تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۵:۲۸
بازدید: ۴۶
کد خبر: ۳۷۴۱۲۲
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در بازدید از صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر این مجموعه مطرح کرد؛

تمرکز فولاد مبارکه بر موضوع نوآوری برای حضور موفق در بازار‌های جهانی

تمرکز فولاد مبارکه بر موضوع نوآوری برای حضور موفق در بازار‌های جهانی
‌می‌متالز - مدیرعامل گروه فولاد مبارکه هم‌زمان با روز جهانی خلاقیت و نوآوری با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان، از بخش‌های مختلف صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه بازدید و بر نقش‌آفرینی گروه فولاد مبارکه در شکل‌دهی اکوسیستم فناوری و نوآوری صنعت کشور تأکید کرد.

به گزارش می‌متالز، سعید زرندی، به همراه معاونان تکنولوژی، سرمایه‌گذاری و راهبری شرکت‌ها و مدیران روابط عمومی و تحقیق و توسعه این مجموعه، روز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، از دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، پردیس توسعه فناوری‌های راهبردی فولاد مبارکه (کارخانه نوآوری صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه)، دانشگاه صنعتی اصفهان و آزمایشگاه توسعه صنعت ۴.۰ که قبلاً توسط فولاد مبارکه احداث شده بود، دیدن کرد.

جذب حداکثری نوآوری با ابزار سرمایه‌گذاری خطرپذیر از اکوسیستم نوآوری باز برای گروه فولاد مبارکه

در ابتدای این بازدید، یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، با اشاره به روند فعالیت‌های این مجموعه در حوزه‌های زنجیره تأمین، اقتصاد چرخشی و انقلاب صنعتی چهارم اظهار داشت: فلسفه وجودی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، همچون دیگر شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه، شرکتی مسوولیت‌پذیر برای خلق آینده‌ای بهتر است و مأموریت آن جذب حداکثری نوآوری با ابزار سرمایه‌گذاری خطرپذیر از اکوسیستم نوآوری باز برای گروه فولاد مبارکه تعریف شده است.

مأموریت MSTID FUND، اکتشاف، بهره‌برداری و نوآوری باز است

وی افزود: شرکت MSTID FUND این قابلیت را دارد که بتواند علاوه بر نوآوری در حوزه بهره‌برداری، نوآوری در حوزه اکتشاف را نیز داشته باشد. اکتشاف، بهره‌برداری و نوآوری باز، موضوعاتی است که صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در ذیل گروه فولاد مبارکه برای آن مأموریت دارد.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: زیست‌بوم گروه فولاد مبارکه شامل شرکت‌های زیرمجموعه آن، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، مراکز نوآوری و دانشگاه‌هاست و رسالت صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه اتصال گروه فولاد مبارکه به مجموعه‌های نوآور است.

کسب‌وکار، فناوری، محصول و تأمین پایدار، خروجی‌های نظام نوآوری گروه فولاد مبارکه هستند

وی اذعان داشت: خروجی‌های نظام نوآوری گروه فولاد مبارکه به چهار حوزه کسب‌وکار، فناوری، محصول و تأمین پایدار زنجیره یا نوآوری در زنجیره تأمین تقسیم می‌شود.

پالیزدار تصریح کرد: ما سه پیشران اصلی داریم که نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاورد‌های شرکت‌های سرمایه‌پذیر صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه براساس آنها طراحی شده است.

تحول دیجیتال، اولین پیشران نوآوری محسوب می‌شود

وی ادامه داد: تحول دیجیتال به‌عنوان اولین پیشران، اقتصاد چرخشی به‌عنوان دومین پیشران و محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر به‌عنوان سومین پیشران نوآوری تعریف می‌شود و تمامی تلاش ما استفاده حداکثری از ظرفیت‌های این سه حوزه است.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه عنوان داشت: در زمینه پیشران‌های نوآوری، یک زنجیره ارزش نیز در گروه فولاد مبارکه وجود دارد؛ ما در صورتی می‌توانیم جذب حداکثری نوآوری داشته باشیم که شرکت‌های بالغی ارائه‌دهنده تکنولوژی و نوآوری برای این مجموعه باشند.

ارائه توانمندی‌ها و دستاورد‌های شرکت‌های سرمایه‌پذیر MSTID FUND

سپس مدیرعامل گروه فولاد مبارکه بیش از یک ساعت از تک‌تک غرفه‌های حاضر در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاورد‌های شرکت‌های سرمایه‌پذیر صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه دیدن کرد.

شرکت‌های کاوش مکانیزه فناور، فناور فرتاک اسپادانا، هوشیارصنعت اسپادانا، فناوران‌لیزر سپاهان، پناپ، بهین‌پایش صبا، کارن‌افزار نوید پارسیان، هوشمندچابک اسپادان، دیده‌رایان صنعتی اصفهان، محرکه‌گستر آرشید، تکفام‌سازان طیف نور، ویراژرف کویر و مهام‌صنعت شریف در این نمایشگاه حضور داشتند.

همچنین مجموعه‌های نوآور کیمیاصنعت اسپادانا، مبتکران‌صنعت فولاد ایرسا، هورمان‌صنعت شریف، پارس‌تولیدکاران صفاهان کوشا، پژوهش‌فلزات ثمین سپاهان، نیکان فرآور رنگین فلز، حفار صنعت بینالود، فرآیند پژوهش معدن ایرانیان، توسعه ابرآلیاژ پایا و هوشمند مواد سبز آریا نیز در این نمایشگاه به معرفی فعالیت‌های خود پرداختند.

بازدید از پردیس توسعه فناوری‌های راهبردی فولاد مبارکه

در ادامه، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه پس از بازدید از صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاورد‌های شرکت‌های سرمایه‌پذیر این مجموعه، به دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر رفت و با حضور در پردیس توسعه فناوری‌های راهبردی فولاد مبارکه (کارخانه نوآوری صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه)، از دستاورد‌های شش شرکت دانش‌بنیان فعال این مجموعه دیدن کرد.

گروه فولاد مبارکه با هدف ارتقای سطح تکنولوژی و افزایش میزان رقابت‌پذیری در بازار‌های جهانی، با سرمایه‌گذاری‌های متعدد در شرکت‌های سرمایه‌پذیر و دانش‌بنیان، به دنبال توسعه فناوری‌های راهبردی است.

تمرکز بر نوآوری، لازمه حضور موفق در بازار‌های جهانی است

وی در حاشیه بازدید از پردیس توسعه فناوری‌های راهبردی فولاد مبارکه (کارخانه نوآوری صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه) اظهار کرد: هم‌زمان با روز جهانی خلاقیت و نوآوری فرصتی فراهم شد تا از صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه بازدید کنم. گروه فولاد مبارکه به‌عنوان حامی توسعه نوآوری در کشور و پیشرو در این حوزه، تاکنون بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در شرکت‌های نوآور داشته و بیش از ۴۰ شرکت و طرح نوآورانه را تحت پوشش خود قرار داده است.

به گفته مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، این طرح‌ها عمدتاً در توسعه صنعت فولاد کاربرد‌های دارند و منجر به افزایش درآمد، کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری می‌شوند. بدون شک تمرکز بر نوآوری لازمه حضور موفق در بازار‌های جهانی است؛ ازاین‌رو به‌طور جدی درصدد توسعه نوآوری و فناوری هستیم و سعی کرده‌ایم ارتباطات خوبی با تمامی دانشگاه‌های کشور برقرار کنیم.

بنابر اظهارات زرندی، گروه فولاد مبارکه تاکنون ارتباطات سازنده‌ای با دانشگاه‌ها و مراکز نوآوری و فناوری کشور داشته و نشست‌ها و اقداماتی تعریف کرده تا ارتباط با اساتید و دانشجویان در سطوح مختلف را تقویت کند؛ همچنین در حوزه‌های پشتیبانی، فناوری، نوآوری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر فعالیت‌های مختلفی را دنبال کرده و در این زمینه پیشرو است.

افزایش سه برابری سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر فولاد مبارکه

وی با بیان اینکه از میان شرکت‌های سرمایه‌پذیری که فولاد مبارکه در آنها سرمایه‌گذاری کرده، برخی به بلوغ رسیده و می‌توانند از چتر حمایتی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه خارج شوند، افزود: گروه فولاد مبارکه آماده سرمایه‌گذاری در بسیاری از این شرکت‌ها به‌عنوان مشتری کلان و نهایی است. در این زمینه، به‌صورت پایلوت نتایجی به دست آمده و درصدد به انبوه رساندن تولید محصولات این شرکت‌ها هستیم.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه اظهار داشت: این گروه در برخی از این شرکت‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری کرده و برای تقویت برخی از شرکت‌های دیگر، از سایر سرمایه‌گذاران دعوت به همکاری می‌کند. صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه فاصله بین ایده تا محصول را پر کرده و هر میزان که این صندوق بتواند از سرمایه‌گذاری‌ها خروجی داشته باشد، تا دو برابر آن برای آنها اجازه سرمایه‌گذاری جدید فراهم خواهیم کرد.

نوآوری و کارآفرینی، کلید رقابت‌پذیری صنایع در کشور است

در حاشیه بازدید مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از پردیس توسعه فناوری‌های راهبردی فولاد مبارکه (کارخانه نوآوری صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه)، فرید نعیمی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد و عضو هیات‌ مدیره صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه به اهمیت رقابت‌پذیری در صنعت و نقش نوآوری، فناوری و کارآفرینی در این زمینه اشاره کرد.

وی افزود: این عوامل در واقع پیشران صنایع مختلف در کشور هستند و صنایعی که به نوآوری توجه نکنند، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و آینده خود را از دست خواهند داد.

عضو هیات‌ مدیره صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: گروه فولاد مبارکه در سال‌های اخیر با راه‌اندازی یک زیست‌بوم مناسب، اقدام به شناسایی و پرورش اکوسیستم خاصی در کشور کرده است.

شکل‌گیری یک زیست‌بوم فناوری و نوآوری بر مبنای نیاز‌های گروه فولاد مبارکه

وی ادامه داد: انتظار می‌رود گروه فولاد مبارکه که سهم بزرگی از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده، با ایجاد شرایط مناسب، زمینه‌ساز نوآوری و اقتصاد‌های خُرد در کشور باشد.

نعیمی با بیان اینکه نمایشگاه‌هایی که توسط این گروه برگزار می‌شود، نشان‌دهنده شرایط پایدار و مثبتی برای پرورش تیم‌های نوآور است، اذعان داشت: این تیم‌ها باید در زنجیره گروه فولاد مبارکه قرار بگیرند تا ارزش‌افزوده ایجاد کنند.

وی در پایان اضافه کرد: به نظر می‌رسد یک زیست‌بوم فناوری و نوآوری بر مبنای نیاز‌های گروه فولاد مبارکه شکل گرفته و فرصتی مناسب برای نوآوران و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی فراهم می‌آورد تا از این فضا برای ایجاد کسب‌وکار و تولید هدفمند استفاده کنند.

بازدید مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از آزمایشگاه توسعه صنعت ۴.۰

در ادامه، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و هیئت همراه، پس از بازدید از صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر و همچنین پردیس توسعه فناوری‌های راهبردی فولاد مبارکه، با حضور در دانشگاه صنعتی اصفهان، از آزمایشگاه توسعه صنعت ۴.۰ دیدن کردند و در جریان فعالیت‌ها و دستاورد‌های این مجموعه قرار گرفتند.

آزمایشگاه صنعت ۴.۰ با سرمایه‌گذاری گروه فولاد مبارکه و همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان راه‌اندازی شده است. هدف اصلی از تأسیس این آزمایشگاه، ارائه خدمات آموزشی و تحقیقاتی به افراد مختلف، اعم از دانشجویان، اساتید، سازمان‌ها و ارگان‌ها به‌ویژه در عرصه صنعت فولاد کشور است.

نقش‌آفرینی گروه فولاد مبارکه در شکل‌دهی اکوسیستم فناوری و نوآوری در صنعت کشور

سپس سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، به همراه محمد ناظمی هرندی، معاون تکنولوژی فولاد مبارکه، عباس اکبری محمدی، معاون سرمایه‌گذاری و راهبری شرکت‌های فولاد مبارکه و شهرام عباسی، مدیر تحقیق و توسعه این مجموعه در نشستی در جمع مدیرعامل و اعضای هیات‌ مدیره صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه حضور یافت.

وی در این نشست اظهار داشت: گروه فولاد مبارکه در حوزه نوآوری همواره پیش‌قدم بوده که این امر قابل‌ ستایش است، زیرا این پیشران بودن به سایر صنایع نیز کمک کرده تا با همین تفکر بتوانند وارد حوزه‌های مرتبط با نوآوری شوند.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در دو حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و پشتیبانی فناوری و نوآوری گروه فولاد مبارکه فعالیت دارد و در هر دو حوزه اقدامات ارزشمندی انجام شده است، افزود: کشور ما در زمینه سرمایه‌گذاری خطرپذیر با چالش‌های تأمین سرمایه و عدم جذب استارت‌آپ‌ها و شرکت‌ها روبه‌رو است.

وی خاطرنشان کرد: کشور ما به یک صندوق نوآوری نیاز دارد تا بتواند چرخه توسعه استارت‌آپ‌ها را به‌درستی مدیریت کند؛ همان‌طور که شرکت گوگل آخرین تکنولوژی‌هایی را که تا حدی ارتقا یافته اکتساب می‌کند.

زرندی اذعان داشت: گرفتاری اصلی ما در صنعت، نبود اکتساب فناوری است. گروه فولاد مبارکه در حوزه‌های شکل‌دهی اکوسیستم فناوری و نوآوری در صنعت کشور عملکرد خوبی داشته و باید به دنبال جذب فناوری و نوآوری ایجادشده برای شرکت‌های زیرمجموعه خود نیز باشد.

ضرورت شناسایی نیاز شرکت‌های بزرگ برای جذب مجموعه‌های نوآور در صنعت

وی ادامه داد: مجموعه‌های نوآور به امید جذب در صنعت، فعالیت و رشد می‌کنند؛ اما در این زمینه خلأ‌هایی وجود دارد و تنها راهکار رفع آنها، شناسایی نیاز شرکت‌های بزرگ است. علاوه بر این، شرکت‌های بزرگ باید به مرحله‌ای برسند که حاضر به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سرمایه‌پذیر و خرید محصولات آنها باشند.

مدیرعامل گروه فولاد تصریح کرد: صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه باید به این نکته توجه داشته باشد که چتر حمایتی خود را از شرکت‌های دانش‌بنیانی که پس از مدتی به بلوغ کافی می‌رسند، بردارد تا فرصت فعالیت برای شرکت‌های دیگر فراهم شود و این چرخه ادامه پیدا کند؛ بنابراین این صندوق نباید به شرکت‌های فعلی اکتفا کند، زیرا ظرفیت پذیرش، نیروی انسانی و راهبری آن محدود است.

وی عنوان داشت: گروه فولاد مبارکه به‌ازای هر شرکت دانش‌بنیانی که صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه آن را به خودکفایی برساند، مجوز پذیرش و حمایت از دو شرکت دانش‌بنیان جدید را به آن خواهد داد.

مجموعه‌های نوآور با ارائه خدمات مشاوره‌ای و حقوقی، سرمایه‌گذاران را جذب کنند

زرندی با بیان اینکه ارائه خدمات ارزش‌افزوده شرکت‌های نوآور به سرمایه‌گذاران از اهمیت زیادی برخوردار است، تأکید کرد: مجموعه‌های نوآور باید خدمات مشاوره‌ای و حقوقی ارائه دهند تا بتوانند برای سرمایه‌گذاران جذابیت ایجاد کنند.

وی متذکر شد: از هر دَه سرمایه‌گذاری، دو مورد از آنها باید به‌گونه‌ای سودآور باشند که هزینه‌های کل فرآیند را پوشش دهند؛ بنابراین از روز اول باید به خروج شرکت‌های سرمایه‌پذیر از چتر حمایتی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه توجه داشت.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه اضافه کرد: حضور فولاد مبارکه در دانشگاه‌های بزرگ کشور باید ملموس باشد و ارتباطات این مجموعه با پارک‌های علم و فناوری تقویت شود، زیرا این ارتباطات می‌تواند به توسعه محصولات استراتژیک و نوآوری در صنعت فولاد کمک کند.

وی بیان داشت: باید به دنبال جذب نخبگانی باشیم که دل در گرو ایران دارند و می‌توانند به توسعه کشور کمک کنند. اجرای پروژه‌های تحول دیجیتال و استفاده از هوش مصنوعی یکی از راهکار‌های مهم برای کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف و هزینه‌های انرژی در گروه فولاد مبارکه است.

بررسی طرح‌های نوآورانه از سراسر کشور

در ادامه این نشست، یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با بیان اینکه ۷۰ درصد از نیروی انسانی این مجموعه زیر ۴۰ سال سن دارند، گفت: نیمی از نیرو‌های شاغل در صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه دارای مدارک تحصیلی فوق‌لیسانس و دکترا هستند و به‌طور میانگین هریک دارای چهار مقاله ISI هستند.

وی با بیان اینکه بیش از هزار طرح نوآورانه در این مجموعه مورد بررسی و حمایت قرار گرفته است، افزود: غیر از چهار استان، طرح‌های نوآورانه مابقی استان‌های کشور به صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه ارسال شده و این مجموعه آنها را مورد بررسی قرار داده است.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با بیان اینکه اعتبار مالیاتی، خروج و ارزش‌افزوده سه مکانیسم بازیافتی برای ما هستند، تصریح کرد: در مکانیسم‌های اعتبار مالیاتی تاکنون ۶۶ درصد سرمایه‌گذاری‌های ما در ۱۴ شرکت پورتفوی تحت حمایتمان که اعتبار مالیاتی‌شان بررسی شده، به مبلغ ۲۸۷ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی اخذ شده است.

حمایت جدی مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از فرآیند سرمایه‌گذاری خطرپذیر و جذب نوآوری

در پایان بازدید نیم‌روزه مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، یحیی پالیزدار، مدیرعامل این مجموعه اظهار کرد: بازدید امروز شامل سه حوزه اصلی توسعه محصول، اقتصاد چرخشی و تحول دیجیتال بود.

وی افزود: همچنین در این بازدید توضیحاتی درباره تکنولوژی‌های درحال‌توسعه در کارخانه‌ها و زیست‌بوم فناوری و نوآوری گروه فولاد مبارکه در دانشگاه صنعتی اصفهان ارائه شد.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در پایان خاطرنشان کرد: مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در این بازدید حمایت جدی خود را از فرآیند سرمایه‌گذاری خطرپذیر و جذب حداکثری نوآوری ابراز کرد.

گفتنی است گروه فولاد مبارکه با سرمایه‌گذاری و حمایت از طرح‌های نوآورانه، پایان‌نامه‌های دانشگاهی و مجموعه‌های سرمایه‌پذیر، به‌عنوان بزرگ‌ترین حامی شرکت‌های دانش‌بنیان کشور شناخته می‌شود.

منبع: فولاد مبارکه اصفهان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده