تاریخ: ۱۱ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۹:۳۳
بازدید: ۴۹
کد خبر: ۳۷۸۷۲۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
میلاد فروغی مدیرعامل گروه مالی نماد غدیر مطرح کرد:

حمایت‌های گروه مالی غدیر از بازار سهام/ خرید در شرایط فعلی صرفا اقدام حمایتی نیست

حمایت‌های گروه مالی غدیر از بازار سهام/ خرید در شرایط فعلی صرفا اقدام حمایتی نیست
‌می‌متالز - میلاد فروغی مدیرعامل گروه مالی نماد غدیر گفت: گزارش‌های سالانه مناسب و فراتر از انتظار صنایع در کنار پدیدار شدن اثر افزایش نرخ تسعیر و افزایش نرخ محصولات در گزارش‌های ماهانه نشان از آن دارد که در صورت رفع ریسک‌های سیستماتیک، به تدریج، خریداران انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری در سهام را خواهند داشت.

به گزارش می‌متالز، میلاد فروغی، اعلام کرد: با توجه به اتفاقات دو هفته اخیر در کشور و به تبع آن تصمیم منطقی سازمان بورس مبنی بر توقف معاملات سهام و در ادامه به سبب اتفاقات ناشی از تخاصم علیه کشور و هم‌چنین توقف چند روزه معاملات، فشار فروش سنگین در بازار طبیعی و قابل پیش‌بینی بود.

او افزود: طی چهار روز معاملاتی اخیر بازار، مجموع ارزش معاملات خرد ۲۷ همت بوده که بالغ بر ۱۶ همت آن خرید از سهامداران حقیقی بوده که نتیجه آن موجب کاهش حجم صفوف فروش طی دو روز اخیر شده است.

به گفته فروغی، از نکات قابل توجه معاملات این هفته می‌توان به بازگشایی بدون دامنه برخی نمادها، تعدیل NAV انجام گرفته توسط مدیران صندوق‌های اهرمی و فشار فروش این صندوق‌ها اشاره کرد.

عضو هیات مدیره بورس تهران با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل بروز ریسک‌های سیستماتیک، طبعاً وضعیت عملیاتی شرکت‌ها کم‌تر مورد توجه قرار می‌گیرد، گفت: اما از باب بررسی وضعیت بنیادی بازار به نظر می‌رسد گزارش‌های سالانه مناسب و فراتر از انتظار صنایعی نظیر بانک، پالایش و برخی از صنایع تولیدی و خدماتی در کنار پدیدار شدن اثر افزایش نرخ تسعیر و افزایش نرخ محصولات در گزارش‌های ماهانه نشان از آن دارد که در صورت رفع ریسک‌های سیستماتیک، به تدریج زمان خریداران انگیزه لازم جهت سرمایه‌گذاری در سهام را خواهند داشت.

فروغی، با اشاره به اینکه در این موقعیت، اضطراب طبیعی سرمایه‌گذاران بازار سرمایه به دلیل ابهام در پیش‌بینی، بازار را دچار شوک کرده است، توضیح داد: این شوک در سایر بازار‌ها نظیر رمزارزها، بازار مسکن، بازار خودرو و حتی صندوق‌های کالایی نیز کم و بیش قابل مشاهده است و اولویت و نگرانی عمومی در مورد قدرت نقدشوندگی دارایی‌ها در شرایط پرابهام فعلی موجب تغییر رفتار سرمایه‌گذاران شده است.

پیشنهاد‌هایی برای بهبود بازار سرمایه

مدیرعامل گروه مالی نماد غدیر، با ذکر پیشنهاد‌هایی برای بهبود وضعیت بازار سرمایه در شرایط فعلی گفت: پیشنهاد اول و با نگاه بلندمدت برای بهبود عملکرد بازار سرمایه، به وضعیت قواعد ناظر بر کیفیت معاملات و ریزساختار‌ها بازمی‌گردد. این موضوع موجب می‌شود تا اصل تناسب ریسک و بازده برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام و سایر ابزار‌های مشتقه آن کم رنگ شده و در زمان ریزش بازار، وظیفه نهاد ناظر و نهاد‌های حمایتی، برای ایفای نقش فراتر از وظیفه ذاتی آن فراتر رود، اما در شرایط فعلی و در افق کوتاه‌مدت و صرفاً با اتکا به فرآیند‌های خود تنظیمی، دستیابی به تعادل بازار دشوار است و به تبع آن نیازمند حمایت نهاد تنظیم‌گر و ذی‌نفعان بلندمدت بازار است.

به گفته فروغی، برای این امر امکان استفاده از تجارب دیگر کشور‌ها برای کنترل بازار در شرایط مواجهه با ریسک سیستماتیک مشابه نیز وجود دارد.

عضو هیات مدیره بورس تهران، در عین حال تاکید کرد: معاملات حمایتی این هفته به پشتوانه منابع درون شرکتی و صندوق‌های حمایتی و بازارگردانی انجام گرفته است ولی نیازمند تزریق نقدینگی به مراتب بیشتری از نهاد‌های خارج از بازار شامل بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی است تا بتوان از ادامه‌دار شدن این روند جلوگیری کرد.

او با بیان اینکه هماهنگی و حمایت تمامی عوامل موجب بهبود فضا و بازگشت و تقویت اعتماد به بازار سرمایه می‌شود، توضیح داد: بر اساس وضعیت بنیادی بازار به نظر می‌رسد خرید سهام در قیمت‌های کنونی یک اقدام سیاستی صرف محسوب نمی‌شود و می‌تواند در میان مدت عوایدی را نصیب خریداران نهادی کند.

فروغی، با ارائه پیشنهاد دیگری برای رونق بازار سهام گفت: با تزریق نقدینگی مناسب و تمرکز بر بخش‌های موثر بازار نظیر صندوق‌های اهرمی و مشتریان اعتباری در عین توجه به تمام نهاد‌های بازار در خرید‌های حمایتی می‌توان بازگشت فضای رونق به بازار را شاهد بود.

او هم‌چنین، پیشنهاد کرد: ترتیباتی صورت گیرد تا بستر فروش سهام صندوق‌های اهرمی هم‌زمان با ابطال واحد‌های سرمایه‌گذاری ممتاز به دلیل پیشگیری از تشدید وضعیت جاری فراهم شود و در ادامه ضمن پذیرش مخاطرات این نوع صندوق‌ها تغییرات قابل توجهی در سیاست‌گذاری ناظر بر این بخش ضروری به نظر می‌رسد.

مدیرعامل گروه مالی نماد غدیر، ضمن تاکید مجدد بر ضرورت اصلاح قواعد فعلی و ریزساختارها، اعلام کرد: ضرورت دارد یک مطالعه موردی بر تجارب دیگر کشور‌ها و بازار‌های مالی برای انجام واکنش مناسب به ریسک‌های سیستماتیک و کنترل هیجانات و گذار از آن صورت گیرد.

حمایت‌های گروه مالی غدیر از سهام زیرمجموعه

او در پایان، به حمایت‌های گروه مالی غدیر برای حمایت از سهام زیرمجموعه خود پرداخت و گفت: این گروه مالی همسو با سایر نهاد‌های مالی دیگر، اقدام به حمایت از سهم‌های زیرمجموعه کرده است.

فروغی، تقویت صندوق‌های بازارگردانی را از دیگر اقدامات گروه مالی غدیر ذکر کرد و افزود: در این مدت، صندوق بازارگردانی زیرمجموعه این گروه به لحاظ منابع مالی نیز تقویت شده‌اند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده