تاریخ: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۳:۳۳
بازدید: ۱۳
کد خبر: ۳۷۵۴۸۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون پایاپای و خزانه داری بورس کالای ایران:

نخستین برات الکترونیکی زنجیره تولید در بستر بورس کالا صادر شد/ الکترونیکی شدن تمام فرآیند تسویه معاملات در آینده نزدیک

نخستین برات الکترونیکی زنجیره تولید در بستر بورس کالا صادر شد/ الکترونیکی شدن تمام فرآیند تسویه معاملات در آینده نزدیک
‌می‌متالز - معاون پایاپای و خزانه داری بورس کالای ایران از صدور ۶ فقره برات الکترونیکی زنجیره تولید برای خرید مواد اولیه مورد نیاز صنایع فولادی برای نخستین بار در بستر بورس کالا خبر داد.

به گزارش می‌متالز، محمد نوروزپور با اعلام این خبر اظهار داشت: بانک صنعت و معدن به عنوان بانک تخصصی در حوزه صنایع و معادن، برای اولین بار در تاریخ ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۶ فقره برات الکترونیکی زنجیره تولید برای خرید مواد اولیه مورد نیاز صنایع فولادی در بستر بورس کالا را صادر کرد.

وی تاکید کرد: زمینه استفاده از ابزار برات الکترونیکی زنجیره تولید برای تسویه اعتباری معاملات در بستر اتاق پایاپای بورس کالا با هدف توسعه ابزار‌های تامین مالی زنجیره تولید، هدایت نقدینگی به سمت فعالیت‌های مولد اقتصادی و تسهیل تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی، فراهم شد.

نوروزپور درباره این ابزار گفت: بورس کالا به منظور توسعه و تسهیل روش‌های تامین مالی در زنجیره تولید، بر اساس دستورالعمل موضوع بند الف ماده ۲۰ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها که دستورالعمل آن سال گذشته توسط وزارت اقتصاد ابلاغ شد، در تلاش بوده تا سامانه تسویه خود را از طریق ابزار‌های تسویه اعتباری شامل اوراق گام، برات الکترونیک و اعتبار اسنادی به شبکه بانکی کشور متصل کند.

وی افزود: در سال‌های قبل برای تسویه اعتباری معاملات از طریق اوراق گام، تسویه خارج از پایاپای انجام می‌شد که خوشبختانه اتصال به سامانه گام بانک مرکزی در سال گذشته با موفقیت صورت گرفت. با توجه به جلسات و مذاکرات صورت‌گرفته، در سال جاری نیز امکان تسویه اعتباری معاملات با برات الکترونیک سپامی زنجیره تولید از طریق اتصال موفقیت آمیز به سامانه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی فراهم و استعلام برات سپامی انجام شد که در ۱۵ اردیبهشت‌ماه جاری منتج به تسویه ۶ فقره قرارداد از طریق بانک عامل شد.

وی از جمله مهمترین مزایای برقراری این ارتباط سامانه‌ای را مکانیزه شدن فرآیند‌های تسویه معاملات و تسهیل و تسریع در این فرآیند‌ها و همچنین امکان رصد وضعیت تسویه اعتباری و تطابق آن با قرارداد پشتوانه دانست و اظهار کرد: این اقدام می‌تواند گام مهمی در راستای افزایش شفافیت فرآیند‌های تامین مالی زنجیره‌ای در صنایع باشد.

نوروزپور در خاتمه تاکید کرد: در آینده نزدیک در تلاش هستیم تمام فرآیند‌های تسویه معاملات، الکترونیکی شود تا تسویه‌های اعتباری با سرعت و دقت بسیار بالایی انجام پذیرد.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده