تاریخ: ۲۹ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۸:۱۶
بازدید: ۵۶
کد خبر: ۳۸۰۰۰۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شتاب در توسعه؛ رشد چشمگیر سود و پروژه‌های «ومعادن»

شتاب در توسعه؛ رشد چشمگیر سود و پروژه‌های «ومعادن»
‌می‌متالز - مجامع عمومی عادی سالیانه و فوق‌العاده شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ امروز با حضور ۸۶.۸۲ درصد سهام‌داران برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، در این جلسه اظهار کرد: سود خالص «ومعادن» در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳.۸ همت بود که این میزان در سال ۱۴۰۳ به حدود ۱۷.۵ همت رسید. افزایش سرمایه شرکت از ۳۱ همت در سال ۱۳۹۵ به ۴۴ همت در سال ۱۴۰۳ را می‌توان از دستاورد‌های مهم این هلدینگ طی سالیان اخیر دانست.

او با تأکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری‌های جدید در صنعت فولاد گفت: سرمایه‌گذاری در احداث واحد‌های احیای مستقیم در زنجیره فولاد کشور یک ضرورت است و تأمین پایدار خوراک (سنگ‌ آهن) در آینده باید بیش از پیش در دستور کار فعالان معدنی و فولادی قرار گیرد.

مدیرعامل «ومعادن» با اشاره به توسعه فعالیت‌های اکتشافی خاطرنشان کرد: میزان حفاری اکتشافی انجام شده «ومعادن» در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۱ میلیون تن بود که این میزان در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۳۹۷ میلیون تن افزایش یافت و نشان از اهمیت توسعه اکتشافات برای ما دارد.

۱۰۹ پروژه در حال اجرا

طبق گزارش ارائه‌شده در مجمع، در حال حاضر ۱۴ پروژه با راهبری مستقیم «ومعادن»، ۴۰ پروژه توسط شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، ۴۰ پروژه توسط شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و ۱۵ پروژه توسط شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در حال اجراست و مجموع پروژه‌های در حال اجرا به ۱۰۹ پروژه می‌رسد. سهم «ومعادن» از این پروژه‌ها ۳.۱۱ میلیارد یورو عنوان شده است.

جزئیات پروژه‌های در دست اجرا

دو پروژه آهن اسفنجی و فولادسازی در شرکت صنایع فولاد کردستان در حال اجراست که پیشرفت فیزیکی این دو پروژه به ترتیب به بیش از ۵۳ درصد و بیش از ۲ درصد رسیده است. پروژه‌های کنسانتره‌سازی شرکت توسعه معدنی صبانور و گندله‌سازی صبا امید غرب خاورمیانه نیز به ترتیب بیش از ۷ درصد و ۶۶ درصد پیشرفت داشته‌اند.

علاوه بر این، احداث بلوک دوم نیروگاه گازی سمنان از پروژه‌های مهم «ومعادن» است که در مرحله اجرا قرار دارد. همچنین، دو پروژه آهن اسفنجی دیگر در شهر‌های اردبیل و اقلید در دست اجراست که پیشرفت فیزیکی آنها به ترتیب به ۶۲.۵ درصد و ۲۷.۵ درصد رسیده است.

در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات منتهی به سال مالی ۳۰ اسفندماه ۱۴۰۳، تقسیم سود ۱۷ تومانی به ازای هر سهم به تصویب سهام‌داران رسید.

اولویت ومعادن تکمیل دو پروژه پیشرفته با ارزش میلیاردی/ تمرکز بر عناصر نادر خاکی و انرژی تجدیدپذیر

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با تشریح برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت، از اولویت تکمیل دو پروژه آرتاویل اردبیل و صبا امید با پیشرفت بالای ۶۰ درصد خبر داد.

دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، در حاشیه مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت، به تشریح وضعیت پروژه‌ها، میزان سوددهی، و برنامه‌های توسعه‌ای شرکت پرداخت.

به گفته سعدمحمدی، سود شرکت در سال مالی گذشته ۱۷.۵ همت بوده که از این میزان، ۷.۵ همت به سهامداران پرداخت شده و مجموع هزینه‌های انجام‌شده نیز به حدود ۲۲ همت رسیده است.

مدیرعامل ومعادن با بیان اینکه «۳.۱ میلیارد دلار برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام نیاز است»، گفت: اگر بر اساس نرخ‌های فعلی محاسبه کنیم، این رقم معادل ۲۲۰ همت می‌شود که نسبت به سود سالانه شرکت، اجرای کامل پروژه‌ها به حدود ۱۰ سال زمان نیاز دارد، مگر اینکه سود‌ها صرف توسعه پروژه‌ها شود.

سعدمحمدی اولویت شرکت در سال جاری را تکمیل پروژه‌های با پیشرفت بالا عنوان کرد و افزود: پروژه آرتاویل اردبیل با پیشرفت فیزیکی ۶۴ درصد و پروژه گندله‌سازی صبا امید با پیشرفت ۶۷ درصد در اولویت تکمیل هستند. تجهیزات هر دو پروژه تأمین شده و در مرحله نصب قرار دارند.

وی همچنین از سرمایه‌گذاری گسترده شرکت در بخش اکتشاف خبر داد و گفت: در سال گذشته ۱۳۰ هزار متر حفاری انجام و بیش از ۳۵۰ میلیون تن ذخیره معدنی در استان‌های همدان و کردستان شناسایی شد.

مدیرعامل ومعادن با تاکید بر اهمیت عناصر نادر خاکی در آینده صنعت کشور، افزود: برای اولین بار طرحی در دست اجراست که هدف آن استخراج این عناصر و تولید داخلی است. پایلوت این پروژه به نتیجه رسیده و طراحی کارخانه نیز انجام شده است.

وی در ادامه از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در مجموعه خبر داد و گفت: در سمنان نیروگاه ۱۰ مگاواتی به شبکه متصل شده و سرمایه‌گذاری برای ۱۴ مگاوات دیگر در جریان است. همچنین در کرمانشاه برنامه احداث نیروگاه ۴۰ مگاواتی داریم.

دکتر سعدمحمدی درباره طرح معدنی در منطقه “جانجا” نیز گفت: اکتشاف، طراحی سه‌بعدی معدن، انتخاب پیمانکار، و آغاز عملیات معدنی انجام شده است. تاکنون ۲۰ میلیون تن عملیات باطله‌برداری صورت گرفته و بزرگترین هیپ لیچینگ خاورمیانه احداث شده است.

وی افزود: در این منطقه کارخانه تولید کاتد با ظرفیت ۳ هزار تن طراحی و مهندسی شده و زیرساخت‌های مورد نیاز نظیر آب و برق تأمین شده‌اند. میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه تا کنون ۲۳.۵ درصد است و هدف آن تولید ۱۵۰ هزار تن کنسانتره در سال است.

در پایان، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات درباره استراتژی صادراتی گفت: در حال حاضر محصولی برای صادرات وجود ندارد چرا که در مرحله سرمایه‌گذاری و توسعه هستیم. اما قطعاً با بهره‌برداری پروژه‌ها در افق ۱۴۰۶ و ۱۴۰۷، صادرات بخشی از استراتژی اصلی شرکت خواهد بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده