
به گزارش میمتالز، داوود شهرکی روز شنبه اضافه کرد: کارخانه تولید پاکت سیمان در سیستان و بلوچستان، نیاز هفت کارخانه سیمان کشور را برطرف میکند.
وی با اشاره به رشد چشمگیر معادن و صنایع معدنی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: این استان امروز در مسیر تبدیل شدن به دومین قطب بزرگ صنایع معدنی کشور پس از کرمان است.
به گفته شهرکی، بخش معدن این استان در ۱۰ سال اخیر به رشد قابل توجهی رسیده است و کارخانههای بزرگی در مسیر بهرهبرداری هستند.
وی همچنین از تبدیل شدن این استان به مرکز تخصصی تولید کنسرو ماهی خبر داد و گفت: این استان با تولید سالانه ۲۰۰ میلیون قوطی کنسرو بیش از ۳۰ درصد نیاز داخلی کشور را تامین میکند.
شهرکی با بیان اینکه ۸۰ درصد تور ماهیگیری مورد نیاز کشور در این استان تولید میشود، افزود: بیش از ۳۰ واحد کنسروسازی و عملآوری آبزیان در سیستان و بلوچستان فعال است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حالی که هشت استان ساحلی در کشور داریم و حتی البرز و اصفهان نیز از کارخانه کنسروسازی برخوردارند، اما کیفیت و قدمت صنایع کنسروسازی ماهی در این خطه بینظیر است.
شهرکی تصریح کرد: اگر شاخص صنعتی بودن استانها فقط تعدد کارخانهها باشد شاید هنوز به حد مطلوب در این زمینه نرسیدهایم، اما صنعت این خطه بر اساس مزیتهای بومی و تاثیرگذار شکل گرفته است و جایگاه ویژهای دارد.
وی با اشاره به یکهزار و ۲۵۰ طرح صنعتی مجوزدار در استان سیستان و بلوچستان، گفت: برخی از آنها تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و هدفگذاری برای بهرهبرداری از ۱۰۰ واحد در سالجاری صورت گرفته است.
سیستان و بلوچستان بیش از یکهزار و ۱۵۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری دارد که حدود یکهزار و ۲۰ واحد فعال است.
این استان همچنین دارای ۹ بازارچه مرزی با کشور پاکستان شامل ۶ بازارچه رسمی (میرجاوه، کوهک، جالق، پیشین، ریمدان و پسابندر) و سه بازارچه غیر رسمی (میرجاوه، جالق، و میل ۱۶۰) است.