
به گزارش میمتالز، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی، امروز در شورای سیاستگذاری چهارمین همایش بینالمللی گردشگری بیابان لوت با تاکید بر ظرفیتهای بینظیر استان گفت: با وجود بیش از ۱۸ سال خشکسالی و کاهش ۳۸ درصدی بارندگی در سال زراعی جدید، ما نباید ناامید شویم بلکه باید بر توسعه صنایع تبدیلی و نهضت گلخانهای تمرکز کنیم.
وی افزود: سرمایهگذاری در حوزه معدن بهعنوان یکی از پایههای اقتصاد استان، نیازمند منابع هنگفتی است؛ اما حوزه گردشگری بهعنوان صنعتی کمهزینه، زودبازده و بدون نیاز به آب و انرژی فراوان، فرصتی طلایی برای توسعه اقتصادی خراسان جنوبی محسوب میشود.
استاندار با اشاره به شناسایی بیش از ۳۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در استان گفت: ما سه هیات اندیشمند متشکل از اساتید دانشگاه و کارشناسان تشکیل دادهایم تا با همکاری دستگاههای مرتبط، از میراث فرهنگی استان بهرهبرداری بهینه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: با برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی در ۵۴ نقطه استان و معرفی ظرفیتهای گردشگری، گامهای موثری در جهت رونق اقتصادی و جذب مسافر برداشتهایم. همچنین امسال خراسان جنوبی رتبه اول کاهش تصادفات را در کشور کسب کرده است.
هاشمی با بیان مشکلات زیرساختی استان گفت: با وجود اینکه استان دارای ۴۷۰ روستا است که بسیاری از آنها با تانکر آبرسانی میشوند، اعتبارات تخصیصیافته به ما بر اساس سرانه جمعیت است و نه وسعت استان؛ این موضوع باید اصلاح شود.
استاندار ادامه داد: با وجود ظرفیتهای معدنی فراوان استان که شامل ۸۲۰ معدن با ۵۲ نوع ماده معدنی است، متاسفانه بسیاری از معادن تعطیل یا راکد هستند. ما توانستیم ۳۰ هزار هکتار از معادن بلوکه شده را آزاد کنیم تا سرمایهگذاران بتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.
وی تاکید کرد: مشکلات بانکی و عدم پرداخت تسهیلات به جوانان از دیگر چالشهای استان است. در حالی که ۳۸۰۰ نفر در نوبت دریافت وام ازدواج هستند، بانکها توان پاسخگویی ندارند.
استاندار در پایان خواستار تشکیل ستادی منسجم با حضور مسوولان میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، علوم پزشکی و ورزش برای هماهنگی و حمایت از توسعه استان شد و افزود: ما آماده همکاری و پشتیبانی کامل برای تحول خراسان جنوبی هستیم و به آینده استان امیدواریم.
منبع: خبرگزاری تسنیم