
به گزارش میمتالز، اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در مجمع این شرکت با اشاره به عملکرد موفق شرکت در سالهای اخیر گفت: روند عملیاتی شرکت در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ رشد داشته و پیشبینی میشود با اتمام طرحهای جاری تا پایان ۱۴۰۶، شاهد رشد چشمگیری باشیم.
وی گفت: سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۳ به رقم ۱۷.۵ هزار میلیارد تومان (همت) رسیده است شرکتهای تحت کنترل مدیریتی ومعادن، نزدیک به ۳۰ درصد رشد سودآوری را تجربه کردهاند؛ در حالی که این میزان رشد برای شرکتهای خارج از مدیریت مستقیم، کمتر بوده است.
وی گفت: سهم شرکت در حوزه معادن فلزات تا پایان اسفند ۱۴۰۳ به ۸.۶ درصد رشد مثبت رسیده که بالاتر از میانگین کشوری (۷.۱ درصد) است.
وی ادامه داد: کاهش قیمت جهانی سنگ آهن تأثیری منفی بر سهم شرکت داشته است، ارزش روز داراییهای شرکت ۱۵۲ همت و بهای تمامشده آنها ۲۶ همت بوده که نشان از ارزش افزوده قابل توجه داراییها دارد.
اردشیر سعدمحمدی گفت: نسبت قیمت به ارزش خالص داراییها (P/NAV) شرکت ۶۰ درصد است که سهم ومعادن را ارزنده جلوه میدهد؛ چراکه عمده منابع شرکت در حوزه سرمایهگذاری است.
وی گفت: طی دوره مدیریت فعلی، افزایش سرمایه شرکت به ۴۴.۵ همت رسیده که ۳۲.۲ درصد از کل افزایش سرمایه شرکت در همین دوره محقق شده است.
سعدمحمدی گفت: «ما در سال جاری رشد ۴۹۶ درصدی مازاد پرتفوی بورسی داشتهایم که دستاوردی قابل توجه محسوب میشود.»
وی افزود: «در حال حاضر، مجموع پرتفوی بورسی شرکت بالغ بر ۳۱ شرکت است و همچنین ۴۵ شرکت غیر بورسی نیز در سبد سرمایهگذاری شرکت قرار دارند.»
مدیرعامل ومعادن همچنین درباره وضعیت تولید محصولات این شرکت اظهار کرد: «ظرفیت تولید آهن اسفنجی در شرکت به ۴۴.۵ هزار تن رسیده و پیشبینی میشود تا پایان سال، میزان تولید به حدود ۵ میلیون تن برسد. میزان تولید این محصول در کل کشور ۳۲ میلیون تن است.»
وی ادامه داد: «خوشبختانه مجموعه ما در زمینه تأمین خوراک با هیچگونه ناترازی روبهرو نیست.»
سعدمحمدی در پایان عنوان کرد: «برآورد میشود نزدیک به ۱۶۰ میلیون تن سنگ مورد نیاز کشور برای سرمایهگذاری در اختیار باشد.»
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات گفت: از روند سرمایهگذاری و هزینهکرد منابع این شرکت در دو سال اخیر خبر داد و گفت: «در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۲.۴ هزار میلیارد تومان (همت) جمع پرداختی و هزینههای شرکت بوده است. از این میزان، ۲،۲۰۰ میلیارد تومان به طرحها و ۸،۸۰۰ میلیارد تومان به افزایش سرمایه شرکتها اختصاص یافته است. همچنین سود پرداختی به سهامداران نیز بیش از ۵ همت بوده است.»
وی افزود: «در سال ۱۴۰۳ نیز میزان سرمایهگذاری در طرحها بیش از ۳ همت و در مشارکت و افزایش سرمایهها و سایر بخشها بالغ بر ۸.۷ همت بوده است. به طور کلی مجموع هزینهکرد شرکت در این سال به حدود ۱۸ همت رسیده است.»
مدیرعامل ومعادن همچنین تاکید کرد: «علاوه بر این، در سال جاری تاکنون ۳.۳ همت سرمایهگذاری انجام شده است.»
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، درباره برنامههای مالی و توسعهای این شرکت اظهار کرد: «برای تسریع در اجرای پروژهها در سال ۱۴۰۴ به ۱۴.۶ همت منابع مالی نیاز داریم.»
وی گفت: «در بخش مصارف، طبق دادههای کشف لوح، حدود ۱۴ همت عقبماندگی داریم. همچنین در حوزه حفاری، ذخیره سه معدن متعلق به شرکت در مجموع ۳۹۷ میلیون تن ثبت شده است.»
مدیرعامل ومعادن افزود: «اکتشافات و توسعه ذخایر همچنان ادامه دارد و ارز دستنخورده اکتشافات به ۹۰۰ میلیون دلار میرسد. در سال ۱۴۰۳ نیز شاهد ۱۳۰ هزار متر رشد فعالیتهای اکتشافی بودیم که موجب کشف حدود ۴۰۰ میلیون تن ذخیره شد.»
وی با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری خاطرنشان کرد: «برنامه آینده شرکت برای سرمایهگذاری دو میلیارد دلاری در حوزه کنسانتره، معدن سنگآهن و گندله در منطقه صبانور است.»
سعدمحمدی همچنین گفت: «برای سال ۱۴۰۴ پیشبینی کسب ۳۸۹ میلیارد تومان سود از شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان را داریم.»
وی افزود: «تنوع در بخشهای مختلف، بهویژه مس، موجب شده میزان تولید به ازای هر نفر از ۰.۳ تن به ۴.۸ تن افزایش پیدا کند.»
مدیرعامل ومعادن ادامه داد: «۱۴ پروژه به صورت مستقیم توسط ما در حال اجرا است که این عدد جدا از پروژههای تجلی است. مجموع سرمایهگذاری در ۱۰۹ پروژه شرکت، ۱۷.۵ میلیارد دلار بوده و برای تکمیل آنها به بیش از ۱۱ میلیارد دلار دیگر نیاز داریم.»
وی افزود: «هماکنون برای تحقق برنامهها باید ۲۱۸ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گیرد، در حالی که مجموعه معادن فقط ۰.۱۱ میلیارد دلار سرمایه دارد که به این موضوع توجه کافی نشده است.»
سعدمحمدی همچنین با اشاره به عملکرد شرکت پویا انرژی گفت: «این شرکت جزء مجموعههای سودده ماست و تاکنون ۳۶۰ مگاوات ظرفیت جدید در آن ایجاد شده و پروژه احداث ۳۶۰ مگاوات نیروگاه بخار نیز درحال انجام است.»
وی در پایان تأکید کرد: «با بهرهبرداری از نیروگاه بخار، مجموع ظرفیت تولید برق شرکت میتواند به ۱،۱۰۰ مگاوات افزایش یابد.»
در پایان مجمع ومعادن، تقسیم سود ۴۴ درصدی معادل ۱۷۰ ریال به ازای هر سهم مورد تصویب سهامداران قرار گرفت.
همچنین مجمع عمومی فوقالعاده شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات برگزار شد که در پایان تطابق اساسنامه ارائه شده نیز مورد تصویب سهامداران قرار گرفت.
منبع: چیلان