تاریخ: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۵۶
بازدید: ۵۸
کد خبر: ۳۷۶۲۳۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

۵ خواسته معدن‌داران قیر طبیعی در آستانه سفر وزیر صمت به کرمانشاه

۵ خواسته معدن‌داران قیر طبیعی در آستانه سفر وزیر صمت به کرمانشاه
‌می‌متالز - رییس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب به بیان پنج خواسته اصلی معدن‌داران قیرطبیعی در آستانه سفر هیات دولت و وزیر صنعت، معدن و تجارت به کرمانشاه پرداخت.

به گزارش می‌متالز، «جهانبخش مرجانی» با اشاره به سفر هیات دولت و وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان کرمانشاه، خواستار رسیدگی به مشکلات معادن قیرطبیعی گیلانغرب شد و گفت: قیرطبیعی یک ماده استراتژیک در ایران و جهان است و بیش از ۷۰ درصد ذخایر این ماده مهم معدنی کشور در گیلانغرب واقع شده است، اما آنطور که باید از این ظرفیت استفاده نمی‌شود.

وی از مهم‌ترین مشکلاتی که معادن قیرطبیعی گیلانغرب با آن مواجه‌اند یاد کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین این مشکلات جای خالی فرآوری قیرطبیعی و خام‌فروشی آن است که باعث می‌شود ارزش افزوده این محصول از دست برود.

رییس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب از تلاش‌هایی که برای واردات تجهیزات و تکنولوژی مورد نیاز برای فرآوری قیرطبیعی از کشور چین صورت گرفته یاد کرد و ادامه داد: موانع حاصل از تحریم‌ها مهم‌ترین سد پیش رو فرآوری قیرطبیعی است و به دلیل شرایط تحریم نتوانستیم این تجهیزات را وارد کنیم.

مرجانی معتقد است، دولتمردان باید شرایطی را فراهم کنند تا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بتوانند نسبت به واردات تجهیزات مورد نیاز خود اقدام کنند.

حقوق دولتی معادن، به گیلانغرب برنمی‌گردد

وی سپس به پرداخت حقوق دولتی از سوی معادن قیرطبیعی نیز اشاره کرد که طی سالیان اخیر افزایش قابل‌توجهی داشته و مطابق با درآمد معادن نبوده و یادآور شد: با وجود آن که معادن برای پرداخت حقوق دولتی فشار اقتصادی فراوانی را متحمل می‌شوند، هیچ بخشی از این حقوق دولتی به معادن برنمی‌گردد. در حالی که بر اساس قانون باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی پرداختی از سوی معادن به همان استان برگردد و ۱۲ درصد آن صرف توسعه زیرساخت‌های معادن همان منطقه شود که متاسفانه این امر تاکنون صورت نگرفته است.

رییس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب با بیان اینکه باید حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از محل حقوق دولتی سهم گیلانغرب شود که این امر محقق نشده، خاطرنشان کرد: از این محل تنها یک جاده احداث شد که آن نیز تکمیل نشده است.

مرجانی از نامناسب بودن زیرساخت‌های معادن گیلانغرب انتقاد کرد و خواستار اختصاص بخشی از این اعتبارات برای بهبود این زیرساخت‌ها شد.

بلوکه بودن بسیاری از پهنه‌ها معدنی مستعد

وی در ادامه با بیان اینکه در گیلانغرب ظرفیت بسیار غنی از قیرطبیعی نهفته که تاکنون آن طور که باید اکتشاف نشده است، یادآور شد: مناطق بسیار زیادی از گیلانغرب در سامانه «کاداستر» مسدود و غیرقابل ثبت بوده و موانع بسیاری در این خصوص توسط اداره کل منابع طبیعی و سازمان هوانوردی ایجاد شده است. این امر باعث شده به بهانه‌های واهی بخش عظیمی از مناطقی که پتانسیل کشف و استخراج ماده معدنی دارند بلوکه شوند که این شرایط با سیاست‌های کلان کشور مبنی بر توسعه معادن در تضاد است.

رئیس انجمن قیرطبیعی گیلانغرب از اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی حاصل از فعالیت معادن قیرطبیعی گیلانغرب یاد کرد و ادامه داد: چنانچه این محدوده‌ها آزاد شوند، حتی بسیاری از سرمایه‌گذاران بومی منطقه نیز می‌توانند در زمینه استفاده از ظرفیت معادن این منطقه پای کار بیایند.

به گفته مرجانی، چنانچه امکان فعالیت در این مناطق بلوکه فراهم شود، ذخایری از قیرطبیعی قابل دسترسی خواهد بود که نه تنها به تامین بازار داخل کمک می‌کند، بلکه می‌توان بخش قابل‌توجهی از آن را نیز به بسیاری از کشور‌ها صادر کرد.

جای خالی شهرک صنعتی قیرطبیعی

مرجانی سپس به پیگیری چند سال برای راه‌اندازی شهرک صنعتی قیرطبیعی در گیلانغرب اشاره کرد که تاکنون بی‌نتیجه مانده و گفت: راه‌اندازی این شهرک بسیار ضروری است و نه تنها می‌تواند محلی برای تجمیع واحد‌های مرتبط با قیرطبیعی باشد، بلکه به یک بارانداز صادراتی برای قیرطبیعی نیز تبدیل شود.

وی اظهار کرد: این شهرک صنعتی می‌تواند محلی برای انجام امور مربوط به بارانداز، خردایش و فرآوری قیرطبیعی باشد. به علاوه وقتی که واحد‌ها در محل مشخصی مستقر باشند، تردد کامیون‌های حمل قیرطبیعی نیز کاهش می‌یابد.

رئیس انجمن قیرطبیعی گیلانغرب عنوان کرد: راه‌اندازی این شهرک نیازمند عزم جدی همه مدیران استان است.

بی‌توجهی به معادن قیرطبیعی گیلانغرب

مرجانی در ادامه با اشاره به فعالیت حدود ۳۵ ساله معادن قیرطبیعی گیلانغرب، گفت: در این سال‌ها هیچ استاندار، نماینده مجلس و حتی مدیرکل صنعت و معدنی برای بازدید از معادن قیرطبیعی گیلانغرب و رسیدگی به مسائل و مشکلات این معادن نیامده است.

وی ادامه داد: برخی از مدیران به صورت محدود فقط زمانی که حادثه در معدن رخ داده بازدید مختصری داشتند، اما هیچگاه شاهد حضور یک مسوول مهمی نبوده‌ایم.

رئیس انجمن معادن قیرطبیعی گیلانغرب از فعالیت ۱۵ معدن قیرطبیعی در این منطقه یاد کرد و افزود: با توجه به ظرفیتی که معادن قیرطبیعی گیلانغرب دارند، نباید مورد بی‌توجهی قرار گیرند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده