
به گزارش میمتالز، معین جعفری روز پنجشنبه افزود: صنعت روی در کشور بر اساس گذر از خامفروشی با محور بخش خصوصی تشکیل شده و با توجه به شرایط و محدودیتهایی که بوده، با تلاش سرمایهگذاران، تولیدکنندگان و متخصصان داخلی به جایی رسیده است که امروز با بالاترین استانداردهای کیفی در بازارهای جهانی رقابت و برای کشور ارزآوری میکند.
وی با بیان اینکه ظرفیت بالایی در صنعت سرب و روی کشور برای سرمایهگذاری وجود دارد، اظهار کرد: باید از این ظرفیت حداکثر بهرهبرداری را داشت.
دبیر انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران گفت: این صنعت با اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم برای ۱۵ هزار نفر، نقش مهمی در ایجاد اشتغال و توسعه مناطق محروم کشور ایفا میکند.
وی افزود: صنعت سرب و روی به عنوان یکی از صنایع پایه و مادر کشور، نقش محوری در توسعه صنعتی و اقتصادی ایفا میکند و با دارا بودن ذخایر غنی و نیروی انسانی متخصص، پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد.
جعفری به چالشهای پیش روی صنعت روی اشاره کرد و گفت: تامین ماده معدنی واحدها برای کار با حداکثر پتانسیل عملیاتی مجموعهها و کارخانجات، نحوه عرضه و قیمتگذاری خاک در بورس کالا، قوانین دست و پاگیر از جمله طرح خام و نیمهخام برای شمش سرب و روی در لیست اقلام صادراتی، مالیات بر صادرات از محل ورود موقت و مشکلات تامین برق واحدها از جمله چالشهای پیش روی این صنعت است.
دبیر انجمن صنایع و معادن سرب و روی کشور خاطرنشان کرد: انتظار میرود دولت با خروج شمش سرب و روی از لیست کالاهای خام و نیمهخام و واقعی کردن قیمتها و نحوه عرضه خاک در بورس و همچنین حذف مالیات بر صادرات از محل ورود موقت برای تدوام رشد و توسعه این صنعت مهم و تاثیرگذار و حذف موانع تولید و صادرات به فعالان این بخش کمک کند.