
به گزارش میمتالز، رضا حیدری، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه، در آئین رونمایی از کلاف گرم مناسب محیط ترش با گرید API ۵L X۶۰ NACE در سومین روز بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، اظهار کرد: فولاد مبارکه در سالهای اخیر یکی از حوزههای تمرکز بازاریابی خود را بر تأمین نیاز خطوط انتقال نفت و گاز کشور به ورقهای فولادی تعریف کرده است. تولید گریدهای متعدد و متنوع کیفی، چه در حوزه تأمین اسلب و فولاد خام و چه در حوزه کلاف گرم و ورق فولادی، نشاندهنده اراده جدی فولاد مبارکه برای حضور در بازار نفت و گاز کشور است.
وی ادامه داد: سابقه حضور فولاد مبارکه در این حوزه به بیش از دو دهه قبل برمیگردد، زمانی که این شرکت گریدهای مورد نیاز لولههای سایز کوچک گاز خانگی را با استاندارد API GR B تولید میکرد. با توسعه سبد کیفی محصولات در سالهای بعد، تولید کلاف گرم گرید API X۵۲ و همچنین گرید API X۶۰ برای تأمین ورق مورد نیاز لولههای انتقال گاز شهری و بینشهری نیز در فولاد مبارکه پیگیری شد.
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸، با تأمین اسلب گرید API X۶۰ سرویس ترش مربوط به ورقهای مورد نیاز ابر پروژه خط انتقال گوره به جاسک، ورود فولاد مبارکه به باشگاه تولیدکنندگان محصولات سرویس ترش در جهان با مشارکت دیگر شرکتهای نوردی رسماً آغاز شد، افزود: در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، برای اولین بار کلاف گرم سرویس ترش با کیفیت API X۵۲ محیط ترش با موفقیت تولید شد. امسال نیز با دانش فنی و تجهیزات موجود در شرکت فولاد مبارکه، تولید کلاف گرم گرید API ۵L X۶۰ برای اولین بار در کشور انجام شد.
وی اضافه کرد: با توجه به توسعههای کمی و کیفی در دست اقدام در ناحیه فولادسازی، این امکان فراهم شده که تقریباً تأمین نیاز پروژههای نفت و گاز کشور، چه در حوزه تولید کلاف گرم (سایز لولههای کمتر از ۲۰ اینچ) و چه در حوزه تولید اسلب با مشارکت دیگر شرکتهای نورد (سایز لولههای بیشتر از ۲۰ اینچ) امکانپذیر باشد.
حیدری در ادامه افزود: امروز فولاد مبارکه حساب ویژهای برای تأمین نیاز این بخش از بازار و مشتریان باز کرده است که میتواند با توجه به منابع سرشار نفت و گاز کشور و نیاز به سرمایهگذاری برای ایجاد زیرساختهای مناسب برای انتقال این منابع عظیم، با بهرهگیری از تجربیات گذشته بین مجموعه وزارت نفت و فولاد مبارکه و بازطراحی مدلهای همکاری، به توسعه پایدار و بهینهسازی خطوط انتقال نفت و گاز کشور کمک کند. این اقدامات میتواند به تأمین انرژی پایدار و مطمئن در کشور منجر شود.
وی همچنین به ۲ اولویت مهم در ادامه مسیر اشاره کرد و گفت: حمایت از تولید داخل با مصرف تولید داخلی اولویت اول است، در شرایطی که تولید اسلب و کلاف مورد نیاز پروژههای نفت و گاز در داخل کشور و در شرکت فولاد مبارکه انجام میشود، واردات به هیچ وجه توجیهپذیر نیست. خبر واردات ۴۰ هزار تنی اسلب در این بخش، خبری ناخوشایند برای تلاشگران فولاد مبارکه بود. امید است با نگاه حمایت از تولید داخل که در مدیریت عالی نفت و گاز کشور وجود دارد، به توان داخلی بیش از پیش بها دهیم.
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه تأمین مالی پروژههای فعال در بخش نفت و گاز کشور را دومین اولویت فولاد مبارکه دانست و افزود: بدون شک شرکت فولاد مبارکه نمیتواند بار تأمین مالی برای تأمین اسلب و ورق پیمانکاران را به دوش بکشد. هرچند در گذشته حمایتهای بزرگی از پیمانکاران با بازگشایی السی در این بخش صورت گرفت، اما در ادامه باید در اندیشه مدلهای جدید برای حمایت از پیمانکاران پروژههای نفت و گاز بود. تسویه صورتحسابهای گاز فولاد مبارکه در قبال فروش محصول میتواند یکی از این مدلها باشد.