فولاد مبارکه تمرکز داشته باشیم.

وی بروز حوادث را نتیجه مجموعه‌ای از عوامل از جمله ضعف در زیرساخت‌ها، عدم کنترل و نظارت مؤثر و فقدان آموزش‌های اثربخش دانست و ادامه داد: سازمان ابزار‌های متعددی در اختیار دارد که می‌تواند از وقوع حوادث قبل از وقوع پیشگیری کند. مطابق هرم حوادث، ۳۰۰۰ رفتار ناایمن می‌تواند منجر به شکل‌گیری ۶۰۰ شبه‌حادثه و در نهایت یک حادثه منجر به فوت شود. این موضوع نشان می‌دهد که رفتار‌های ناایمن، زنگ خطری برای وقوع حوادث شدیدتر است و باید پیش از وقوع آن، اقدامات پیشگیرانه اتخاذ شود.

رئیس ایمنی، بهداشت حرفه‌ای و آتش‌نشانی شرکت فولاد مبارکه: ایمنی نه یک پروژه مقطعی، بلکه یک روند دائمی است

در ادامه جلسه، جواد کیانی، رئیس ایمنی، بهداشت حرفه‌ای و آتش‌نشانی شرکت فولاد مبارکه، گزارش عملکرد ایمنی شرکت فولاد مبارکه در فروردین ۱۴۰۴ را تشریح کرد و گفت: پنج اصل کلیدی ایمنی و سلامت که ارکان بنیادین ایمنی در صنعت فولاد را تشکیل می‌دهد عبارت‌اند از:

  1. سلامت و رفاه کارکنان؛
  2. مدیریت فعال خطرات؛
  3. یادگیری از تجربیات روزمره؛
  4. برابری در ایمنی؛
  5. مسوولیت‌پذیری در تمام سطوح سازمان برای حفظ و ارتقای فرهنگ ایمنی.

وی در پایان سخنان خود، ضمن تأکید بر نقش مدیریت سازمان در ارتقای سطح ایمنی، خاطرنشان کرد: ایمنی نه یک پروژه مقطعی، بلکه یک روند دائمی است که نیاز به توجه و مشارکت مستمر دارد. همه ما مسوول ایمنی هستیم و باید با تعهد و دقت، مسیری را انتخاب کنیم که به تحقق هدف حادثه صفر منجر شود.

معرفی نواحی برتر ایمنی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳

در پایان اولین نشست کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار شرکت فولاد مبارکه، نواحی برتر سال ۱۴۰۳ از نظر عملکرد ایمنی به این شرح معرفی شدند.

  • مقام اول: شرکت فولاد و نورد سبا
  • مقام دوم: فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه
  • مقام سوم: ناحیه تعمیرات مرکزی فولاد مبارکه

فولاد مبارکه با تحول دیجیتال، محرک و پیشران ایمنی صنعت کشور باشد

منبع: فولاد مبارکه اصفهان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده