تاریخ: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۲:۲۶
بازدید: ۵۹
کد خبر: ۳۷۴۷۲۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

فولاد خوزستان با پشت سر گذاشتن محدودیت‌ها در صدر صادرات فولاد کشور ایستاد

فولاد خوزستان با پشت سر گذاشتن محدودیت‌ها در صدر صادرات فولاد کشور ایستاد
‌می‌متالز - در حالی که هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو از هشتم اردبیهشت‌ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد، خبری منتشر شد که شرکت فولاد خوستان را در صدر صادرات فولاد کشور معرفی کرد. نویدی مسرت‌بخش که طمع تلخ محدودیت‌های انرژی را بی‌اثر کرد.

به گزارش می‌متالز، ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تُن مجموع صادرات چهار ساله فولاد خوزستان بود؛ رقمی فراتر از تصور که نشان از تسخیر بازار‌های جهانی از سوی این مجموعه عظیم صنعتی دارد. همواره گفته می‌شود موفقیت اتفاقی نیست. انگیزه، تلاش، کوشش، برنامه‌ریزی، هدف‌گذاری، تعهد، تخصص، دانش فنی، ایستادگی و استقامت و اعتماد به نفس، در کنار هم موفقیت را رقم می‌زند و حاصل آن اعتبار و نام‌آوری برای مجموعه است.

فولاد خوزستان در این چهار سال با فراز و نشیب‌های فراوانی مواجه شد. تشدید تحریم‌ها به صورت مستقیم و در دو مرحله، اعمال محدودیت‌های شدید انرژی و اعمال دستورالعمل صادراتی، باعث شدند، دو میلیون و ۵۳۰ هزار تُن فولاد برنامه‌ریزی شده از دست برود. هر چند رقم قابل توجهی است، اما مانع یکه‌تازی این شرکت در صادرات و ارزآوری نشد و فولاد خوزستان در میان بزرگان صنعت فولاد خوزستان، آقایی کرد و ۲۸ کشور دنیا را قانع کرد، محصولات با کیفیت جهانی فولاد خوزستان را از میان صد‌ها تولیدکننده‌ی دیگر انتخاب کنند.

در حاشیه نمایشگاه امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان از افزایش ظرفیت تولید این مجموعه به ۵ میلیون تُن معادل پنج درصد تولید ناخالص ملی خبر داد و افزود: بیست درصد شمش کشور را فولاد خوزستان تولید می‌کند. تا به امروز هشتاد هزار میلیارد تومان پروژه در فولاد خوزستان تعریف شده است که از میان آن‌ها می‌توان به دو ابرطرح زمزم سه و فولاد شادگان اشاره کرد. صادرات به ۳۷ کشور دنیا به عنوان بازار هدف، راهبرد شرکت برای حضور قدرتمند در بازار‌های جهانی است.

رضا وکیلی معاون فروش و بازاریابی نیز از برنامه ۱۰۲ هزار میلیارد تومانی صادرات این شرکت گفت و ادامه داد: یک سوم صادرات فولاد خوزستان راهی بازار کشور‌های آفریقایی می‌شود. برنامه صادراتی برای سال جاری، شامل یک و نیم میلیون تُن شمش به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار در کنار دویست هزار تُن آهن اسفنجی است. تداوم حضور در کشور‌های آفریقایی در کنار شناسایی بازار‌های جدید را در دستور کار قرار داده‌ایم.

از طرفی شهلا عموری رئیس اتاق بازرگانی اهواز، فولاد خوزستان را یکی از ظرفیت‌های تولیدی توانمند کشور و خاورمیانه دانست و گفت: حضور قدرتمند این واحد صنعتی در بازار قاره آفریقا، مزیت‌های صادراتی مناسبی را برای کشور و استان خوزستان ایجاد می‌کند. صنعت فولاد در جهان، تجارت جذابی است که می‌تواند در برگیرنده مولفه‌های توسعه برای محدوده‌های همجوار این صنعت نیز باشد. اتاق بازرگانی اهواز در راستای تقویت تولید و تجارت خارجی، تلاش دارد تا حلقه اتصال خوبی بین صنایع پایین دست، تجار و بازار‌های خارجی باشد.

صنعت فولاد به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های تعریف شده در معرفی کشور‌های توسعه‌یافته و در حال توسعه است. صنعتی که ایران را، در جایگاه دهم کشور‌های تولیدکننده‌ی فولاد جای داده است. جایگاهی که با کمی تولید بیشتر تا رده‌ی هفتم هم قابل ارتقا است. فرصتی بی‌نظیر برای صادرات و ارزآوری و به تبع آن اشتغال و تامین نیاز داخل. هر چند ظرفیت نصبی فولاد کشور تا پایان سال ۱۴۰۳، چهل و پنج میلیون تُن اعلام شد، اما به دلیل اعمال محدودیت‌های شدید انرژی که در چهار فصل هم تداوم داشت، تنها ۳۰ میلیون تُن تولید محقق شد. این یعنی هشدار برای از دست رفتن جایگاه دهم جهان و حذف از بازار‌های صادراتی که تهدیدی جدی نقش ایران در تامین فولاد جهان به شمار می‌آید. جایگاهی که به دست آوردن مجدد آن سخت و حتی ناممکن است. هر چند اعمال محدودیت‌های انرژی سال ۱۴۰۴ از اواسط فروردین ماه، نگرانی‌ها را برای شروع سالی سخت دوچندان ساخت. نگرانی‌هایی که به گفته‌ی وحید یعقوبی دبیر انجمن تولیدکنندگان آهن و فولاد کشور، به کاهش ضریب تولید به زیر متوسط جهانی منجر می‌شود. یعقوبی این را هم گفت که پنجاه درصد، محدودیت‌های انرژی به صنعت فولاد اعمال شده است و جا دارد در سال ۱۴۰۴، در توزیع محدودیت‌ها به صنایع بازنگری شود. ایجاد زیرساخت‌ها و تامین انرژی از وظایف حاکمیت است. تمرکز شرکت‌های تولیدی و صنایع مختلف بر تولید پایدار و اشتغال‌زایی است، در شرایطی که تامین برق صنایع از سوی وزارت نیرو است و در سال‌های اخیر ناترازی انرژی باعث شده، بخشی از تولید برنامه‌ریزی شده فولاد از دست برود، زنجیره ارزش فولاد را با چالش‌های جدی مواجه کرده و تاثیر آن بر صنایع وابسته به وضوح هویدا شد. جلوگیری از ادامه‌ی روند از دست رفتن هزاران میلیارد تومان درآمد ملی، تنها با تغییر نگرش وزارت نیرو در اعمال محدودیت برق به صنایع امکان‌پذیر است.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین