تاریخ: ۲۹ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۱۶
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۳۷۹۹۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات:

۲۲۰ همت سرمایه‌گذاری در انتظار نقدینگی/ راه نجات پروژه‌های «ومعادن» کجاست؟

۲۲۰ همت سرمایه‌گذاری در انتظار نقدینگی/ راه نجات پروژه‌های «ومعادن» کجاست؟
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با بیان اینکه ۲۲۰ همت سرمایه‌گذاری کلان در پروژه‌های «ومعادن» نیازمند تأمین نقدینگی است، گفت: با سود سالانه ۱۷.۵ همتی و تعهد پرداخت ۷.۵ همت سود نقدی، تحقق کامل طرح‌ها بیش از ده سال زمان می‌برد. راه‌حل تأمین مالی و تسریع پروژه‌ها، اولویت اصلی مدیریت شرکت است.

به گزارش می‌متالز، اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به وضعیت پروژه‌های توسعه‌ای شرکت گفت: در شرایط جدید، شرکت برای اجرای پروژه‌های خود به حدود ۲۲۰ همت سرمایه‌گذاری نیاز دارد. با توجه به سود ۱۷.۵ همتی شرکت در سال گذشته، تأمین کامل این رقم، بیش از ۱۰ سال زمان می‌برد.

وی با اشاره به تعهدات شرکت افزود: حتی در صورت عدم تقسیم سود، حدود ۷.۵ همت سود نقدی باید به سهامداران پرداخت شود. با فرض باقی ماندن ۱۰ همت از سود سالانه، در مقایسه با نیاز ۲۰۰ همتی طرح‌های توسعه‌ای، تأمین مالی کامل این پروژه‌ها نزدیک به ۲۰ سال زمان خواهد برد.

مدیرعامل ومعادن ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ با وجود تقسیم سود، حدود ۲۲ همت نیز در پروژه‌های شرکت هزینه شد. تلاش ما این است که بر اساس دارایی‌ها و منابع داخلی، سرعت اجرای پروژه‌ها را افزایش دهیم. پروژه‌هایی مانند آرتابی (اردبیل) با ۶۴ درصد و گندله‌سازی صبا امید با ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی در اولویت بهره‌برداری قرار دارند. تجهیزات هر دو پروژه خریداری و در محل پروژه مستقر شده‌اند.

سعدمحمدی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۵۶ درصد سود شرکت معادل حدود ۱۰ همت میان سهامداران تقسیم شد و در مقابل، حدود ۲۳ همت نیز در طرح‌ها هزینه شده است. این نشان‌دهنده تلاش هم‌زمان شرکت برای حفظ منافع سهامداران و پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای است.

توسعه انرژی و افزایش ظرفیت زیرساخت‌ها

مدیرعامل ومعادن با تأکید بر اهمیت بازدهی منابع سهامداران گفت: برای افزایش سودآوری، در حوزه اکتشاف سرمایه‌گذاری چشمگیری انجام شده است. تنها در سال ۱۴۰۳، ۱۳۰ هزار متر حفاری صورت گرفته و حدود ۳۵۰ میلیون تن ذخیره معدنی در استان‌های همدان و کردستان کشف شده است. اکتشاف در سایر مناطق نیز با سرعت و کیفیت بالاتر ادامه خواهد یافت.

وی افزود: در زمینه عناصر نادر خاکی، با توجه به پتانسیل بالای این حوزه، برنامه‌ریزی جدی صورت گرفته است. پایلوت پروژه تکمیل و طراحی کارخانه انجام شده و به‌زودی وارد فاز اجرایی خواهیم شد.

سعدمحمدی درباره طرح‌های حوزه انرژی اظهار کرد: نیروگاه ۱۰ مگاواتی سمنان به شبکه متصل شده، ۱۴ مگاوات دیگر در دست احداث است و برای ۴۰ مگاوات دیگر در کرمانشاه نیز برنامه‌ریزی شده است. همچنین در یکی از معادن شرکت، حدود ۴۰ هزار متر حفاری تکمیلی انجام و دو پیت معدنی طراحی شده است. پیمانکار عملیات معدنی نیز از طریق مناقصه انتخاب شده است.

وی ادامه داد: تاکنون ۴۰ میلیون تن ذخایر اکسیده شناسایی و ۲۰ میلیون تن باطله‌برداری انجام شده است. این ذخایر قرار است از طریق فرآیند لیچینگ به کاتد مس تبدیل شوند. در همین راستا، بزرگ‌ترین هیپ لیچینگ خاورمیانه احداث و کارخانه ۳۰۰۰ تنی کاتد طراحی شده است.

کنسانتره، پساب و مسیر صادراتی آینده

مدیرعامل ومعادن تصریح کرد: طراحی کارخانه سول کنسانتره با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن انجام شده و عملیات در محل پروژه آغاز شده است. با توجه به نسبت باطله به ماده معدنی ۴.۵ به ۱، سالانه حدود ۷۶ میلیون تن عملیات معدنی در این پروژه انجام خواهد شد.

وی در حوزه زیرساخت‌های حیاتی نیز گفت: برای تصفیه پساب زابل، قراردادی منعقد شده و سالانه ۵ میلیون مترمکعب آب تأمین خواهد شد؛ هرچند نیاز شرکت حدود ۸ میلیون مترمکعب برآورد می‌شود. همچنین هماهنگی لازم با توانیر برای احداث پست برق پروژه انجام شده است.

سعدمحمدی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر پروژه‌ها در فاز سرمایه‌گذاری قرار دارند و محصولی برای صادرات وجود ندارد. اما در صورت بهره‌برداری تا سال‌های ۱۴۰۶ یا ۱۴۰۷، صادرات به‌ویژه در حوزه کنسانتره در دستور کار خواهد بود. این محصولات قطعاً قابلیت صادراتی بالا دارند و می‌توانند در آینده، نقش مهمی در افزایش کیفیت، سودآوری و ارزآوری شرکت ایفا کنند.

منبع: صدای بورس

عناوین برگزیده